Bugun...
Kendisini Bozcaadaspor’a adayan adam


Cahit Yalçın
cahit-yalcin@hotmail.com
 
 

Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birini bitirdi, kaymakam çıktı. Devam etseydi devlet kademesinde çok iyi yerlere gelebilirdi. Babası kabul etmedi. İşlerin başına geçti. O zamandan günümüze kadar başarıyla fabrikayı ve markayı götürüyor. 

Ayrıca çok iyi bir futbol yeteneği vardı. Rıza Çalımbay’ların, Feyyaz’ların döneminde kulüp yetkilileri Beşiktaş’a transfer etmek için elinden geleni yaptı. Fakat rahmetli babası yine kabul etmedi. O yıllarda Beşiktaş kulübü transfer için Bozcaada’ya gelirken, yine başka bir ada çoçuğu olan Yorgi Salto (Simyon Salto’nun en büyük oğlu) İstanbul Beyoğlu’ndaki evinin kapısı da Fenerbahçe yöneticileri tarafından çalınıp transfer teklifi yapılmıştı. Ama onun da babası bu teklifi reddetmişti. Artık kader mi diyelim, ne diyelim!


O işlerin başına geçti, bütün futbol sevdasını Bozcaadaspor’a verdi. 1980’li ve 90 yıllarda oynadığı futbol bütün Çanakkale bölgesinde efsanedir. Alçak gönüllülüğü, efendiliği herkes tarafından bilinir ve sevilir. Çayını bile kahveye kadar gidip kendi alır.


Onu boş vakitlerinde sahada çoçuklara ders verirken, antrenman yaptırırken görürsünüz. Bugün elinde yetişen, büyüyen bütün çoçukların kaç doğumlu olduğunu, kaç numara ayakkabı giydiğini ve özelliklerinin hepsini ezbere bilir. Anne – babalarının sözünü dinlemeyen çoçuklar -namı değer onun dadaları- O’nun sözünden çıkmaz. Ssorunlarından arınmış kişilikleri, yerine oturmuş kaç kuşak onun sayesinde büyümüştür adada ve çevresinde.
Bozcaadaspor’un gelişmesinde, bugünlere gelmesinde en büyük emeği geçen insanlardan biridir O, yani “Osman Ataol”. Geçirdiği rahatsızlık bile onu çimlerin üzerinden alamamıştır. 


Şimdi bir dipnotum Bozcaadaspor’un formasını giyip sahada koşan kardeşlerimize... Şimdiki olanaklar çok daha iyi ama son zamanlarda oynanan futbol en çok O’nu üzüyor. O yenilgiye kılıf aramaz ama koşup o formayı terletmeniz lazım. Terden ıslanmayan forma o futbolcuya süstür.


Sözümü bitirirken O’na sağlıklı bir yaşam, Bozcaadaspor formasına terini yıllarca akıtmış ve aramızdan ayrılmış tüm abilerimize rahmet diler, bundan sonraki  Bozcaadaspor maçlarında tüm futbolcu kardeşlerimize bol galibiyetli başarılar dilerim. O formaya emeğini veren tüm Bozcaadalı abilerimizi ve kardeşlerimizi de saygıyla selamlarım.        
Bu yazı Bozcaada Mendirek Dergisi’nin 22. sayısında yer almıştır.

 



Bu yazı 8629 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Cahit cebi
25-01-2018 01:14:00

Guzel bir dokunus olmus,degerli kisilerin kiymetini bilmek lazim

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI