Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da akaryakıt krizi...
GESTAŞ ile Bozcaada Opet arasında iki gündür devam eden ve akaryakıt hizmetinin kesilmesine neden olan kriz şu an için geçici olarak çözüme ulaştı.

Mobil Reklam

Bozcaada'da akaryakıt krizi...
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 Bozcaada Opet tarafından yapılan basın açıklamasında, “GESTAŞ’ın gelir tarifesine göre akaryakıt tankerine geliş ve gidiş olarak ücretlendirme uyguladığı ancak daha önce dönüş ücreti alınmadığı için tarafımızdan zam olarak algılanmıştır”denildi. Açıklamanın devamında ise Bozcaada Opet, ada halkının mağduriyet yaşamaması adına bu akşamdan itibaren akaryakıt tankerinin geçiş ücreti geliş ve dönüş olarak 1900 TL ödeyeceklerini ve hizmete devam edeceklerini bildirdi.

 

İşte Bozcaada Opet’in Bozcaada Haber’e yaptığı basın açıklamasının tamamı:

 

Şirketimiz 2008 yılından itibaren Bozcaada’da akaryakıt hizmetini üstlenen tek firma olarak hizmet vermektedir.

Bozcaada’ya akaryakıt geçirebilmemiz için, güvenlik gerekçesiyle, GESTAŞ’a ait gemiyi kiralamak suretiyle özel sefer kullanmak zorunluluğu bulunmaktadır.

Mart 2016 sonuna kadar bu özel seferin geliş-dönüşü için 950 ödenmekte iken, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren GESTAŞ tarafından geliş ve dönüş için 950+950 = 1900 Tl talep edilmeye başlanmıştır.

Konu ile ilgili olarak GESTAŞ yetkilileri ile yapılan görüşmelerde GESTAŞ Yönetim Kurulu’nun kararlaştırdığı 2015 ve 2016 gelir tarifesinde “ Özel Sefer Tek Geçiş Ücreti’nin” 950 TL olduğu öğrenilmiştir.  Daha önceden bu tutar dönüş için bizden talep edilmediği nedeni ile tarafımızdan zam olarak algılanmıştır. GESTAŞ Yönetim Kurulu Kararları'nın tüm detaylarına hakim olmamız mümkün değildir.

 

Bu akşamdan itibaren Bozcaada halkının mağduriyet yaşamaması adına, özel seferler için tarafımızdan gidiş-dönüş için 950+950= 1900 TL ödenecek ve hizmet verilmeye devam edilecektir.

 

Halkın daha uygun şartlarda hizmet alabilmesi için Çanakkale Valiliği ve GESTAŞ Genel Müdürlüğü ile şirket müdürlüğümüz arasında çözüm odaklı görüşmelerin devam etmesi konusunda iyi niyetli gayretlerimiz kararlıkla devam edecektir.

 

BOZCAADA OPET

ESİT PETROL




Bu haber 4494 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
3 Yorum

volkan engin
15-04-2016 23:06:00

adaya yakıt gelirken özel seer gerekli ama boş tanker dönerken özel sefere gerek yokrnhala neyin kavgası yapılıyor boş tanker için GESTAŞ paramı istiyor yani rnbütün zararını Bozcaada dan mı çıkartıcak.

Ahmet Aycanlar
15-04-2016 20:30:00

Madem öyle şimdiye kadar ödenmeyen paralara ne oldu? bir de bu açıdan bakmak lazım. Birileri iyi götürmüş...

Ahmet Yalçınlar
15-04-2016 20:16:00

Madem tek sefer ücreti 950 TL'ydi; şimdiye kadar neden gidiş dönüşlere bu miktar ödendi. Demek ki birileri bunu görmezden geldi diye düşünmedem edemiyor insan.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ