Bugun...


kostasalto

Başkan’dan hayvan sahiplerine çağrı!
-          Bozcaada'ya hayvan barınağı müjdesi...   Bozcaada – Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, yeni imar planı dâhilinde Ayana mevkiine yapılacak hayvan barınağını yaz aylarında hizmete sokacaklarını söyledi.   Bozcaada’nın özellikle son ...

Mobil Reklam

Başkan’dan hayvan sahiplerine çağrı!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

-          Bozcaada’ya hayvan barınağı müjdesi…

 

Bozcaada – Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, yeni imar planı dâhilinde Ayana mevkiine yapılacak hayvan barınağını yaz aylarında hizmete sokacaklarını söyledi.

 

Bozcaada’nın özellikle son aylarda hayvan barınağına ihtiyaç duymaya başladığını ve bu nedenle harekete geçtiklerini belirten Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, “1/25.000’lik yeni imar planı çerçevesinde Ayana mevkiinde bulunan 545 ada 23 parsele yapacağımız hayvan barınağı önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır” dedi. Hayvan barınağı inşaatı için yeni imar planının yürürlüğe girmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Mutay, “Bozcaada Forum üyeleri ile adaya hayvan barınağı kazandırılması konusunda bir görüşme yapmıştık. Bu görüşme neticesinde hayvanların barınabileceği geçici bir yer oluşturulması hususunda mutabık kaldık. Yeni imar planımız yürürlüğe girdiği tarihe kadar geçici barınakla hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

HAYVAN İHTİYAÇLARI İÇİN 7 BİN TL HARCANDI

 

Belediye olarak adada yaşayan tüm hayvanlara sahip çıktıklarını ve bu sene içerisinde veterinerlik hizmetlerine ve hayvanların beslenmesine yönelik 7 bin lira civarında bir harcama yaptıklarını kaydeden Başkan Mutay, “Belediyemiz, yılda iki kere kedi ve köpeklere aşılama ve kısırlaştırma operasyonu yapıyor. Amacımız adamızda barınan hayvanların sağlıklı olması ve vatandaşlarımıza zarar vermeden hayatlarını sürdürmesidir” diye konuştu.

 

HAYVAN SAHİPLERİNE ÇAĞRI

 

Başkan Mutay, özellikle hayvan sahiplerini daha duyarlı olmaya davet ederken şu mesajı verdi:

 

“İstanbul’dan veya diğer illerden yaz döneminde tatile gelen vatandaşlarımız yanlarında getirdikleri evcil hayvanları başıboş bırakıp adadan ayrılıyorlar. Bu durum bizleri oldukça üzüyor. Çünkü hayvanlarımız da sevgiye muhtaçlar. Biz belediye olarak hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz. Ancak hayvansever vatandaşlarımız da evcil hayvanlarına sahip çıkmalılar.”

 

ÇOCUKLARIMIZ KÖPEKLERDEN KORKUYOR

 

Sokaklarda başıboş gezen hayvanların çevre kirliliğine de sebep olması nedeniyle istenmeyen görüntülerin ortaya çıktığına dikkat çeken Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, “Bununla birlikte sabah okula giden çocuklarımız da köpeklerden korkuyor. Hayvansever vatandaşlarımdan şunu rica ediyorum; hayvanlarımızı sadece gerekli durumlarda gezmeleri için sokağa salalım” diyerek sözlerini tamamladı.

 




Bu haber 3203 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ