Bugun...


kostasalto

Festivale 5 gün kala, BIFED kataloğu yayınlandı
Bozcaada’da sonbaharın sakinliğine ayak uyduran ekolojik belgesel festivali BIFED’e sayılı günler kala, tüm detayların yayınlandığı ‘Festival Kataloğu’ yayınlandı. Bozcaada Haber olarak festivalin basın sponsoru olarak öncesinde ve sonrasında tüm detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Festivale 5 gün kala, BIFED kataloğu yayınlandı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nin (BIFED) Festival Kataloğu yayınlandı. 86 sayfalık katalogda, 5 gün sürecek festivale dair tüm detaylara yer verildi. Bozcaada Haber’in, Cumhuriyet, Birgün ve Yeşil Gazete ile birlikte basın sponsoru olduğu festival 11-15 Ekim tarihleri arasında Salhane ve Halk Eğitim Merkezi’nde gösterilecek 58 filme ev sahipliği yapacak.

 

BAŞKAN VE KOORDİNATÖRLERİN MESAJI

Bozcaada Belediye Başkanı, aynı zamanda festival başkanı Hakan Can Yılmaz Festival Koordinatörleri Petra Holzer ve Ethem Özgüven gibi katalogda bir “Hoşgeldiniz” yazısı yayınladı. Yılmaz, “Dünyanın gittiği yönü çeviremiyoruz, çeviremeyiz belki de. Ama yavaşlatabiliriz. Adamız birbiri içine geçmiş ve daha da güzelleşmiş Türk ve Rum kültürlerinin bize emanet ettiği küçük ve kırılgan bir mücevher. Bu küçük coğrafyanın değerlerini ve güzelliğini bizden sonraki nesillere bırakmak da bizim birinci görevimiz. Yaptığımız bu festival, adayı koruma ve yaşatma çabalarımızın bir parçasıdır. Her yıl Ekim ayında dünyanın farklı yerlerinden aynı amaçla yola çıkan, uğraşan seyirci ve yönetmenler, çiftçiler, üreticiler, öğrenciler ve minik yavrularımız burada bir araya gelerek aynı şeyi yapıyorlar: Bu mavi gezegenin ölümünü erteliyor, geciktiriyorlar. Adamıza Hoş geldiniz” dedi.

Petra Holzer ise, “Bu yıl tercümanları- mız, grafik tasarımcılarımız, sunucumuz, festivalde çalışan öğrencilerimiz ve en önemlisi destekçilerimizin %90’ını kadınlar oluşturuyor. Sizler eserlerinizle dışarıdan ve Bozcaadalılar da katılım ve destekleriyle içeriden destekledikçe BIFED yaşayacak” dedi.

Ethem Özgüven ise Festival Kataloğu’ndaki yazısında, “Büyüklük önemlidir, festivaller de dinozorlar gibi ölçüsüz büyüdükleri için yapılarını ve özelliklerini kaybediyorlar. Bu önemli bir mesele. Bağımsız belgeselciyle festival arasındaki ilişki, bağımsız belgeselci ile dağıtımcı arasındaki ilişki, bağımsız belgeselciyle yapımcı arasındaki ilişki tartışılmalı ve belki de yeniden tanımlanmalı. Yerel, Küçük, Yavaş festivalimize hoş geldiniz” dedi.

 

MERAKLA BEKLENEN JÜRİ BELLİ OLDU

Festivale dair netleşmeyen en önemli bilgilerden biri de jüriydi. Bu senenin jürisi de katalogla birlikte açıklanmış oldu. Uluslararası Yarışma Jürisi bölümünün jürisinde son dönemin en iyi yönetmen ve senaristleri arasında gösterilen Onur Ünlü de yer alıyor. Jüride yer alan diğer üyeler şöyle: Johanna Huth (Almanya), Alberto Vendemmiati (İtalya) ve Fotini Barka (Yunanistan). 

Gaia Öğrenci Ödülü Jürisi’nde ise Bozcaadalılar’ın yakından tanıdığı Murat Şeker’in yanısıra Natali Yeres, Ayşen Oluk Ersümer yer alacak.       

 

TÜM DETAYLAR FESTİVAL KATALOĞUNDA

Tüm filmlerin sinopsislerinin ve künyelerinin yer aldığı katalog festival süresince dağıtılacak. Ama festival öncesinde kataloğu indirip filmlere hazırlanmak isteyenler için PDF formatı da yayınlandı. Aşağıdaki linke tıklayarak PDF formatında kataloğu açabilir, isterseniz de kaydedebilirsiniz.

 

FESTİVAL KATALOĞUNU İNDİRMEK İÇİN >TIKLAYINIZ<

 




Bu haber 3967 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI