Bugun...


kostasalto

AKP’de neler oluyor? İşte yaşananlar...
Partisinin üç dönem kuralı nedeniyle koltuğunu Burak Aktan'a bırakan eski AKP Bozcaada İlçe Başkanı Uğur Talay'ın ilçe yönetimine istafasını sunduğu ancak istifasının kabul edilmediği öğrenildi. AKP'de yaşanan hareketlilik için kulislerde iki iddia konuşuluyor. AKP İlçe Başkanı Burak Aktan ise tüm iddiaları yalanlayarak, "Meyve veren ağaç taşlanır" diyor.

AKP’de neler oluyor? İşte yaşananlar...
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Üç dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Bozcaada İlçe Başkanlığı yapan, ardından da parti yönetiminde görev alan Uğur Talay'ın birkaç gün önce yönetime istifasını sunduğu öğrenildi. İddialara göre, geçen hafta İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'na Aktan'ın desteklediği Sinem Tabak'ın yerine AKP Çanakkale İl yönetimi tarafından partiye üyeliği bulunmayan Fatma Karakuz’un getirilmesi ipleri gerdi. 

Bozcaada'da yaşayan Fatma Karakuz'u Uğur Talay'ın desteklediği iddia edilirken, partiye üyeliği bile bulunmayan Karakuz'un İlçe Kadın Kolları Başkanı olmasının ilçe yönetimi içinde gerginliğe neden olduğu konuşuluyor.

Uğur Talay'ın istifasını sunması iddialarına ilişkin siyasi kulislerde konuşulan bir diğer iddia ise, Gestaş'ın Geyikli İskelesi’nde bulunan büfeyi ihaleye çıkarması oldu. Geyikli İskelesi’ndeki büfeyi 3 yıldır işleten Talay'ın Gestaş'a ihale konusunda tepkili olduğu iddia edildi. Gestaş, 10 Nisan'da (dün) Geyikli ve Bozcaada dahil birçok iskelede bulunan büfeleri ihaleye çıkaracağını açıklamıştı.

Öte yandan hem siyasi kulislerde hem de ada halkı arasında AKP Çanakkale Milletvekili ve AKP Grup Başkan Vekili Bülen Turan'ın Burak Aktan'ı, AKP eski Çanakkale Milletvekili ve şu an Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Daniş'in de Uğur Talay'ı desteklediği dile getiriliyor.

AKTAN: AK PARTİYİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Son günlerde siyasi kulislerde ve ada halkı tarafından da çok konuşulan bu iki iddiayı Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Burak Aktan'a sorduk. Aktan iddiaların gerçek olmadığını, son zamanlarda yapılan yatırımların ardından bu iddiaların ortaya atıldığını ifade ederek "Meyve veren ağaç taşlanır" dedi.

İşte Burak Aktan'ın Bozcaada Haber'e verdiği beyanat:

“Birincisi ilçe kadın kollarına atama Çanakkale'den değil Genel Merkez tarafından Ankara'dan gerçekleşti. Bu da bizim zenginliğimizdir, Bozcaada Kadın Kolları için 3 adayımız vardı ve bu daha sonra 2'ye düştü. Bir kadının adaylığını biz buradan aldık, biri ilçe yönetiminde bulunan Sinem Tabak'tı, diğeri de kendi başvurusunu Çanakkale'den yapan Fatma Karakuz'du. Çanakkale'den başvuru yaptığı için Çanakkale'nin adayı gibi lanse edildi ama 12 yıldır Bozcaada'da yaşayan bir adalı kadınımızdı. İki başvurunun Ankara'da değerlendirilmesinin ardından Sinem Tabak'ın zaten ilçe yönetiminde olduğu, kendisinin yönetiminde daha faydalı olabileceği ve dışarıdan bir kişiyi de kadın kolları teşkilatımıza almanın daha faydalı olabileceği değerlendirildi. Bu tavsiyeye de biz her zaman olduğu gibi saygı duyduk. 

Geçen adaya getirdiğimiz dahiliye hekimimiz de, Polis Haftası nedeniyle yapılan etkinliklere, özel günlere kendisi de bizimle katıldı. 

Uğur Talay'ın istifası konusunda da, kadın kollarının atanması durumunda Uğur Talay'ın adayı, Burak Aktan'ın adayı diye bir şey yoktur kesinlikle. Ben gençlik kolları başkanlığından bugüne dek aramızda böyle bir durum hiç olmadı.” 


‘MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR’

“Uğur abinin böyle kendi bireysel sıkıntılarından dolayı, bir dönem yanındaki, çevresindeki o sinirle, o kızgınlıkla, her insanın olabileceği bir durumda partiden istifa konusu, kendi arasında geçmiştir ya da geçmemiştir. Ama an itibari ile, bugün itibari ile herhangi bir resmi istifası bulunmamaktadır. Ne Bozcaada ilçe başkanlığımıza ne de Ezine Seçim Şefliği’ne verilmiş bir istifa bulunmamaktadır. Bu tamamen aslı olmayan bir haberdir. 

Gestaş iskelesindeki büfe konusu ise şu şekilde cevap vereyim. Yanlış hatırlamıyorsam zaten Gestaş ile Uğur Talay'ın arasındaki sözleşme 2 ya da 3 yıllık. Zaten Mayıs ayında sözleşmesinin biteceğini kendi de biliyordu ve farkındaydı. Onda bir sıkıntı yok. Çünkü sözleşmeler 2-3 yıllık yapıldığı için sözleşmenin bitiş tarihi yapıldığı gibi belli olur. Bu şartnamede de yazıyordu. 

Zaten dikkat ederseniz de bu kış dükkanı çok fazla açmadı, yazın da bir açılış gibi etkinlik falan yapmadı. Niye? Çünkü mayısta sözleşmenin biteceği biliniyordu. 

Bu iddialar ise son zamanlarda gerçekleştirdiğimiz spor salonu, yeni yapılan kütüphanemiz, dahiliye doktoru, sağlık lojmanları, sahil süvenlik lojmanlarından birçok konuda Bozcaada'da Ak Parti hükümeti döneminde devletimizin yaptığı birçok yatırım var. Yatırım olarak tabii CHP'li belediyesi olan bir ilçede yaşamaktayız. Meyve veren ağaç taşlanır. Son sözümüz bu. Biz bir şeyler yapmaya çalıştıkça, biz A-B partisi gözetmeden ada için, herkes için bir şey yapınca, mevye verince taşlanıyoruz. Bugüne kadar neden bunlar yoktu? Çünkü şimdi meyve vermeye başladık.” 




Bu haber 4543 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Ada Eskicisi
13-04-2018 11:13:00

Açıklamada yatırım olarak lanse edilen "spor salonu,sağlık lojmanları,sahil güvenlik lojmanları" nın daha temeli bile atılmamış, bir kadın dahiliye uzmanına da "yatırım" olarak bakıyor beyefendi! Öncelikle böyle bir açıklama yapıyorsan eğer elinde sağlam delillerin olması gerek değil mi? Ortada elle dokunabildiğim gözle görebildiğim bir şey yok yahu ne yatırımından bahsediyorsun? Spor salonu ve sağlık lojmanları 2015'te yapılıyordu güya? 3 yıl geçmiş üstünden benim gözle görebildiğim veya dokunabildiğim bir nesne yok ortada ama adı yatırım olarak rahatça söylenebiliyor.. En önemlisi de bir kadın doktora doktoru geçtim bir kadına "yatırım" gözüyle bakıyorsunuz ya,daha ne diyim ben size!

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI