Bugun...


kostasalto

Haluk Şahin son kitabı ile ilgili söyleşisinde: Gazetecilik amaç değil araç olunca çürüme hızlandı
Kitapları ve yazıları ile Bozcaada'nın Türkiye ve dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol oynayan Prof. Dr. Haluk Şahin son kitabı "Babıali'de Cinayet: Gazeteciyi Kim Öldürdü"yü Bozcaada Kitap Fuarı'nda tanıttı. Şahin, 29. Kitabı olan ve Kırmızı Kedi Yayınları arasında çıkan kitabının gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu söyledi ve ekledi: "Bu ilk romanım. Meğer roman yazarı olmak ne kadar keyifli bir şeymiş!"

Mobil Reklam

Haluk Şahin son kitabı ile ilgili söyleşisinde: Gazetecilik amaç değil araç olunca çürüme hızlandı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Şahin, Türk basının zaten sorunlu bir geçmişe sahip olduğunu belirttikten sonra. "Ama 1990larda gazetecilikten gelen patronların tasfiyesi ve karanlık paranın basına girmesi ile sorunlar iyice ağırlaştı. Zamanla gazetecilik bir  amaç olmaktan çıkıp bir araç olmaya başladı" dedi. 

 

 Bu durumun gazeteciler üzerindeki etkisinin de özellikle zayıf şahsiyetli kimselerin yozlaşması ve mesleği kötüye kullanması olduğunu belirtti.  Şahin romanının bu türden kişiler üzerinde odaklaştığına  işaret etti.

Basın özgürlüğü ile iyi işleyen demokrasi arasında sıkı bağlar olduğunu hatırlatan Şahin iyi bilgilenmeyen halkların doğru karar veremeyeceğini vurguladı: "Basın özgürlüğü tehlikede ise he toplu hem de demokrasi tehlikededir."

Yılın önemli bir bölümünü Bozcaada'da geçiren Şahin yeni romanlar yazmayı tasarladığını söyledi. Söyleşi, tartışma ve kitap imzası ile sona erdi.

 



Bu haber 2605 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ