Bugun...


kostasalto

AKP, yeni başkanını seçti
Bozcaada AKP İlçe Teşkilatıı, 6. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. 10 yıldır ilçe başkanlığını sürdüren Uğur Talay'ın 3 dönem kuralı nedeniyle aday olmadığı seçimlerde tek aday Burak Aktan, yeni Bozcaada AKP İlçe Başkanı seçildi. Kongreye katılan Çanakkale AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ ise yaptığı konuşmada, CHP'ye, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'a yüklendi.

Mobil Reklam

AKP, yeni başkanını seçti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Ak Parti 6. olağan kongresi bugün (4 Kasım Cumartesi) saat 12.00'da Zübeyde Hanım Park Kahvesi'nde gerçekleştirildi. Kongreye Bozcaada AKP İlçe Teşkilatı'nın yanı sıra AKP Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, ,Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş , AKP Çanakkale İl Başkanı Yardımcıları Nurkan Şanda,Yahya Murat Sezgin, AKP Geyikli Belde Başkanı Mustafa Kirveli ve AKP Ezine İlçe Başkanı Güray Yüksel de katıldı.

Bozcaada İlçe Emniyet'nin de güvenliği sağladığı kongre için, ambulans ve ilk yardım da hazır bekletildi.

Kongre, salt çoğunluğun sağlanması, Divan Kurulu Başkanı ile kurulun belirlenmesi ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Konuşmaların öncesinde ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongreler için yayımlanan görüntülü mesajı izletildi.

YENİ BOZCADA AKP İLÇE BAŞKANI BURAK AKTAN OLDU

3 dönemdir (10 yıl) İlçe Başkanlığı'nı sürdüren Uğur Talay'ın 3 dönem kuralı nedeniyle tekrar aday olamadığı kongrede, Bozcaada AKP Gençlik Kolları Başkanı olan Burak Aktan, tek aday olarak yeni AKP Bozcaada İlçe Başkanı seçildi.

Yönetim listesi ise şu isimlerden oluştu: Uğur Talay, Ali Balcı, Salih Tekmil, Mehmet Dinçoğlu, Mahmut Tezcan,Yasemin Ataol, Sinem Tabak, Kubilay Katırcı, Turan Bozkurt ve Ümit Kahyaoğlu.Yedek Üyeler ise, Ahmet Tekin, Mustafa Geren, Nevzat Özduran, Bahri Güneş, Mirseddin Eraslan ve Burhan Yılmaz oldu.

UĞUR TALAY: EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ HAK EDEN EŞİM OLDU

 

Sözlerine Bozcaada'da AKP'yi kuran İsmail Bölük'e rahmet dileyerek başlayan AKP Bozcaada İlçe eski Başkanı Talay, “Bozcaada'da yaklaşık 10 senedir ilçe başkanlığı yaptım, acısı ile tatlısı ile birçok anım oldu. İşini yaptığımız insanlar olmuştur, yapamadığımız insanlar olmuştur. Yapamadığımız insanların da affına sığınıyorum. Eğer hakkım varsa da sonuna kadar hakkımı helal etmek istiyorum. Burada en büyük teşekkürü hak edecek insanlardan biri de eşimdir. Eşime de ayrı şükranlarımı sunuyorum ve teşekkür ediyorum” dedi

AKP Çanakkale İl Başkanı Karadağ, Talay'a emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti:

KARADAĞ CHP'YE VE CHP'Lİ BAŞKANLARA YÜKLENDİ

Uğur Talay'ın ardından ikinci konuşmayı Çanakkale AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ gerçekleştirdi. Karadağ, sözlerine Çanakkale AKP Milletvekilleri Bülent Turan ve Ayhan Gider'in selamlarını ve hayırlı olsun dileklerini ileterek başladı.

Karadağ: “Partimiz kurulalı 16 yıl oldu. Az önce Uğur başkanım söyledi, rahmetli İsmail başkanım, Salih başkanım, yine Uğur başkanım, emeklerle ve taşın üstüne taş koyularak Bozcaada'da teşkilatımız kuruldu. Ve bu teşkilatlar kurulmadan önce de sayın başkanımımız, genel başkanımız, böyle büyük bir salonda yaptığı konuşmada, partimizi kurarken şu sözleri sarf etti; “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”. 16 yıl oldu v 16 yılda hiçbir şey eskisi gibi olmadı ve olmayacakta.

 

Bizim hedeflerimiz var, 2023 hedeflerimiz var. Bizim hedeflerimiz var, 20171 hedeflerimiz var. 15 yılda girdiğimiz her seçimden zaferle çıktık. Bunun tek sebebi milletimiz ile olan gönül bağımızdır.” dedi.

“BU BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇANAKKALE'MİZE YAKIŞMIYOR”

Karadağ konuşmasının bir bölümünde CHP'ye ve Çanakkale'nin CHP'li belediye başkanlarına yüklendi: İşte Karadağ'ın o açıklamaları:

“Biz milletimizle el ele, kol kola yürürken bakıyoruz ki CHP ne yaptı? Hep millete karşı yürüdü. Ankara'da bir “Adalet Yürüyüşü” yaptılar, bu yürüyüşü suçu belirlenmiş bir milletvekili'ni arkasından “niye gözaltına alındı” “niye yargı süreci açıldı” diyerekten ta Ankra'dan İstanbul'a yürüdüler. Adını da “Adalet Yürüyüşü” koydular. Baktık 26 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında bir “Adalet Kurultayı” gerçekleştirdiler. Nerede yaptılar bu “Adalet Kurultayı”nı? Eceabat-Gelibolu Yarımadası'nda 253 bin şehit verdiğimiz topraklarda Kocadere Sargı Yeri'nde yaptılar. Baktık ve eyvallah dedik, ama geriye ne kaldı “Adalet Kurultayı”ndan? Orada farklı kavgalar geçirdikleri, orada usulüne uygun olmayan içtikleri, yedikleri kaldı. Ne var elde, sıfıra sıfır, elde var sıfır. Adaletten yana hiçbir şey kalmadı elllerinde. Ve baktık, bir kongre sürecine girdiler. Delege seçiyorlar, delegeleri para, rüşvet, rant, ne varsa hepsini teklif ettiler mi, ettiler. Sonra delege seçimlerini iptal ettiler. Arkasından kılıfına uydurdular ve yürüdüler.”

 

Biz bunları yaptığımız kongrelerde söylerken, bir de yetmezmiş gibi, Türkiye'nin ön sözü dediğimiz Çanakkale'miz ulusala, Çanakkale'ye yakışmayan bir belediye başkanının hem bayan hem grup başkan vekilimiz Tülay hanıma ettiği hakaret ve susturması ile gündeme geldi. Çanakkale'mize yakışmadı. Bu belediye başkanımız da Çanakkale'mize yakışmıyor.

 

Ve biz genel başkanlarından bu belediye başkanına ceza vermesini beklerken, ne ceza, ne ses, ne soluk. Daha da yağ gibi üste çıktılar.

 

"BOZCAAA'YA YAKIŞMIYOR"

Alın Bozcaada'da yaşıyoruz. Belediye çalışanı farklı bir sendikaya üye oldu diye, işten atılma ile tehdit ile karşı karşıya kaldı mı? Siz biliyorsunuz. Kaldı değil mi? Ne yaptılar, insanların ekmeği ile oynuyacağız durumuna getirip, kendi sendikalarına üye yaptırdılar. Burada ki yaşananları siz biliyorsunuz. Yakışıyor mu, Bozcaada'ya yakışmıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte sizlerin de desteği ile, sizlerin de elinizi taşın altına koyması ile burayı da AK Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız.

 

BURAK AKTAN: BOZCAADA'MIZI DAHA GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Uzun dönem AKP Bozcaada Gençlik Kolları Başkanlığı yapan ve ilçe başkanlığını Talay'dan devralan Burak Aktan sözlerine eski yönetime teşekkür ederek başladı ve özetle şunları ifade etti: “Rabbim bizi doğru yoldan, doğru istikametten ayırmasın. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, yol arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi bozmasın. Ak Parti derdi hizmet olan bir partidir. Ak Parti, ben değil biz mantığı ile hareket eden bir partidir. Herkesin yüreğine dokunabilen, herkesin derdini dert edebilen bir partidir. AK Parti, Türkiye'nin siyasetinin nasıl yapılması gerektiğini bilen ve öğreten bir partidir. Küçük işlerle uğraşmayacağız, büyük düşüneceğiz. Kısır çekişmelerle vakit kaybedecek durumda değiliz. Zaman hizmet zamanıdır. Topyekün beraberlik içerisinde, ilçemizi daha da ileriye götürmek için gayret zamanızıdır.

Değerli dava arkadaşlarımız, bu büyük dava, bu kutlu hareket, altını çizerek söylüyorum, mensupları ile şereflenmez. Tam tersi mensuplarına şeref verir. Ben yoksam dava yok diye daha en baştan davayı kaybetmiş olanlardır.

Bozcaada'mızı çok daha güzel günler bekliyor Yapacak daha çok işimiz var. İnşallah daha çok güzel işlere hep birlikte imza atacağız. Her zorluğa birlikte göğüs gerdik, birlikte üzüldük, birlikte sevindik. Ne yaptıysak birlikte yaptık. Allah hepinizden razı olsun.  




Bu haber 7817 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ