Bugun...


kostasalto

CHP’de yeni başkan Bahar Bağdır oldu
Cumhuriyet Halk Partisi Bozcaada İlçe Kongresi yapıldı. Bahar Bağdır’ın tek aday olarak katıldığı kongrede yeni başkan Selma Kırbaş ve Gülay Elbir Uslu’dan sonra yine bir kadın oldu. Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da kongre üyelerine veda konuşması yaptı.

Mobil Reklam

CHP’de yeni başkan Bahar Bağdır oldu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Halk Eğitim Merkezi’nde CHP Bozcaada İlçe Kongresi’nde yeni ilçe başkanı Bahar Bağdır oldu. Faaliyet raporunu Emrah Ataol’un, mali raporu ise Yahya Göztepe’nin sunduğu kongrede Divan Başkanlığı’nı partinin eski genel başkan yardımcısı ve milletvekili Muharrem Erkek üstlendi. 

Çanakkale İl’den Hüseyin Çay, Ecem Damar Orhan Orhan ve İl Gençlik Kolları Başkanı ve milletvekili adayı Tuğberk Güzel de kongrede hazır bulundu. 

Eski İlçe Başkanı Gülay Elbir Uslu yaptığı konuşmada, “Bir kadından devraldığım görevi bir başka kadına devretmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi. 

GÜZEL: “DOĞRU BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYLA İLK SIRADA OLACAĞIZ”

Çanakkale İl Gençlik Başkanı Tuğberk Güzel de “Bir tarafım Çanakkaleli olsa da kendimi aynı zamanda adalı olarak da hissediyorum. Genel seçimi kaybettikten sonra değişim sürecine girdik. Çanakkale’de ve ilçelerinde gençlerin sesi olmaya çalışıyorum. Gülay Uslu ile ufak tefek tartışmalarımız olsa da gençlik kotasının geldiği noktadan çok mutluyum. Seçim süredinde adada sıkılmadık el bırakmadık. Bozcaada, seçimde Çanakkale’deki ilçeler arasında ilk sırada yer almıştır. Bu gurur vericidir. Yarından itibaren yine çalışmaya başlamalıyız. Doğru belediye başkan adayıyla, yine adamızda CHP’nin ilk sırada yer alacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

DURMUŞ: “ÖRGÜTÜN KAPISINDAN GEÇMEYEN ADAY ADAYLARI…”

Yine eski ilçe başkanlarından ve partinin önemli isimlerinden Hüseyin Durmuş da kongrede söz aldı. Durmuş, “Partiye 24 yaşında üye oldum ve 20 yıldır partide çalışıyorum. Hakan abi (Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz) ile çok mutluluklarımız da oldu, üzüntüleriz de. Arkadaşlığımızı kaybettiğimiz zamanlar da oldu. CHP 100 yıldır vardır. Rahatsız olduğum bir şeyi söyleyeyim. Herkes CHP’den aday adayı olabilir. Ama örgütün kapısında geçmeyerek, parti üyesi olmayan belediye başkan adayı olmayı anlamıyorum. Sosyal medya bizim için kötü bir yer. CHP ile ilgili gelişigüzel açıklama yapılması bizlere haksızlıktır. Gençliklerine veriyorum ama sözümün arkasındayım. Kol kırılır yen içinde kalır. 2014’te zor kazandık, 2019’da da feribot iptalleri, seçmen iptalleri vs. yaşandı. Ayrıca turizm kontrol edilmeli. Turizm ekonomisi arttıkça sorunlar artıyor. Abbas öldürüldüğünde, kazalar arttığında bunu daha çok hissettim. Sessiz, sakin, huzurlu bir ada istiyorum. Ada için savaşmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim.” açıklaması yaptı.

GÜZEL: “CHP’NİN VARLIĞINI HİSSETTİRMELİYDİK”

Yaklaşık 80 partilinin katıldığı kongrede eski milletvekili Ahmet Güzel de söz aldı. Ahmet Güzel seçim dönemindeki hatalardan son dönemde adada yapılan su ihalesine dek bazı konularda eleştiriler getirdi. Güzel, “Siyaset seçim ve başarı için yapılıyor. Sandık örgütlemesi gerekli. Hüseyin Durmuş ve sonra gelenlerle bunu sağlayamadık. Seçim vaktinde seçmene CHP’nin varlığını hissettirmeliydik. Kimse alınmasın gocunmasın. Sonraki seçimde bu hataları düzeltelim. Aldığım bilgiye göre İstanbullu 190 kişi kaydını sildirmiş. Umutsuzluğa kapıldığı için. Önümüzdeki seçimde AKP’nin stratejisi ‘iktidardan yana oy kullanmazsanız hizmet yok’ olacaktır. Adada su ve yol işini birlikte yapmak Hakan başkanın başarısıdır. Ama kum yerine toz seçmişiz, o toz bizi mahfetti, bize çok şey kaybettirdi. Hakan bey aday olmazsa yeni belediye başkanının farklı özellikleri olmalı. Halka tepeden bakan birisi olmamalı. Halkla iletişim kuran birisi olmalı. Böyle bir aday bulabileceğimize de inanıyorum” dedi. 

Durmuş da Ahmet Güzel’e cevaben yeniden söz aldı ve “Seçimlerde 50 işçinin kaydını adaya aldırdık. Bunu Türkiye’de yapan belki de tek yeriz. 3 okulda görevlimiz vardı ve sonuçlarıngenel merkeze bildiren 10 yer içindeydik. İlk turda 3 otobüs, ikinci turda 6 otobüs kaldırdık ve birçok bilet aldık. Hatamız şurada; bu yapılanları anlatmakta eksik kaldık” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “SON KEZ KARŞINIZDA BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KONUŞUYORUM”

Kongrede söz alan Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da veda niteliğinde bir konuşma ile kongredekilere seslendi. Belediye başkanı olarak kongrede son kez konuştuğunu belirten Başkan Yılmaz, “Yeni ilçe yönetimi ve ortaya koyulacak ortak bir akılla yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanacağını ve bizim yaptığımızdan çok daha fazlasını yapacak bir belediye yönetiminin görev yapacağına yürekten inanıyorum. Birlikte olursak yeni yönetimle hem yerel seçimi önde göğüsleyeceğimizi hem de geride kalan bu 10 senenin acı tatlı tecrübeleriyle çok daha güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Bu süre zarfınca çalıştığım herkese teşekkür ediyorum, herkes hakkını helal etsin, her şey Cumhuriyet Halk Partisi için. Biz de bir üye olarak bundan sonra çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

YENİ İLÇE BAŞKANI BAĞDIR OLDU

Ardından tek listenin adayı olan Bahar Mete Bağdır son konuşmacı olarak kürsüye geldi. Kendini tanıtan Bağdır “Bizler eğitim için adadan ayrılan ve ardından adaya dönen adalılarız” dedi. 

Talay ailesinin torunlarından olduğunu belirten Bahar Mete Bağdır, “İlkokulu adada, üniversiteyi Işık Üniversitesi’nde okudum. Ardından da adaya döndüm. 5 yıldır adada Limada Cage’yi işletiyorum. 36 yaşındayım ve 2 çocuk annesiyim. Atalarımızın dedelerimizin bize bıraktığı Bozcaada’yı geri almaya geliyoruz. Bizler eğitim için adadan ayrılan ve ardından adaya dönen insanlarız” dedi.

Ardından yeni yönetimi sahneye davet eden Bağdır ve divan kurulu üyeleri, salondaki birçok üyenin katılımıyla birlikte beraberlik pozu verdi.

DÖRT ÖNEMLİ İSİM BAŞKAN VE MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN Mİ YÖNETİMDE YER ALMADI?

Bu arada bazı isimlerin sahnedeki toplu fotoğraf çekimine katılmadığı, hatta partinin önemli bazı isimlerinin kongreye dahi katılmadığı da gözlerden kaçmadı.

Ayrıca bazı önemli isimlerin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği adaylıkları için yönetimde yer almadığı iddia edildi. Birkaç sene önce yönetimden istifa eden ve bir önceki dönem ilçe yönetimine destek veren Hüseyin Durmuş ile Yahya Göztepe, Gülay Elbir Uslu ve Emrah Ataol yeni yönetimde yer almadı. Edinilen bilgilere göre bu dönem yönetimde yer alan isimlerin önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olamayacağına dair Genel Merkez’in bu konuda bir yazı yayınlaması üzerine bu dört isim yönetimde yer almadı.

Tek aday olarak seçime giren ve yeni ilçe başkanı olan Bahar Mete Bağdır’ın yeni yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor: Zuhal Alparslan, Ülker Aral, Necmiye Başakçıoğlu, Ülke Diler, Hakan Unutulmaz, Hamdi Ünal, Başak Güçlü Elbir, Ada Koloğlu, Mertcan Kılıç, Ahmet Uslu

 

İşte Bahar Mete Bağdır'ın ada gençliğine ve değişime vurgu yaptığı konuşmasının tamamı:

Cumhuriyet Halk Partisinin çok kıymetli üyeleri, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Konuşmama Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle başlamak istiyorum.

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.”

 

Cumhuriyetimizin teminatı olan, kadın erkek eşitliğinin sigortası, her türlü zorluğa rağmen dimdik ayakta kalan, Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışmam çocukluk yıllarına dayanıyor.

Parti ile tanışmamın en büyük sebebi ailemdir.  Onların ben çocukken partide görev almaları bugün kendimi buraya ait hissetmemi sağladı.

Kendimi kısaca tanışmak isterim. Bozcaadalı Talay ailenin torunuyum. Bozcaada’da ilköğretimi bitirdim. Ortaokula kadar Bozcaada’da okudum. Lise yıllarımda Çanakkale’de okuduktan sonra Işık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldum. 11 yıl İstanbul’da kurumsal özel bir şirkete Kurumsal İlişkiler ve Pazarlama Uzmanlığı yaptım. 5 yıl önce Limada işletmesini açtım. Onun yanında marka ile ilgili danışmanlıklar veriyorum. Geçen yıl tamamen İstanbul bağımı koparıp Çanakkale’ye yerleştim. Artık Adadayım.

 

“Değişim” hepimizin son zamanlarda kullandığı bir kelime. Ama değişim zordur. Partimizin değişime ve gençleşmeye ihtiyacı var. Bunun hepimiz farkındayız.

Sizler eminim koltuklarımızda beni çok genç olarak düşünüyorsunuz.

36 yaşında 2 çocuk annesiyim. Bizler Bozcaada’dan okumak için giden çocuklar artık geri dönüyoruz. Benim gibi adaya dönen ve dönmek isteyen bir çok arkadaşım var.

Genç demek 18- 20 li yaşlardır.  Bizler inşallah bu partiyi bizden daha gençlere emanet edeceğiz.

Artık sorumluluk alma zamanı.

Bizler sorumluluk almaya geliyoruz.

Atalarımızı, dedelerimizin bize bıraktığı Bozcaada’yı geri almaya geliyoruz.

Sürdürülebilir, Yaşanabilir, temiz bir Bozcaada istiyoruz. Çocuklarımızın da bizler gibi bu sokaklarda güvenli bir şekilde dolaşmasını istiyoruz. Sorunların konuşulduğu bir Bozcaada’da değil, üreten projelerin konuşulduğu bir Bozcaada istiyoruz.

Biz 1 yıldır Gülay abla ve yönetimi olarak çok yakın çalıştık. Bir takım olduk. Hepimiz ailelerimize çocuklarımıza ayıracağımız zamanı burada harcadık. Bozcaada’da için. Daha yolun başındayız. Daha çalışacak çok şey var. Önümüzde yerel seçim var.

Sizlere daha önce de ilettiğim gibi bugün İlçe başkanlığına adayım. Yönetimim ve sizlerle birlikte güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Teşekkürler




Bu haber 1511 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ