Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz'dan önemli açıklamalar
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Ramazan bayramı tatili öncesi Bozcaada Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz'dan önemli açıklamalar
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Haber’e önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, Ramazan bayramı öncesinde işletmecilerin rezervasyon sistemi hakkında müşterilerini uyarması gerektiğini ifade etti. Devamında Trafik Uygulaması hakkında konuşan Başkan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

BAYRAM TATİLİ SÜRESİNCE 45 DAKİKADA BİR SEFER OLACAK

 

Bayram tatili süresince 45 dakikada bir sefer yapılacak. Yani tatil süresince hafta sonu sefer tarifesi uygulanmış olacak. Bu 45 dakikalık seferlere rezervasyon yaptıran araçları sefer saatinden 25 dakika öncesinde kontrol noktasından geçişini sağlayacağız. Rezervasyon saatinden çok önce gelmenin de bir anlamı olmayacaktır.

Rezervasyon sistemi Perşembe günü başladı. Tabii doğal olarak ilk günler olduğu için dönüşlerde sıkıntı gözükmedi. Rezervasyonsuz olan araçlarında şu ana kadar geçişini sorunsuz şekilde sağladık. Ancak hafta sonundan itibaren çok ciddi bir yoğunluk başlıyor. Bununla birlikte tatilini bölenler olabileceği için Pazar günü ver arife günü olan Pazartesi günü dönüş furyası yaşanabilir. Bunun için işletme sahiplerinden önemli bir ricam var. Dönüşlerde sıkıntı yaşanmaması için bu rezervasyon sistemini misafirlerimize mutlaka duyurmamız gerekiyor. 

GEÇENE SENEYE GÖRE UYGULAMADA NELER DEĞİŞTİ?

Trafik uygulaması, rezervasyon sistemi ile çalışan bir düzenleme, aslında rezervasyon sistemi yapamadığımız takdirde doğal olarak trafik uygulamasını da yapamıyoruz. Aslında uygulama, geçen yılın ana hatları ile aynı sayılabilir. Ama bu yılki uygulamada iki değişiklik var. Birincisi, geçen yıl kontrol noktası Ada Kale Market’in önünde sıkıntı yaşandığı için ve daha geniş bir alana ihtiyaç duyulduğu için, bu yıl kontrol noktasını Anaokulu’nun önündeki alana aldık.

Biz kontrol noktasını geriye çekince bu sene Atatürk Caddesini trafiğe kapatmak zorunda kaldık. 20 Eylül Caddesi ise tek yöne açık olduğu için sadece Hastane yönünden Ege Otel’in bulunduğu alana doğru trafiğe açık kaldı. Ancak Rum mahallesinden ada dışına çıkacak araçlar sadece çevre yolunu kullanabilecek.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM GELİYOR

Geçen senden farklı olarak uygulamalar bu sene sık ve titizlilik ile devam edecek.  Daha iki gün olmasına rağmen plastik dubalar ezilerek merkeze girişler başladı. Ama Kaymakamlık tarafından Emniyete verilen talimat şu şekilde; Şehir içinde izinsiz olarak, ya da herhangi bir sebeple farklı noktalardan ada merkezine girerek hareket halinde ya da park halinde bulunan araçların sürücülerine Trafik Komisyonu Kararları’na muhalefetten cezai işlem uygulanacak.

Bu hepimiz için geçerli olacak. Geçen yıl bu konuda eleştiriler vardı ama bu sene buna dikkat edilecek. Ben örnek olması için kendi belediye makamının aracını bile kullanmamayı düşünüyorum. Kendi personelime de gerekli uyarıları yazılı olarak yapacağım.

BU ALANLARA MOTOSİKLET DAHİL HİÇBİR ARAÇ GİREMEYECEK

İlçe Trafik Komisyonu Kararları’nın bir önemli maddesi de, hem kordon dediğimiz alana hem de sahildeki restoranların olduğu alana motosiklet dahil tüm motorlu araçların girişi yasaklandı. Biliyorsunuz bu iki bölgede çok motosiklet trafiği var ve orada aynı zamanda aileler ve çocuklar olduğu için ciddi bir sıkıntı olabiliyor. Bununla ilgili ciddi kaza tehlikesi atlatıldı. Bu konuda da ciddi denetimler olacaktır ve bu konuda kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.




Bu haber 3709 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

İsmail Seyit
07-07-2016 21:00:00
Buradaki trafik polisleri sadece yönlendirme yapıyor.Denetleme yok varsa da belki keyfe keder alkol kontrolü, sokaklarda dolaşan bilhassa eski ve belki belgesiz, trafiğe elverişsiz birçok motosiklet dolaşıyor… Sürücülerin egsoztu bağırta bağırta ve hiç olmaması gereken hızla ve de sorumsuzlukla sokaklarda dolaşıyor olması nedense kimsenin umurunda değil. Sorsanız herkes slow city hayalinde filan ama ilginçtir burada gürültü denince akla sadece müzik sesi geliyor.
Sule Ulusoy
04-07-2016 22:13:00

Motorsiklet kullananlarin kask vb kisisel guvenligi saglayarak surus yapip yapmadiklari da kontrol edilecek mi acaba? Ayni gunde 3 kez moyorsiklet otomobil carpismasi nedeniyle ciddi kazalar oldu gecen birkac gun icinde. Neden bu isin takibi ve kontrolu bu kadar zor aklim almiyor?

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ