Bugun...


kostasalto

Gestcard’ın konuşulduğu meclis toplantısında “devam” kararı çıktı
Belediye otobüsüyle Çanakkale – Bozcaada arasının Halk Kart’la ücretsiz olmasının ardından, aynı ayrıcalığın "Gest Card"la da olmasını isteyen Gestaş’ın bu önerisi bugün belediye meclisinde görüşüldü. AKP Bozcaada Eski İlçe Başkanı Uğur Talay, AKP Bozcaada Gençlik Kolları Başkanı Faruk Güneş ve AKP'li yöneticilerin de izleyici olarak katıldığı meclis toplantısında adalılara özel “Gestcard” önerisi konusunda oy birliği ile “görüşmelerin devam etmesi” kararı alındı.

Gestcard’ın konuşulduğu meclis toplantısında “devam” kararı çıktı
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

GESTAŞ 21-22-23 Şubat tarihlerinde adada adalılara özel “Gestcard” dağıtarak bu kartlarla belediye otobüsünün tıpkı Halk Kart'ta olduğu gibi ücretsiz olacağını açıklamıştı. Gestaş o tarihlerde Gestcard'ları dağıtsa da Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Gestaş'ın bu konuda yazılı talepte bulunduğunu, talebe yanıt ise Mart meclisinde verileceğini, fakat kişisel olarak buna sıcak bakmadığını belirterek “Gerekirse otobüsün geçiş ücretini de kendimiz öderiz” demişti.

Bu geçen sürede hem Adalet ve Kalkınma Partisi Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, hem de CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş konu hakkında karşılıklı sert açıklamalarda bulunmuştu.

AKP’LİLER TOPLU HALDE TOPLANTIYA KATILDI

Bozcaada Belediyesi, bugün gerçekleştirdiği meclis toplantısında Gestaş'ın bu yazılı talebini görüştü. Ancak AKP Bozcaada Eski İlçe Başkanı Uğur Talay, AKP Bozcaada İlçe Gençlik Kolları Başkanı Faruk Güneş, AKP İlçe yönetiminden Kubilay Katırcı ve AKP'li Bahri Güneş'in de meclis toplantısına gelmesi dikkatleri çekti. AKP'li isimlerin toplantıya katılma nedeni ise Gestaş'ın “Gestcard” konusundaki yazılı talebine verilecek cevap olarak değerlendirildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde meclis üyeliğinden istifa eden Sabri Güler'in yerine AKP'li Salih Güner toplantıda yer aldı.

RECEP YALÇIN MİSİLLEME OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Başkan Yılmaz, GESTAŞ'ın yazılı talebinin okunmasının ardından ilk olarak konu hakkında meclis üyelerinin görüşlerini aldı. AKP'li meclis üyeleri Salih Güner ve Nejla Ersöz'ün haricinde bağımsız meclis üyesi Özgün Yavaş da Gestaş'ın yazılı talebine olumlu görüşlerde bulundu.

CHP'li meclis üyelerinin tamamı ise talebin bu haliyle kabul edilmesinin gereksiz olduğunu, Halk Kart'ın sağladığı artılardan başka bir artısı olmadığını, Gestaş'ın belediye otobüsünün ücretsiz olması dışında ada halkına hizmet etmek amacıyla üstüne bir şey daha koyarsa anlamlı olacağını dile getirdi. CHP'li Meclis Üyesi Recep Yalçın ise Gestaş'ın bu hamlesini misilleme olarak yorumladı.

BAŞKAN YILMAZ İZLEYİCİ OLARAK KATILAN AKP'Lİ YÖNETİCİNİN KONUŞMASINA İZİN VERMEDİ

Gestaş'ın yazılı talebini meclis üyeleri aralarında tartışırken AKP'nin yönetiminde bulunan Kubilay Katırcı bir ara konu hakkında bir şeyler söylemek istedi. Ancak Başkan Yılmaz, Katırcı'ya müdahele ederek, “Sizi ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz, hepiniz çok önemlisiniz ancak meclis üyeleri haricinde konuşılmasına izin veremem. Bu yasal olarak mümkün değil” dedi.

BELEDİYE HALKIN YARARINI GÖZETEREK UZLAŞMACI DAVRANDI

Konu hakkında son olarak söz alan Başkan Yılmaz, ilk olarak Halk Kart ile belediye otobüsünün ücretsiz olması sürecini anlattı. "Gestcard sadece bu kapsamda kalacak şekilde, yalnızca Bozcaada Belediye otobüsünde kullanmak üzere düzenlenmiş ise gereksiz bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ama dediğimiz gibi biz hiçbir kurumla, kuruluşla ilişkilerimizi zedelememek amacıyla, Bozcaada halkının yararına ekstra gelişmeler olabilmesi amacıyla Gestaş ile görüşmelerin devam ettirilmesi ve bu neticede belediye başkanına yetki verilmesini istiyorum" şeklinde görüşlerini aktaran Başkan Yılmaz, önerisini oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Başkanın bu davranışı uzlaşmacı bir tutum olarak değerlendirilirken, bir kesim tarafından da “Belediye topu taca” şeklinde yorumlandı.

Konuya ilişkin diğer haberler:

Gestaş, Bozcaada'da Gestcard dağıtacak fakat...


Kart çekişmesine iki parti de dahil oldu!


Başkan Yılmaz kime “Minnet eylemem” dedi?


CHP İlçe Başkanı Durmuş, sert konuştu!




 

 




Bu haber 4550 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI