Bugun...


kostasalto

Bozcaada Caz Festivali albümü müzik marketlerdeki yerini aldı
Bugüne kadar gerçekleşen caz festivallerinden farklı olarak ilk kez ‘açık hava tipi müzik festivali’ konseptini caz müziğiyle birleştirerek Türkiye’de uygulanmamış bir festival deneyimi yaşatan Bozcaada Caz Festivali’nin 2017 Albümü raflarda yerini aldı!

Mobil Reklam

Bozcaada Caz Festivali albümü müzik marketlerdeki yerini aldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bu sene ilk kez düzenlenen Bozcaada Caz Festivali, cazın yanı sıra funk, fusion, rock ve etnik gibi çeşitli müzik türlerine de ev sahipliği yaptı. Pavli Bozcaada, Kabak & Lin ve allaturca Music işbirliğiyle düzenlenen festival adanın yeni ama kabul gören festivallerinden biri oldu.

Festivalin en önemli parçası olan ve güzel müziklerini adaya taşıyan sanatçıların eserlerini bir araya getiren "Bozcaada Caz Festivali 2017 Albümü" Kabak & Lin Records etiketiyle yayınlandı. Albüme aynı zamanda Spotify ve iTunes üzerinden de ulaşılabiliyor.

DİLMENER: "KOLEKTİVİZMİ HAYATA GEÇİRDİ"

Ülkenin en önemli müzik eleştirmenleri arasında sayılan Naim Dilmener, lbüm için Hürriyet gazetesinde bir yazı kaleme aldı. “Kaçırdığınız festival size geldi” başlığıyla yayınlanan yazıda Dilmener yazısında şöyle dedi:

“Pek çoklarının en sevdiği tatil mekânlarındandır Bozcaada; Akdeniz ve Ege’den daha farklıdır. Geçen aylarda, Bozcaada’yı daha da sevilir, tercih edilir hale getiren bir gelişme oldu. Adada caz festivali yapıldı. 28 Temmuz Cuma günü başlayan ve 30 Temmuz Pazar günü sona eren festivalin birbirinden değerli konukları vardı. En az bu isimler kadar mühim olan, konuklar arasında sağlanmış işbirliği ve sonucunda sahneye yansıyan ortak performanslardı. Festival daha ilk senesinde, cazdan beklenebilecek en önemli özelliği; kolektivizmi hayata geçirmiş, sahneye taşımıştı.

Şenova Ülker mesela; Önder Focan, Ozan Musluoğlu gibi cazımızın ağır isimlerini de yanına katarak yer aldı festivalde. Alanının en önemli isimlerinden Ediz Hafızoğlu ise bir yandan kendisinin başı çektiği ‘Nazdrave’ ile sahnedeydi, bir yandan da Lycian Herbs, Jülide Özçelik, Elif Çağlar’a destek verdi. Hem program, hem kadro hem de müzisyenler arası işbirliği muazzamdı. Bu başarı da festivalin devamlılığını garantiledi. 2018’deki festivalin bu senekinden daha görkemli olmaması için hiçbir sebep yok. Her zaman alçakgönüllü olmuş, her zaman müzikten yana kıstaslara sahip caz müzisyeni ve sanatçılarımızdan da bu beklenirdi zaten; böyle bir festivale böyle destek vermeleri. Kayıtsız, şartsız, amasız...”

Naim Dilmener’in yazısının tamamına ulaşmak için tıklayın 

Albümü Spotify uygulamasında dinlemek için tıklayın.

 

 




Bu haber 4525 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ