Bugun...


kostasalto

Belediye borcuna karşılık iki arsayı satıyor
Bozcaada Belediyesi Meclisi, yaklaşık 5 milyonu bulan ve UEDAŞ tarafından ipotek koyulan borcuna karşılık 6 belediye arsasını satışa çıkarma konusunda uzlaşmıştı. Bozcaada Belediyesi tarihinde borçtan dolayı ilk kez satılacak imarlı arsaların ikisi belirlendi ve ihale tarihi duyuruldu.

Mobil Reklam

Belediye borcuna karşılık iki arsayı satıyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi’nin sosyal medya hesabından duyurulan ihaleye göre, biri 39 m2, diğeri 46 m2’lik iki imarlı arsa 3 Ağustos tarihinde Bozcaada Belediyesi toplantı salonunda ‘Açık ihale usulü” ile satışa çıkarılacak.

UEDAŞ’a olan elektrik borcunu ödeyemediği için UEDAŞ tarafından kısa süre önce belediye arsalarına ipotek koyulmuştu. Belediye kısa vadede elektrik borcunu ödeyebilmek için Haziran meclisinde tekrardan belediye arsalarının satışını gündeme getirmişti. Ancak Haziran oturumunda öneriye CHP’li İbrahim Günel, Aykut Turgal ve AKP’li 2 meclis üyesi Nejla Ersöz ve Özgün Yavaş, belediye taşınmazlarının ada halkının malı olduğu gerekçesi ve sürdürülebilir olmadığı gerekçesi ile öneriye karşı çıkmıştı.

CHP’li Recep Yalçın’ın ise “Belediye borç batağında, icra ile yer satılacaksa bu kepazeliktir sonuçta. O safhaya gelmeden işi çözmek lazım. Mal satmamak milliyetçilik ise ben katılmıyorum” diyerek eleştirilere karşı çıkmıştı.
Ancak acil borçtan dolayı Temmuz ayı meclisinde yeniden gündeme gelen öneriye bu kez sadece CHP’li İbrahim Günel karşı oy kullandı ve 6 belediye arsasının satışı oy çokluğu ile meclisten geçmişti. 

https://www.bozcaadahaber.net/meclisten-haciz-tehdidi-sebebiyle-6-parselin-satisina-onay/9839/

https://www.bozcaadahaber.net/elektrik-idaresi-belediye-arsalarina-ipotek-koydu-arsa-satislari-yeniden-gundem-oldu/9828/




Bu haber 1797 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ