Bugun...


kostasalto

BIFED’e yerelin desteği bu sene de sürüyor
BIFED’in başlamasına iki hafta kaldı. Bu sene 6’ncısı düzenlenen festivale yerel işletmelerden birçok destek gelirken, “Festival Dostu Mekânlar” katılımcılar için uygun fiyatlı konaklama, yeme-içme alternatifleri sunuyor. Destekçi mekânlar arasında yer almak için haberimizi okuyabilirsiniz.

Mobil Reklam

BIFED’e yerelin desteği bu sene de sürüyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi tarafından organize edilen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nin (BIFED) başlamasına sayılı günler kaldı. Koordinatörlüğünü Ethem Özgüven’in, Yönetmenliğini Petra Holzer’in yaptığı BIFED 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde Uluslararası Yarışma için 14 film, Gaia Öğrenci filmleri kategorisinde de 10 film yarışacak. Ayrıca Panorama kuşağında da 31 film gösterilecek. Belgeseller Halk Eğitim Merkezi ve Salhane’de izleyiciler ile buluşacak. Tüm filmler ve atölyeler ücretsiz olacak.

FESTİVAL DOSTU MEKÂNLAR

Her sene olduğu gibi bu sene de festivale yerel işletmeler birçok noktada destek olmaya çalışıyor. Yurt içinden ve yurt dışından festivale katılacak misafirlerin konaklaması için Aral Tatil Çiftliği, Rengigül Konukevi, Bağbadem Bağevi ve Zeytin Otel tüm odalarını festival kullanımına sundu. Ayrıca Aya Yorgi Evleri, Kalais Otel, Lefkofris Otel, Mon Petit, Müzeyyen Otel, Hanımeli Otel, Lara Butik Otel, House Bozcaada, Taşada, Ada Otel, Vitis, Mavi Karga, Postane Otel, Rüya Bozcaada, 9 Oda, Umut Denizi Konukevi, Alaybey Adaevi, Kalyopi Otel, Hambarlı Otel, Martı Pansiyon, Mavi Beyaz Otel, İda Otel ve Destina Suit Otel da bazı odalarını ücretsiz olarak festival kullanımına açarken, diğer odalarını da festivali desteklemek adına 9-13 Ekim tarihleri arasında kişi başı (yatak başına) 65TL’den verecekler. Odalar paylaşımlı olacak. Ayrıca Deniz Fulya Ozan ve Nigâr Mat Ağyel de BIFED ekibinin özel davetiyle gelen misafirlere evlerine açtılar. Bu işletmelerin listesi http://www.bifed.org/bozcaada/konaklama-ulasim/ adresinden yayınlandı.

Festivalde indirimli fiyattan oda vermek isteyen işletmeler Burcu Ünsal’la (0536 735 46 31) iletişime geçebilirler.

Festivalde indirimli yeme-içme mekanları da her sene olduğu gibi olacak. Sosyal Tesisler, Orta Kafe ve Eski Kahve kahvaltı, öğle ve akşam menüsüyle, Aydo Cafe ve Hafızın Yeri de öğle ve akşam menüsüyle festivale katılacak olanlara indirimli menü sunacaklar. Ayrıca Coffeeshelter, Kahverengi ve Madamın Kahvesi de festival katılımcılarına indirimli kahve sunacaklar.

Ayrıca festivalin ilk yılından beri  festivalin katılımcısı olan ve Bayramiç’te çiftçilik yapan Mustafa Alper Ülgen, kendi tarlasında ektiği ilaçsız-zehirsiz buğdaylardan elde ettiği unlardan hazırlayacağı 50 ekmeği kahvaltılarda festival katılımcılarına ikram edilmek üzere BIFED’e armağan edecek.

JÜRİ VE ATÖLYE YAPACAK OLANLARA İMECE İLE HEDİYE SEPETİ

Ayrıca festivalde jüri üyeliği yapacak yerli-yabancı isimler için de ada ürünlerinden oluşan birer hediye sepeti oluşturulmaya başlandı. BIFED ekibine “Biz de ürün vermek isteriz” diyen bazı işletmelerin ürünleri misafirlere sunulacak. Adada yaşayan seramik sanatçıları Deniz Fulya Yazan ve Murat Atsay tarafından hazırlanan seramik kupaların haricinde Nadire Kolonya, Ege Bakkaliyesi, Orta Kafe, Madamın Kahvesi, Çiçek Pastanesi Tahir Usta, Gürkan Vural, Veli Dede, Bozcaada Mendirek Yayınları ve Bozcaadadan da çeşitli hediyeler vererek hediye sepetine katkıda bulunacaklarını belirttiler.

Festivalde jüriye ve atölye yapacak kişilere verilecek hediye sepetine katkı yapmak isteyen işletmeler de Burcu Ünsal’la (0536 735 46 31) iletişime geçebilirler.

Festivalin başından bu yana ana destekçisi olan Bores AŞ bu yıl da festivalin ana destekçisi olurken; Zeynep Deniz Gökçen, Alper Akdeniz ve Bilgi Üniversitesi de festivali destekliyor.

BOZCAADA HABER BASIN SPONSORLARINDAN

Sitemiz Bozcaada Haber’in de ilk yılından beri Basın Sponsoru olduğu BIFED’e dair tüm detayları hem sitemizde, hem yazarlarımız aracılığıyla köşelerimizde, hem de yetkili muhabiri olduğumuz DHA ve AA aracılığıyla ulusal basında duyurmaya çalışacağız. Bozcaada Haber haricinde festivalin diğer basın sponsorları Birgün Gazetesi, Açık Radyo, EkoIQ, Magma Dergisi ve Bozcaada Mendirek Dergisi.  

 




Bu haber 4408 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ