Bugun...


kostasalto

Anlık sefer bilgisi ve hava durumu sunan Whatsapp grubunun kapanmasına tepkiler büyüyor!
1 yılı aşkındır kurduğu Whatsapp grubu ile anlık olarak ada halkını feribot seferlerinden, iptallerden ve ek seferlerden haberdar eden Kemal Önal, şikayet üzerine grubu kapatmak zorunda kaldı. Grubun kapanmasının ardından 2-3 gündür sosyal medyada ve Whatsapp gruplarında bu duruma tepkiler büyüyor. Hatta grubun tekrar açılması için imza kampanyası bile düşünenler var!

Anlık sefer bilgisi ve hava durumu sunan Whatsapp grubunun kapanmasına tepkiler büyüyor!
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Gestaş Bozcaada İskele Sorumlusu Kemal Önal, geçen yaz Whatsapp'ta "Gestaş Bozcaada İskelesi" adında bir grup kurdu. Önal grupta, ek seferleri, iptalleri ve hava durumunu anlık olarak ada halkı ile paylaşmaya başladı. Grup sayesinde adalılar  Gestaş'ın çağrı merkezinden ve belediye duyurusundan önce ek seferleri ve iptalleri çok daha öncesinden öğreniyordu. Hatta Önal'ın birkaç siteden aldığı verilerle bulunduğu hava tahmini de 2-3 gün öncesinde feribot seferlerinin yapılıp yapılamayacağı hakkında önemli bilgiler içeriyordu. 

Özellikle kış aylarında ise adada en çok takip edilen Whatsaap grubu olan "Gestaş Bozcaada İskele" katılımcı kapasitesini doldurunca "Geştaş Bozcaada İskelesi 2" açılmak zorunda kaldı. Toplamda 427 kişinin olduğu iki grupta da ek seferler, iptaller ve hava raporu ilk elden açıklanıyordu.

 

NE AMAÇLA ŞİKAYET EDİLDİ?

Ancak Kemal Önal, grup hakkında bir şikayet yapılınca grubu 3-4 gün önce kapattı. Bozcaada Haber'e konuşmak istemeyen Önal sadece, "Ben sadece ada halkına yardımcı olmaya çalıştım. Ama şikayet etmişler" dedi. Bozcaadada Haber'e şikayetin kim tarafından ve ne amaçla yapıldığı hakkında iddialar gelse de elimizde bir kanıt olmadığı için bu iddiayı paylaşamıyoruz.

Ancak grubun kapanmasının ardından onlarca kişi sosyal medyada ve Whatsapp gruplarında grubun kapanmasına tepkiler gösteriyor. Hatta hem yazılı olarak, hem de internette imza kampanyası, Gestaş'ın çağrı merkezine tepki gibi birçok eylem de Whatsapp gruplarında konuşuluyor. Bazı yurttaşlar ise gerekirse grubun tekrardan hizmete girmesi için abone olarak ücret ödemeye bile razı olduklarını ifade ediyor.

Öte yandan grubun kapanması ile ilgili olarak AKP'li Ali Balcı'dan dan şu açıklama geldi:

İşte gelen tepkilerlerden örnekler:

 




Bu haber 4200 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI