Bugun...


kostasalto

AKP Bozcaada İlçe Başkanı Aktan'dan itiraz açıklaması!
AKP Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, adada 700 seçmene yönelik yapılan itirazlar hakkında Bozcaada Haber'e açıklamalarda bulundu. Aktan, itirazlarda bazı hataların ve yanlışlıkların olduğunu, bu nedenle o isimleri tenzih ettiklerini ifade etti.

AKP Bozcaada İlçe Başkanı Aktan'dan itiraz açıklaması!
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'da tansiyonu yükselten 700 seçmen itirazı için Adalet ve Kalkınma Partisi Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, Bozcaada Haber'in iddiaları yanıtladı. Kendisinin askerde olduğu dönemde ve askerden döndükten sonraki dönemde hazırlanan itiraz listesinde  bazı hataların ve yanlışların olduğunu, bu nedenle bu isimleri tenzih ettiklerini belirtti. 

Yapılan hataların ve yanlışların düzeltilmesi için elinden geleni yapacağını ifade eden Aktan'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Seçmenlere itiraz edildiği doğrudur, ama bu bir seçmen sildirme operasyonu değildir. Bu 650 seçmenin Bozcaada'da ikamet edip etmedikleri, yerlerinde oturup oturmadıkları araştırılması için ilçe seçim kuruluna verilmiş bir listedir. Bu itirazlara ilçe seçim kurulu karar verecektir. Yanlışlıkla verilen adreslere, Mehmet abi olsun, Taner abi olsun, Rıdvan abi olsun, bu isimlerden gerçekten özür diliyoruz. Bu sorumluluk bana aittir ama ben de Aralık ayı içerisinde askerlik görevi dolayısıyla Amasya'daydım, dolayısıyla benim olduğum ya da olmadığım dönemde yapılan bir çalışma neticesinde hazırlanan bir liste. Bu liste ile de ilçe seçim kuruluna itiraz edilmiştir. iİiraz neticesinde de adreslerin tespit edilmesi ile gerekli tahkikatlar üzerine bu gerçekleşmiştir. Ben yanlışlıkla, hata ile bu listede yer alan abilerimden, ablalarımdan özür diler, onları tenzih ederim. Bu konuda çözüm için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.

Biz bu adres tespiti sürecinde bir takım adreslerde, restoranlarda işletmelerde 10 kişi, 15 kişi, 19 kişi seçmen yazdırıldığı tespit ettik ve bunlara da itiraz ettik. Burada adreslerinde tespit edilemeyen kişilere itirazlarda bulunduk. Her vatandaşımızın oy kullanmak demokratik hakkıdır. Biz kimsenin seçimlerde oy kullanamaması için itirazlarda bulunmadık. Sadece adres tespiti için itirazda bulunduk. Her vatandaşımız tabii ki oyunu bulunduğu yerde, bulunduğu adreste, ilçe de ya da il de oyunu kullanacak. Nerde olmak istiyorsa. Biz Bozcaada'da büyük bir aileyiz. Bu konuda bir hatamız olduysa onları tenzih ediyorum. Burada hata, yanlış varsa düzeltilmesi için elimden geleni yapmaya hazırım. Polis, jandarma bu konuda ilçe seçim kurulu ile birlikte ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta Çanakkale'de takviye ekipler adada şaibe karışmaması için adaya geleceğini duydum.




Bu haber 5938 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI