Bugun...


kostasalto

Kilise kulesinin restorasyonu için ihale tamamlandı
Bozcaada Kaymakamlığı, yıllardır yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kimisis Teodoku Kilisesi' ne ait çan kulesinin restorasyonu için ihalenin tamamlandığını, restorasyonun en kısa zamanda yapımına başlanacağını açıkladı.

Kilise kulesinin restorasyonu için ihale tamamlandı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Son yıllarda yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan, ancak bir türlü bakım ve onarımı gerçekleştirilmeyen Kimisis Teodoku Kilisesi'nin çan kulesi için müjdeli haberi  Bozcaada Kaymakamlığı verdi. Kaymakamlık, uzun zamandan beri hem yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan,  aynı zamanda kuleden düşen parçalar nedeniyle mahalleleri tedirgin eden çan kulesinin restorasyonu için ihalenin tamamlandığını, ihaleyi ise 745.320,03TL bedel ile RESTAŞ Restorasyon Taah.İnş.San.Tic.A.Ş 'nin üstlendiğini açıkladı.

Kuleden düşen parçalar nedeniyle  yaklaşık 2 yıldır kilesinin üst yolu araç trafiğine ve yaya trafiğine kapalıydı. Ancak yaz aylarında ise yaya yoluna açılan yol mahallelileri de tedirgin ediyordu. Son olarak geçtiğimiz yağışlı havalarda kuleden düşen büyük taşlar ve demirler şans eseri can veya mal kaybına yol açmazken  mahalle sakinleri, kulenin bir türlü bakım ve onarımına başlanmadığı için tepki gösteriyordu.

Yaklaşık 5 ay önce göreve başlayan Kaymakam İbrahim Gültekin ise  Bozcaada Haber'e ilk olarak kilisenin çan kulesi için girişimlere başladığını, kulenin restorasyonunun en kısa zamanda tamamlanması gerektiğini ifade etmişti.

Bozcaada Kaymakamlığı, ihaleyi internet sitesinden şu şekilde duyurdu:

 "Kaymakamlığımız, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Kimisis Tedoku Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı işbirliğiyle İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Kimisis Teodoku Kilisesi' ne ait çan kulesi restorasyon projeleri Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma ve Uygulama Araştırma Merkezi' ne hazırlattırılmış,gerekli onayları alınmış ve ihalesi Mahalli İdare Başkanlığımızca yapılmıştır.
İhaleye katılan 4 firma arasından RESTAŞ Restorasyon Taah.İnş.San.Tic.A.Ş. vermiş olduğu 745.320,03TL. teklif ile ihaleyi üstlenmiş olup; 10/04/2019 tarihinde İlçemiz Kaymakamı İbrahim GÜLTEKİN tarafından sözleşme imzalanmıştır. 

En kısa süre içinde inşaat çalışmalarına başlanacaktır.

Bir türlü bakım ve onarımı yapılmayan kilisenin kulesi korkutuyor

Kilisenin, yıkılıp yeniden yapılacak çan kulesi için üç boyutlu video yayınlandı

Bozcaada Belediyesi o yolu yaya ve araç trafiğine kapattı

 




Bu haber 3418 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI