Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da son üç günde 14 vaka
Bozcaada’da son 3 günde 14 pozitif Koronavirüs vakası görüldü. 23 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında vaka sayısı en çok artan ilin Çanakkale olduğu açıklandıktan sonra Bozcaada’da da 3 günde artan vakalar adada tedirginlik yarattı. Öte yandan Çanakkale ilçelerinde aşılama oranında en geride olan Bozcaada’da, son 3 günde 14 kişide görülen vakaların yarısından fazlası ya hiç aşı olmamış ya da sadece tek doz aşı olmuş yurttaşlardan oluşuyor.

Mobil Reklam

Bozcaada’da son üç günde 14 vaka
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Haber’in edindiği bilgilere göre, Bozcaada’da son 3 günde 14 pozitif Koronavirüs vakası görüldü. Görülen 14 vakanın yarısından fazlasının ise ya hiç aşı olmamış ya da tek doz aşı olmuş yurttaşlardan oluşuyor. Ayrıca iddialara göre karantinaya girmemek ya da çeşitli bahaneler ile temaslı olduğunu saklayan ve numune vermeyenler ile birlikte adadaki temas ya da vaka oranı çok daha fazla olabilir.

Çanakkale, geçen 10-16 Nisan haftasında 100 bin kişide görülen 962,98 vakayla Türkiye birincisi olmuştu. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada yeniden 23 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında vaka sayısı en çok artan ilin Çanakkale olduğunu açıkladı. Bir önceki hafta 100 bin kişide 380,21 olan vaka sayısı, bu hafta 472,53'e yükseldi.

Bozcaada’da ise son 3 günde görülen vaka sayısının Çanakkale’de artan oranla eş değer olarak yorumlanıyor.

Öte yandan Bozcaada Haber geçen 22 Kasım’da yaptığı haberde, adada ikametgâhı bulunan yaklaşık 2 bin 400 adalıdan iki doz aşısını tamamlayanların oranının yüzde 78’de kaldığını açıklamıştı. O tarihlerde ise iki doz aşıda yüzde 82,7 olan Çanakkale genelinin gerisinde ve ilçeler bazında en geride olan Bozcaada’da aşılama oranı hâlâ 1 puan bile yükselmedi. Çanakkale geneli ise yüzde 83,9 ile aşılama oranına yükseldi.

Önceki haberimizde yine tahminlere göre, Bozcaada’da hiç aşı olmayanların sayısının 300’ün üzerinde olduğunu ancak bu sayının, ikametgâhı adada olmayıp belirli dönemlerde ya da devamlı adada yaşayanlar ile birlikte bu sayının 500’e yakın olduğunu belirtmiştik.

Aşı yaptırmayanların çoğunluğunun adada yaşayan yurttaşlardan olduğu bilinirken Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi’nin bir yandan temaslıları belirlemeye çalışıyor bir yandan da ada halkını aşıya davet ediyor.




Bu haber 2183 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ