Bugun...


kostasalto

Bozcaadaspor'a yapılanlar için bir tek ödül verilmediği kaldı
Yeni Çanspor taraftarlarının kendi sahasında Bozcaadasporlu futbolculara ve teknik heyete saldırdığı, kalecimizin de parmağının kırıldığı karşılaşma sonucu Çanakkale Futbol İl Disiplin Kurulu kararını vererek cezaları açıkladı. Ancak Çanspor’a verilen cezalar ise hem adalı taraftarları hem de Çanakkale futbol camiasını şoke etti.

Mobil Reklam

 Bozcaadaspor'a yapılanlar için bir tek ödül verilmediği kaldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

2-2 Sonuçlanan Yeni Çanspor deplasmanında Çan taraftarlarının sahaya girerek Bozcaadaspor oyuncularına, teknik heyete, hakemlere saldırdığı maçın ardından Çanspor’a verilen cezalar belli oldu. Saldırı sonucu yedek kalecimizin de parmağı kırıldığı karşılaşma için Çanakkale Futbol İl Disiplin Kurulu, Yeni Çanspor’a sadece bir  maç seyirsiz oynama cezası verdi. Ayrıca Yeni Çanspor  Kulüp Başkanı Kemal YÜKSEL’ in de hakem soyunma odası önüne gelerek müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı davranışta bulunduğu içib 15 gün Hak Mahrumiyeti cezası verildi.

 

Çanakale Futbol İl Disiplin Kurulu’nun verdiği bu cezalar ise hem Bozcaadaspor taraftarlarını, hem de Çanakkale’de ki futbol camiasının önde gelen isimleri tarafından da çok eleştirildi. Çanakkale futbolunda önde gelen bir isim ise tepkisini sosyal medyada, “ Bu Yeni Çanspor taraftarları, kendi sahalarında da deplasmanda da yıllardır bu şekilde davranıyorlar. Son olarak Bozcaadaspor’u konuk ettikleri karşılaşmanın sonucunda yaşananlar Çanakkale futbolunun adını kirletirken disiplin kurulunun verdiği cezalar bir nevi ödül gibi olmuştur” şeklinde yazarak gösterdi.

Ayrıca Çan emniyetinin yetersizliği nedeni ile olayların önlenemediği karşılaşma için sahaya inen ve futbolcuları darp eden hiçbir taraftarın ne gözaltına alındığı ne de haklarında yasal işlem başlatıldığı iddialar arasındaydı.

İşte Çanakkale Futbol İl Disiplin Kurulu’nın verdiği karar:

 

2015– 2016 SEZONU

ÇANAKKALE FUTBOL İL DİSİPLİN KURULU KARARLARI

ARALIK  2015

 

KARAR NO          :  2015 – 2016 / 08

             

KARAR TARİHİ   :   09. 12. 201504.12.2013

 

BAŞKAN         :  Cengiz TUĞRAL

 

BAŞKAN VEKİLİ     :  Erdener CAN

 

RAPORTÖR    :  Ertuğrul ŞAHİNKAYA

 

ÜYE                 :  Şemsettin TUTAR

 

ÜYE                 :  Giray KORAY

 

İl Disiplin Kurulu toplantı nisabı mevcut olmakla Cengiz TUĞRAL Başkanlığında toplandı.

 

         Gündemdeki dosyaların incelenmesine geçildi. Dosyaların incelenmesi ve görüşülmesi sonucunda;

1) 06.12.2015 günü Çan İbrahim Bodur Stadında oynanan Yeni Çanspor – Bozcaadaspor müsabakası bitiminde, Yeni Çanspor Yöneticisi / Kulüp Başkanı Kemal YÜKSEL’ in Hakem Soyunma Odası önüne gelerek müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı davranışta bulunduğu sabit görülmekle, eylemine uyan FDT’ nın 36/1-b, 13. maddeleri gereğince, taktiren 15 gün Hak Mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına;

 

3) 06.12.2015 günü Çan İbrahim Bodur Stadında oynanan Yeni Çanspor – Bozcaadaspor müsabakasında, 2. yarıda Yeni Çanspor Kulübü taraftarlarının yoğun şekilde küfürlü tezahürat ve bağırışlarda bulundukları, kıdemli Yardımcı Hakemin sırtına seyirciler tarafından çakmak atıldığı, aynı hakemin kafasına dışarıya çıkan topların atıldığı, Federasyona, Hakem Kuruluna ve hakemlere galiz küfürler edildiği, Gözlemciye yönelik olarak her iki tribündeki seyircilerin küfürler ettiği, Anons Odasındaki görevlinin de gözlemciye küfürler ettiği, maç bitiminde müsabaka hakeminin ve kıdemli hakemin etrafını Yeni Çanspor’ lu oyuncular tarafından çevrildiği ve bu sırada tribünden Yeni Çanspor taraftarlarının atlayarak stad içine girip, Bozcaadaspor Antrenörüne ve oyuncularına saldırdıkları, saha içinde büyük bir arbedenin oluştuğu sabit görülmekle, seyircisi nedeni ile olaylardan sorumlu olan Yeni Çanspor takımının, eyleme uyan FDT’ nın 52/2. 1 maç seyirsiz oynama cezası verilmiştir.

 




Bu haber 3157 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ