Bugun...


kostasalto

İki tanınmış Çinli şair Bozcaada’da şafak vakti Homeros’ta şiir okuyacak
Bu yıl 22 . kez yapılacak olan “Ozanın Günü ve Homeros Okuması” etkinliğinde tanınmış Çinli şairler Cao Shui ile Yang Lian kendi şiirlerini ve Homeros’un dizelerini okuyacaklar. Etkinliğin ana teması; Doğu-batı ayrışımı. Yılın şairi Fatin Hazinedar’ı şair Cevat Çapan tanıtacak. Çinli şairlerin çevirmeni ise şair Nurduran Duman. Tiyatro yazarı Pembe Akgün son oyunu İlios’un şarkılarından bir bölüm sunacak.

Mobil Reklam

İki tanınmış Çinli şair Bozcaada’da şafak vakti Homeros’ta şiir okuyacak
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bu yıl 22. Kez yapılacak olan Homeros okumasının çok yönlü bir şiir şöleni olması bekleniyor.  Baştan beri Bozcaada Belediyesi ve ada halkı tarafından desteklenen etkinlik 5 ve 6 Ağustos tarihlerinde Salhane’de gerçekleşecek.

Bugüne değin okumada kullanılan 23 dile bu kez Çince de ekleniyor.

Konuk şairlerden Cao Shui 1982 doğumlu, Pekin’de yaşıyor.  Kendisini Avrasya’nın şairi olarak tanımlıyor.  Yedi şiir kitabının yanı sıra 10 roman, üç deneme kitabı yayınlamış, çok sayıda televizyon ve film senaryosu yazmış. Çin Yazarlar Derneği’nin üyesi olan Cao Shui  haftalık bir şiir dergisinin de editörü.

Yang Lian, 1955 doğumlu.  Şiirleri nedeniyle Kültür Devrimi sırasında sıkıntılar çekmiş, daha sonra Yeni Zelanda’ya gitmiş ve çok üretken edebi kariyerine orada devam etmiş. Dünyanın çeşitli yerlerinde ve Çin’de çok sayıda ödül alan Yang Lian son yıllarda Londra ve Berlin’de yaşıyor.  Şiirlerinden bazıları 15 cilt haline İngilizce yayınlanmış.

Haluk Şahin, Cevat Çapan ve Manfred Korfmann tarafından başlatılan Homeros Okuması yıllar içinde uluslarası bir kimlik kazandı.  2012 yılında okumalara katılan ünlü Japon şairi Mutsuo Takahashi’den sonra bu yıl katılacak olan Çinli şairlerle bu kimliğini güçlendiriyor.

Etkinliğin programı şöyle:

5 Ağustos 20:45, Açılış ve şiir okumaları - Salhane

6 Ağustos 06:00 gündoğumunda Homeros Okuması, Ilios’un Şarkıları, Salhane

6 Ağustos 11:00, Doğu-Batı ayrışması, Kasaba Aral

 




Bu haber 1023 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ