Bugun...


kostasalto

Kıymet Kocamış mezarı başında anıldı
Bozcaada'da 1 Mayıs, koronavirüs önlemleri nedeniyle sadece 1977 Kanlı 1 Mayıs'ta katledilen Bozcaadalı hemşire Kıymet Kocamış'ın mezarı başında anılması ile gerçekleşti.

Mobil Reklam

Kıymet Kocamış mezarı başında anıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can YılmazBozcaada Belediyesi Belediye İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Rahmi Alkan ve 1977 Kanlı 1 Mayıs'ta katledilen Bozcaadalı hemşire Kıymet Kocamış'ın 2 yakını,  1 Mayıs İşçi Marşı ile Alaybey Mezarlığı'na kadar yürüdü.
 
Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl Bozcaada'da 1 Mayıs, Bozcaadalı Kıymet Kocamış'ın mezarı başında anılması ile gerçekleşti.  1977 yılında karnında bebeğiyle Kazancı Yokuşu’nda ezilerek katledilen Kıymet Kocamış mezarı başında yapılan konuşamalar ve dualar ile anıldı.  Sırayla, Bozcaada Belediyesi Belediye İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Rahmi Alkan, Başkan Yılmaz, ve Kıymet Kocamış'ın yakınları önce Kıymet Kocamış'ın unutulmadığına dair, ardından da 1 Mayıs'ın önemine dair konuşmalar gerçekleştirdi.
 
Öte yandan koronavirüs önlemleri nedeniyle Bozcaada'da 1 Mayıs'ın sadece Kıymet Kocamış'ın mezarı başında anılması ile tamamlanırken, belediye işçileri kendi bayramlarında ada halkını mağdur etmemek için gün boyu adalıların pazar ihtiyaçlarını evlerine ulaştırmak için çalıştı.
 
Bozcaada Haber olarak başta başta Kıymet Kocamış'ı anarken, zorlu günlerde mücadele içinde olan sağlık emekçileri olmak üzere, Bozcaada Belediye emekçilerini ve tüm ülkemizdeki ve dünyadaki emekçi dostlarımızın bayramını kutluyoruz.



Bu haber 3521 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ