Bugun...


kostasalto

Son yılların en sık sefer iptalleri yaşanıyor!
Son haftalarda Bozcaada’yı etkisi altına alan lodos fırtınası nedeniyle feribot seferlerinde ada tarihinin en sık iptaller ve aksamaları yaşanıyor. Bu durumun hem ada halkını mağdur ettiği hem de Bozcaada’da kış turizminin de olumsuz etkilediğini meclis gündemine taşıyan İyi Partili Cevdet Çebi, Geyikli iskelesine dalgakıran yapılmasını, bunun için çalışmaların başlatılmasını talep etti.

Mobil Reklam

Son yılların en sık sefer iptalleri yaşanıyor!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da son haftalarda lodos fırtınası nedeniyle sık sık feribot seferleri iptal oluyor ya da aksamalar yaşanıyor. Adalılar ise ada tarihinde bu kadar sık feribot seferlerinin iptal olduğunu hatırlamadıklarını belirtiyor. Öte yandan bazı adalılar ise feribot seferlerinin sık sık iptal olmasını feribotun küçük olmasına bağlarken, hem yetkililer hem de siyasiler feribotun gidiş ve gelişinde bir problem yaşamadığını ancak Geyikli iskelesine yanaşmakta problem yaşandığına dikkat çekiyor. Bu durumun önümüzdeki günlerde tersaneden gelecek büyük feribot (Şehit Ömer Halis Demir) olsa da aynı şiddetteki lodos fırtınasında Geyikli iskelesine yanaşma ile ilgili problemlerden dolayı iptal ve aksamalar yaşanabileceği belirtiliyor.

Öte yandan yarın ve önümüzdeki günlerde seferlerin normale döneceği, rüzgarın yönünün ise poyraza döneceği bekleniyor.

ÇEBİ’DEN ‘DALGAKIRAN’ ÖNERİSİ

İyi Partili Cevdet Çebi, Gestaş’ın  yaz-kış her feribot seferinde halk kart sahiplerine kontenjan ayrılmasını, ve kış aylarında sık sık feribot seferlerinin iptal olması nedeniyle çözüm için Geyikli İskelesi’ne lodos dalgalarından koruyacak dalgakıran yapılmasını ek gündem olarak meclise getirdi.

İyi Parti İlçe Başkanı ve aynı zamanda İYİP’in Bozcaada Belediyesi’nde tek meclis üyesi Cevdet Çebi, önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantısında Gestaş ile ilgili ek gündem maddesi sundu. Çebi ek gündem maddesinde, “Adamızda yaşanan ulaşım sorunlarını ve vatandaşlarımızın ulaşım mağduriyetlerinin ortadan kaldırmak için aşağıdaki maddeler halinde belirtilen çalışmaların, ortak paydaşlarla ele alınarak çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

Çebi’nin 2 maddeden oluşan önerisi şu şekilde:

1-        Anakarayla bağlantımızı sağlayan Gestaş yetkilileri ile görüşmelerin başlatılıp her gemide ve yaz-kış halk kart sahiplerine kontenjan ayrılması.

 

2-        Tüm kara bağlantımız deniz yolu ile olduğundan kötü hava sonucu ulaşımımız aksamaktadır. Yıllarca Bozcaada halkı bu sıkıntıyı çekiyor. Aynı zamanda Bozcaada’nın kış turizmi de olumsuz etkilenmektedir. Bu sorunu çözmenin tek yolu Geyikli yük iskelesine lodos dalgalarından koruyacak bir dalgakıranın yapılmasıdır. Dalgakıranın yapılması için ivedi olarak Geyikli Belediyesi ile ortak çalışma başlatılarak gerekli kurumlara müracaatların yapılmasını talep ediyoruz.

 

Çebi’nin bu iki önerisi oy birliği ile kabul edildi.




Bu haber 2692 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ