Bugun...


kostasalto

CHP'li Balıkesir Milletvekili Havutça, Bozcaada'da polislerle ve vatandaşlarla tartıştı
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ailesiyle günübirlik tatil için geldiği Bozcaada'dan dönerken, özel otomobilinin çakar lambalarını yakıp, rezervasyonsuz olarak feribota binmek isteyince, kendisini durdurup kimlik soran polislerle tartıştı. Bazı vatandaşlar yuhalayıp, alkışlı protestoda bulundu. Bozcaada Haber’in servis ettiği görüntüler ile CHP’li vekil, bugün bütün gazetelere ve ana haber bültenlerine konu oldu. Havuz medyası ise bu fırsatı kaçırmayarak CHP’li vekili ağır eleştirdi.

Mobil Reklam

CHP'li Balıkesir Milletvekili Havutça, Bozcaada'da polislerle ve vatandaşlarla tartıştı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'ya ailesiyle günübirlik tatile gelen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, iddiaya göre dün saat 19.00 sıralarında dönüş için Bozcaada Feribot İskelesi'ne geldi.
 
İddiaya göre, rezervasyonu bulunmayan Havutça, iskelenin bulunduğu otomatik mantar bariyerle kapalı yoldan otomobilin çakar lambalarını yakarak girip, feribota geçişin yapıldığı ilçe meydanına ulaştı.Polisler kimlik sorup, evraklarını istedi.Çakar lambaları yanan otomobil, buradaki polis noktasının önünde geldiğinde durduruldu. Görevli polisler, Havutça'ya kimlik sorup, evraklarını istedi.


Milletvekili olduğunu belirten Havutça, "Geçiş için Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile görüştüm. Zabıtadan da gerekli izni aldım. Gelmiş, bana çakar lambayı soruyorsunuz. Yapın o zaman işleminizi. Ancak, beni bir yere götüremezsiniz" diyerek tepki gösterdi.

FOX TV ANA HABER

Diğer ana haber bültenlerinde yayınlanan haberimizin görüntüler yarın Bozcaada Haber'de

 

ALKIŞLI PROTESTO

Bu sırada çevredeki turistler ve adalı vatandaşlar toplanıp, cep telefonları ile milletvekili Havutça ile polisler arasındaki tartışmayı kaydetmeye başladı. Bazı vatandaşlar da milletvekili kimliğini ön plana çıkararak, polisle tartışan Havutça'ya alkışlı protestoda bulundu.


Ortamın iyice gerilmesi üzerine polis Milletvekili Havutça'yı, polis merkezine davet etti. Ancak Milletvekili Havutça, polis merkezine gitmeyi kabul etmedi. Polis, bunun üzerine Havutça ile yakındaki bir çay bahçesinde bir süre görüşerek sorunu çözmeye çalıştı.


Bu sırada çevredeki vatandaşlardan bazıları Havutça'yı yuhalayıp, alkışlı protestoda bulunmaya devam etti.
Polis merkezine götürüldü.


Daha sonra polis merkezine götürülen Havutça, üç saat burada kaldı. Hakkında şikayetçi olmaması üzerine polis merkezinden ayrılan Havutça, saat 24.00'teki feribota binerek ailesiyle ilçeden ayrıldı.

ATV ANA HABER


 

"YANLIŞ ANLAŞILMADAN KAYNAKLANDI"


Milletvekili Havutça, polis merkezinden çıkarken yaptığı açıklamada, "Polis benim yasak bölgede olduğumu düşündü. Karşılıklı yanlış anlaşılmadan kaynaklı bir tartışma yaşandı. Halbuki belediye başkanından ve zabıtadan izin almıştım. Polis merkezinde çay içtik, konuştuk ve anlaştık" dedi.
Belediye Başkanı'ndan açıklama
Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz ise "Vekilimiz beni gündüz arayıp, ailesiyle günübirlik tatile geleceğini ve saat 24.00 feribotu ile döneceğini söyledi. Dönüş yolunda feribota binme konusunda yardımcı olmasını istedi. Kendisine saat 20.00'den sonra rezervasyonsuz geçişlerin başladığını, yardımcı olabileceğimi belirtim. Ancak, kendisi rezervasyonun devam ettiği saat 19.00'da geçiş yapmak isteyince sıkıntı yaşanmış" diye konuştu.
 

CHP’Lİ VEKİL TÜRKİYE’YE REZİL OLDU

Uyanıklık yapmaya çalışıp vatandaşın hakkını yemeye çalışan CHP’l vekil Havutça’nın dünkü davranışı bütün gazetelerde ve ana haber bültenlerinde yer aldı. Bozcaada Haber’in servis ettiği görüntüler Star, Fox, Show, Atv, CNN gibi hemen hemen bütün yazılı ve görsel medyada ilk sıralarda yer aldı. Havuz medyası ise vekilin CHP’li olmasını fırsat bilerek haberlerinde ağır ifadeler kullandı.


İşte ana akım ve havuz medyasının yer verdiği haberlerin bazılarından örnekler:

Havuz medyası

http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/07/10/chpli-vekilin-hak-gaspina-polis-engel-oldu

http://www.aksam.com.tr/guncel/chpli-vekilden-skandal-sozler/haber-532000

http://haber.star.com.tr/guncel/polisle-tartisip-olay-cikaran-chpli-vekile-vatandaslardan-tepki/haber-1124328

http://www.yeniasir.com.tr/yerelpolitika/2016/07/10/chpli-havutcaya-vatandas-tepkisi

http://www.gazetevatan.com/chp-li-havutca-nin-polisle-cakar-tartismasi-965205-gundem/

ANA AKIM MEDYA

http://www.hurriyet.com.tr/chpli-havutca-bozcaadada-polislerle-tartisti-40139745

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/son-dakika-haberi/chpli-havutca-bozcaadada-polislerle-tartisti-1308554/

http://www.cnnturk.com/turkiye/chp-balikesir-milletvekili-namik-havutca-polisle-tartisti

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/564929/CHP_li_milletvekilinin__siraya_girmeme__kavgasi..._Havutca__Polis_halki_tahrik_etti.html

 




Bu haber 5930 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

Haldun Aşçıkoca
11-07-2016 02:02:00

Türkiye' de siyaset ve kalanındaki işler oligarşik olarak yürür. Siyaset ve çevresindeki kümelenmeler çıkar temelli ve olgarşiktir.rn Partisinden bağımsız olarak adı geçen milletvekilinin yaptığı şey bu ortam içinde pervasızca rahat hissetmesindendir:: Adı koyulması zor bir durumdur. Fakat epey bir süre önce aynı feribotun 'hatırlı kullanıcı' nedeniyle yarı yoldan döndüğüne şahit olmuş, şikayetini Gestaş' a iletmiş ve sonuç alamamış birisi olarak, kamuda nizamın adaletli, doğru inşa edilmesi ile ilgili sıkıntılarımı, bunları izleyenlerin hassasiyetlerini doğru konumlandırmaları açısından elzem sayarım.

Ada Sakini
11-07-2016 01:46:00

İlk başta Hakan can yılmaz hatalı kardeşim. Sen nasıl bir başkasının yerini gidip milletvekiline yaranıcam diye millet vekiline verirsin ya o kim ? Benim oyum ile oraya gelmiş bir vatandaş. Gözünüzü makam sevdası bürümüş. Ona buna yaranmak için izin veriyorsunuz. İzin vermek nedir ya kimsiniz siz ? İnsan olun insan. Bu görüntüler kaydedilirken belediye reisi nerdeymis? Tabi orda okursa parti olarak tepki çekecek birdaha ki seçimde ayağım kayar diye korktu heralde. Bozcaadamıza bakin ya kimler yönetiyor. Acınası durum!

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ