Bugun...


kostasalto

Bozcaada Kaymakamlığı'ndan dans ve görsel şölen etkinliği
Bozcaada Kaymakamlığı, "Troya 2018 Etkinlikleri" kapsamında Bozcaada Kalesi'nde adeta şölen düzenledi. 15 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen "Troya Halk Oyunları" gösterisi, kum sanatı şovu ve ışık gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Bozcaada Kaymakamlığı'ndan dans ve görsel şölen etkinliği
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Kaymakamlığı tarafından Bozcaada Kalesi'nde "Troya 2018 Etkinlikleri" çerçevesinde etkinlikler düzenlendi. Dün (28 Ekim Pazar) 17.00'da başlayan etkinliklere adalılar ve misafirlerin yanı sıra Bozcaada Kaymakamı Kerem Yenigün, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, kurum ve daire amirleri katıldı.

Etkinlikler ilk olarak "Troya Halk Dansları" kapsamında 15 farklı ülkenin gösterisi ile başladı. İzleyeciler yurtdışından ve ülkemizden gelen toplulukların halk danslarını dikkatle ve beğeniyle izledi.

Ardından "Yetenek Sizsiniz" isimli yarışmada kum sanatı ile 3. finalist olan Ramazan Yumrutepe'nin şovunu izledi. Kale duvarlarına yansıtılan şovda Yumrutepe, elleri ile şekillendirdiği kumlar ile Troya Savaşı'nı, İstanbul'un Fethi'ni ve Çanakkale Savaşı'nı resmetti. 

Video haber

 

Etkinlikler son olarak kale duvarlarına yansıtılan video mapping gösterisi ile son buldu. İzleyiciler ışıklı gösteri ile mest olurken bu anları cep telefonlarına kaydetmeyi ihmal etmedi.


Kaymakam Yenigün, Başkan Yılmaz ve İl Kültür ve Turizm MÜdürü Dokuz, sahneye birlikte çıkarak Halk Oyunları Toplulukları'nın temsilcilerine hediye ve plaket takdim etti.


Öte yandan etkinlik kapsamında kalede çorba ikramı yapıldı.




Bu haber 3605 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI