Bugun...


kostasalto

Prof.Dr.Doğan Perinçek o tabelayı söktü!
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli olan Prof.Dr.Doğan Perinçek, Akvaryum Koyu'nda bulunan demir kapıdaki "Özel mülktür, araç giremez" şeklindeki tabelayı sökerek kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Prof.Dr.Doğan Perinçek o tabelayı söktü!
+ -


Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Doğan Perinçek, Akvaryum Koyu’nun girişine asılan “Özel Mülktür Araç Giremez” tabelasını sökerek protesto etti. Perinçek yaptığı açıklamada; “Akvaryum kesinlikle halka açık plaj olarak korunmalıdır” dedi.
 
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden geçen yıl emekliye ayrılan yer bilimci Perinçek, bu yıl Akvaryum'un girişine mülk sahibi tarafından çevre kirliliği vb bahaneler ile ikinci kez konulan demir kapı önünde ilginç bir protestoya imza attı.
 
“Kıyılarımızı yağmalayanları protesto ediyorum. Kendimle ilgili suç duyurusunda bulunuyorum. Hodri meydan; kıyıları yağmalayanları mı? Yoksa benimi mahkum edeceksiniz?” diyen Prof. Dr. Doğan Perinçek Bozcaada’da ‘Özel mülktür araç giremez’ yazan tabelayı söküp kendi hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Perinçek'in sosyal medyadan yaptığı ve Çanakkale basınının haberleştirdiği açıklamasının tamamı  aynen şöyle:
 
Cennet ülkemin insanları ve özellikle Çanakkaleliler Bozcada kıyılarındaki AKVARYUM sahilini bilir. Buradaki yan yana dizili cennet gibi iki koy ülkemizin insanının gözdesidir. Bozcaada ya giden her ziyaretçi AKVARYUM koyunu ziyaret eder. Soğuk ama berrak suyunun tadını çıkarır. Dalgıçların çok iyi bildiği ikinci koyda ise deniz tabanının güzelliğinin seyrine doyum olmaz.
 
İşte bu eşsiz güzel koyun gerisinde yeri olan mülk sahibi ana yol boyunca arazisini haklı olarak tellerle sınırlamış. Fakat bu arada hakkı olmayan bir saygısızlık yapmış, AKVARYUM'a giden yolu da kapatmış, koyduğu demir parmaklık üzerine birde "ÖZEL MÜLKTÜR ARAÇ GİREMEZ" yazmış. Söz konusu koylara yıllardır araç giriyor ve plajları kullanıyor. Kıyılara araç girip girmeyeceği devletin ve lokal belediyenin tasarrufundadır.
 
"ÖZEL MÜLKTÜR ARAÇ GİREMEZ" notu tabii ki benim gibi birçok kimsenin tepkisini çekmiş durumda ve kimseninde bu uyarıyı dikkate aldığı yok. Onlarca araç ve yüzlerce insan halka açık olması gereken AKVARYUM koyuna gidip günün ve yazın tadını çıkarmaya devam ediyor.
 
Bu yasak tabelasını görünce bana da bir görev düştü. Özel mülk uyarısı yazan tabelayı yerinden söküp, suç delili olarak yanıma aldım. Yakın zamanda söz konusu suç delilini Çanakkale merkezde Troia Atı ve valilik önünde basın mensuplarına sunacağım. Yasama yılı başladı, isteyen yetkili oraya gelip benim için yasal işlem başlatabilir.
 
Bekleyip göreceğim, bu ülkede yasalar geçersiz ise kıyıyı yağmalayan ve halka kapatan zihniyet kazanacaktır. Eğer ben yaptığım bu eylem nedeniyle mahkum edilirsem, bu cezayı gururla çekerim, mahkumiyetim benim için medeniyet nişanesi olacaktır. Fakat bu ülkenin yasaları uygulayan mahkemeleri var, onlara güveniyorum ve kıyı yağmalamaya yeltenen çıkarcılar gerekli ceza ve uyarıları alacaktır.
 
Yasa varsa uyacaksınız: Kıyılarımızın ilk 100 metresinde toplumun yararlanmasına açık olma şartı ile kamping ve konaklama ünitelerini içermeyen halka açık plaj, duş, gölgelik, soyunma kabini, kafe-bar, pastahane, lokanta, çay bahçesi, açık spor alanları, spor tesisleri, açık gösteri ve eğlence alanları, lunapark, fuar alanı, el sanatları ürünlerinin sergilendiği yerler olabilir. Kıyılarımız bunun dışında başka bir yapılaşmaya izin vermeyecek şekilde yasalarla korunmuştur.
 
 
 
Burada söz konusu olan tabelanın konmasının nedeni mülk sahibinin önümüzdeki ay ve yıllarda kafasındaki planla ilgilidir. Önce tabela konacak sonrada AKVARYUM koyları orada kurulan tesisin hizmetine sunulacaktır. Devlet bu zihniyeti erkenden okumalı ve gerekeni yapmalıdır.
 
SONUÇ OLARAK
 
1-Akvaryum kesinlikle halka açık plaj olarak korunmalıdır.
 
2-Akvaryum kıyılarında yoğun yapılaşma kesinlikle engellenmelidir.
 
3-Akvaryum kıyıları bulundurduğu kaya mezarları ile ilgili yapılar nediyle ARKEOLOJİK sit alanı olmalıdır.
 
4-Devlet en kısa zamanda AKVARYUM koyuna ulaşımı sağlayan yolu kamulaştırmalı ve halkın hizmetine sunması beklenir. Devlet uygun görürse AKVARYUM koyuna araç sokmayabilir. Fakat koy kayıtsız şartsız halkın hizmetinde olmalıdır.
 
4-Akvaryumu ziyaret eden halkımız her yerde olması beklendiği gibi alana çöp bırakılmaması için özen göstermeli, getirdiği çöpü geriye götürmelidir. Alanda çöp konteynerleri mevcuttur, çöpünüzü bu konteynerlere atmanız medeniyet seviyenizin bir işaretidir.



Bu haber 7198 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Özcan Püre
05-09-2018 19:19:00

Sn.Perinçek, benim Alaybey Mah.317 ada 8 parselde 233 m2 arsam var. Belediye ev yapmama izin vermiyor. İmara kapalı diyor. Rant yüzünden ben mağdurum. Bunun içinde yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI