Bugun...
AKP’nin unutulan(!) toplu konut projesi


Serkan İlik
serkanilik@gmail.com
 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki gün önce  “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi” diye duyurduğu seçim hamlesi bir an bana 2019 Yerel Seçimleri’ni hatırlattı.

Özellikle son yıllarda hem memurlar hem de adalılar için konut sorunu adada kış nüfusunun azalmasında baş sebep haline gelirken her seçim döneminde de adadaki partilerin vaatleri arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu projenin ilk detaylarına göre 81 ilde toplamda 500 bin konut inşa edilecekmiş. Çanakkale’de ise bin 250 konut yapılacakmış. Çanakkaleli gazeteci Tekin Uğurlu’nun haberine göre, 1250 konuttan Çanakkale Merkez’e 370, Ezine’ye 388, Ayvacık’a 188, Gökçeada’ya 160, Biga’ya 104, Gelibolu’ya 80 konut inşa edilecekmiş.

Bozcaada bu listede yok.

Hatırlıyor musunuz? 2019 yerel seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkan adayı Erdoğan Madak idi. Madak aday olur olmaz 1 ay içinde adaya hiç uğramayan kurum müdürlerinin hepsi Madak için adaya geldi, hepsi de sözler verdi.

Ve yıllardır konuşulan konut projesi için TOKİ yetkililerini ayağına kadar Bozcaada’ya getiren Madak, akabinde tabelasını bile dikti “TOKİ alanı” diye.

Madak’ın liman projesi, yat limanı projesi, toplu konut vs saymakla bitmeyen projeleri vardı. 1 ay içinde adaya getirdiği tüm kurum amirleri vs yetkililer de Madak’ın verdiği sözlerin arkasında duruyordu.

Kışın ortasında Gestaş Müdürü’nü ağırlayan Madak, “kışın araç içindeki yolcudan ücret alınmaması talebi”ni Gestaş ile çözmüştü ve araç içinden kışın ücret alınmamaya başladı. Ama geçen kış yeniden ücret alınmaya başladı. Madak’ın, “Ben başkan olamasam da bu söz devam edecek” dediği ve verdiği sözlerden biri idi.

AKP’nin belediye başkan adayı Madak iken dönemin ilçe başkanı ise Burak Aktan idi. Hem mitinglerde hem de canlı yayınlanan programımızda Madak ve Aktan “Biz seçimi kaybetsek de toplu konut, liman projesi vs hepsinin takibini yapacağız ve hayata geçireceğiz” şeklinde ifadeler ile büyük bir söz vermişlerdi ada halkına.

Ama her seçim döneminde olduğu gibi herkes kendi işine döndü. Verdiği sözleri takip edeceğini söyleyen Madak ve Aktan da haliyle adada yaptıkları inşaatlar ile meşgul.

Sayın Madak ve dönemin AKP ilçe başkanı Aktan; 1 günde tabelasını diktiğiniz toplu konut projesi ne oldu?

Hani seçimi kaybetseniz bile projelerinizi hayata geçirecektiniz? Hani söz vermiştiniz? Partiniz iki gün önce “tarihin en büyük konut projesi”nde Bozcaada hariç Çanakkale ve ilçelerinde bin 250 tane konut yapacağını açıkladı? Bozcaada niye yok diye sordunuz mu? Adanın gazetecisi olarak “kazanamazsak da vaatlerimizi yerine getireceğiz” şeklinde verdiğiniz söz ile ilgili ada halkına bir cevabınız olacak mı?

Aynı şekilde bu verilen söz şimdiki AKP ilçe başkanı ve yönetimini de bağlamıyor mu?

20 yıl boyunca partiniz iktidarda kaldı, AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı olarak ada için elle tutulur gözle görülür ne yaptınız? Bırak tersine sizin döneminizde  adadan üniversite gitti, adliye gitti, meteoroloji gitti, Telekom gitti, ne varsa gitti. İnanın AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın bile adaya o kadar katkısı oldu, siz ise sanat galerisini kapattınız, kitap fuarı ile uğraştınız, elinizde tuttuğunuz güç ile tehdit ettiniz. Muhalefet deseniz, CHP ile kardeş gibi geçindiniz.

Sadece gücü elinizde tuttunuz, ne partinize ne memleketiniz adaya hizmet ettiniz. Ama bu son fırsat olabilir. 2023’te olası iktidar değişikliği sonrasında size “20 yıl iktidarda kaldınız, adaya ne yaptınız, adalılar için ne yaptınız” diye sorarlarsa cevabınızı şimdiden hazırlamalısınız…

https://www.bozcaadahaber.net/madaktan-toplu-konut-atagi/8092/

https://www.bozcaadahaber.net/erdogan-madak-bozcaadaya-hizmet-etmek-istiyorum-dedi/7966/

https://www.bozcaadahaber.net/madak-ve-aktan-tum-merak-edilenleri-yanitladi/8136/

https://www.bozcaadahaber.net/madak-tan-3-atak-daha-arac-ici-yolcu-ucreti-15-nisan-a-kadar-iptal/8102/

 



Bu yazı 2717 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
Bozcaada Bağcılığı
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR

Adada zincir market açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?


 YUKARI