Bugun...


kostasalto

Maraton zamanı fahiş fiyat uygulamasına çözüm için buluştular
New Balance maratonunda geçen senelerde başta fahiş fiyat uygulamaları olmak üzere bazı konularda yaşanan sorunların bu sene yaşanmaması için BOZTİD ve New Balance yetkilileri arasında toplantı gerçekleştirildi.

Maraton zamanı fahiş fiyat uygulamasına çözüm için buluştular
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Geçen senelerde bazı otel ve restoranların fahiş fiyat politikası sebebiyle sıkıntıların yaşandığı, hatta organizasyonun Bozcaada’yı koşu listesinden çıkartmak istediği bile dile getirilmişti. Sezonun ilk turizm etkinliği olan New Balance Yarı Maratonu ve 10K Koşusu sebebiyle organizasyon yetkilileri ve BOZTİD yönetimi Bozcaada’da geçen hafta Bozcaada Belediyesi’nin de katıldığı bir toplantıda buluştu. Ardından BOZTİD ve New Balance yetkilileri birkaç gün önce de İstanbul’da bir kez daha bir araya geldi. 
 
Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği (BOZTİD) yönetimi, son zamanlarda oluşan “Bozcaada pahalı” imajına sebebiyet vermemek, Bozcaada adının bu anlamda lekelenmesini önlemek için ve de geçen zamanda yaşanan bu sıkıntıları nasıl giderebileceklerine ilişkin olarak İstanbul’da organizasyon ekibiyle yaptığı toplantıda iki önemli sonucun ortaya çıktığını belirtti. 
 
Toplantıda olumlu gelişmeler yaşandığının altı çizilirken, şubat ayında New Balance’ın internet sitesinde koşu kayıtları açıldığında “Koşu Dostu Otel” seçeneği oluşturularak adaya gelecek sporculara BOZTİD üyesi işletmelerde, fiyatı önceden belli ve ada ortalamasında olan konaklama işletmelerine yönlendirilmesi kararlaştırıldı. 
 
Bu yolla mümkün olduğunca fahiş fiyat uygulayan işletmelerin önüne geçmeyi hedefleyen BOZTİD, koşu sırasında da anlık çözüm üreteceği bir sistem uygulamayı önerdi. Buna göre koşudan kısa süre önce hizmete girecek olan bir Whatsapp hattı üzerinden adaya gelecek olan misafirlerin yaşadığı sıkıntıları, fahiş fiyat uygulayan işletmeleri ve yaşanabilecek aksaklıkları bu hattan ilgililere kolaylıkla iletmesi sağlanacak. 
 



Bu haber 3956 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Rıfat Diker
31-01-2018 08:32:00

Boztid yetkilisi arayıp bu iletişim eksikliğinin giderileceğini ve tüm üyelerin katılımının sağlanacağı bir ortam için çalışacaklarını belirtti. Demekki istenildiğinde üyelerle iletişim kurulabiliyormuş. Zaten anlatmak istediğimde, bir elin nesi var iki elin sesi var misali, gerek Boztid içinden hatta gereksede dışından ne kadar çok tecrübe, fikir ve sinerji Bozcaada turizminin birlik içinde tarih, doğa, ekonomi, eko sistemler, ticari ve sosyolojik yapıyı bozmadan kalkınmasına katkı sağlamasıdır. Boztidin arayıpta söylediği tüm işlevlerini içtenlikle yerine getireceğini önümüzdeki süreçte görmeyi hem üyesi hemde adalı olarak bekliyor ve açıklamalarına teşekkür ediyorum.

Rıfat Diker
26-01-2018 07:30:00

Duyduğumuza göre ada dışından gelen ve ada içinden de katılan bazı menfaatçıların yani boztip lerin ele geçirdiği adanın evvelce tüm turizm işletmelerinin derneği olan BOZTİD artık sadece bu kapalı ve saadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmekte. Bu kısır ve boz döngüye muhalefet eden diğer üyeleri dışlayıp hiçbir şekilde derneğin faaliyetlerine dahil etmeyip haberdar etmemektedir. Hatta ada dışında bile toplantı yaparak adalı turizmcilerin katılımına mani olmaktadırlar. Şayet bunlar doğru ise Boztid artık tüm ada turizmi adına hareket etme yerine belli bir çıkar grubuna hizmet etmekte olup meşruluğu yoktur. İvedilikle Boztidin bu yönetiminden cevap bekleyen soru şudur- Boztid faaliyetlerini tüm üyelerine duyurup dahil etmektemidir yoksa Boztid tarafından dışlanıp haberdar bile edilmeyen üyeler varmıdır?

Türkan Işık
24-01-2018 22:47:00

"Fahiş fiyat uygulaması başlığı ile Boztid bünyesindeki bütün işletmeler zan altında kalıyor. Hatta Bütün işletmeler. Sanırım doğrusu "Fahiş fiyat uygulayan bazı işletmeler" veya "Fahiş fiyatla ile konakladığını söyleyen bazı koşucular". Evet turizm hizmet etmek olabilir ancak, dürüst esnafı da bu şekilde bir çeşit zan altında bıraktığımızı düşünüyorum. Boztid'in bütün üyelerini kapsayan böyle bir bakış açısıyla masaya oturmadığını ümit ediyorum.

adalı
24-01-2018 21:06:00

belediye tezgahçıları gene eski yerine atıcaksa maraton günü tezgahları hep eski yerlerine açtırsın.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI