Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın geleceğini kurtaracak plan Hürriyet'in manşetinde
Türkiye'de ilçe bazında tek Bozcaada'da hayata geçiriecek “Turizm Master Planı"nı Hürriyet manşetine taşıdı.

Mobil Reklam

Bozcaada'nın geleceğini kurtaracak plan Hürriyet'in manşetinde
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'nın 10 yıllık turizminin ele alındığı “Turizm Master Planı" Hürriyet manşetine taşındı. İdris Demen'in hazırladığı haber, "Bozcaada’da silueti bozan yapılara temizlik" başlığı ile yayınlandı.

Hürriyet'tin manşetinde yer alan haberi okumak için görsele tıklayınız

Batman Üniversitesi tarafından hazırlanan "Turizm Master Planı"  21 Haziran Çarşamba günü Bozcaada Belediyesi'ne sunulmuş ve imzalar atılmıştı. Adanın 10 yıllık turizminin ele alındığı plan, adanın kültürel ve doğal yapısının korunması, adanın taşıma kapasitesinin belirlenmesi, işletme sayılarının daha ne kadar artması gerektiği ve bu konuda sınırlama getirme gibi birçok maddeyi içeriyor.

Master Plan'ın tamamlanması için Bozcaada Belediyesi tarafından içerisinde 3 meclis üyesinin yanısıra mimarlar ve adadaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin olduğu bir komisyon kuruldu.Toplantılara ve çalışmalara başlayan komisyon bu ay içerisinde son incelemeleri ve rötuşları yapacak ve plan meclis kararı ile onaylanacak.




Bu haber 5674 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
4 Yorum

Sevgili M.
07-09-2017 14:47:00

Biz adadaki sosyal konutlarda 20 küsür yıldır kalan memurları da, o konutların o memurlara bunca yıldır nasıl verildiğini de, hiç bir ihtiyacı olmayıp üstüne ek iş yaparak ama ihtiyacı var denilerek kimlere kimlere lojman verildiğini de gayet iyi biliyoruz, 3,5 sene hastane üstünde 10 m2 lik odada çektiğimiz rezilliği biz biliyoruz siz değil adasız rumuzlu arkadaş? Lojmanlar yıkıldıktan sonra ev ararken "sadece mayıs ayına kadar kiraya verebilirim" diyen ev sahiplerini de tanırsınız, " sen bekarsın zaten lojmana ihtiyacın yok" diyen daha sonra fetöden yargılanan kaymakamı da gayet iyi biliyorsunuzdur, ama işiniz bir devlet kurumuna düştüğünde en mükemmel hizmeti istemeyi de gayet iyi biliyorsunuz, o yüzden bilip bilmeden araştırma yapmadan yorum yazmayın isterseniz

Adasız
05-09-2017 14:43:00

Bozcaada için master planı ile birlikte deprem yönetmeliğine uygun olmayan binaların da tespit edilmesi ve yenilenmesi,en azında hesaba katılması gerekir.Malum her gün sallanıyoruz.Üstteki yorumları yapanların da adadan giden memurlar olduğuna inanmıyorum. Olsa olsa sosyal konutlarda 20 yıl oturmayı planlayan memurlardır.

sağlıkcı
03-09-2017 21:28:00

10 ay sonra yapılacak deyip yıkıldıktan sonra bir türlü yapılmayan sağlık lojmanları nedeniyle adada barınacak yer bulamadığımızdan,ev sahiplerinin fahiş kira isteklerinden ve hastane üstünde suriyeli mülteci gibi yaşamak istemediğimizden birçoğumuz adayı terkettik, biz gittik yerimize boşalan kadrolara tayinle gelen bile olmadı. şimdi 40 tane lojmanı yıkarak tüm kurumları bu hale sokmak istiyorsanız buyrun yıkın, adanın silüetine uygun otellerle doldurun o bölgeleri, sonra da bu tatilcilerin bu devlet kurumlarına işi düştüğünde ve işleri aksadığında bu kurumları suçlayın. bozcaadanın memura işçiye ihtiyacı yok 2 ay para getiren tatilciye ihtiyacı var çünkü!

Sevgili M.
03-09-2017 14:34:00

Adadan kısa süre önce kalacak yer olmadığı için tayin olmuş bir kamu görevlisi olarak çektiğim 3.5 senelik rezillikten sonra fotoğraftaki tıraşlanacak yerlere bakıyorum da olayın çözümü nasıl olacak çok merak ediyorum. Yenisini yapmadan eldeki mevcut binaları yıkıp ha bugün ha yarın denerek 3.5 senedir bizleri oyalayan başımızdaki "büyüklerimiz" daha iyisini bilirler ama tıraşlanacak binaların çoğu lojman ve o lojmanlarda yaşayan onlarca insan olduğunun da farkındalardır umarım, Bozcaadanın silüeti bozulmasın mı? Eyvallah tabi ki bozulmasın ama önce konut sorununu halledin de sonra neyi tıraşlıyorsanız tıraşlayın, yoksa adada çalışacak insan bulamıcaksınız çok yakın zamanda!

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ