Bugun...


kostasalto

Stant yerlerinin taşınması tartışma konusu oldu
İki yıldır arap saçına dönen hediyelik eşya yerlerinin Cumhuriyet Meydanı'na taşınması kararının ardından tartışmalar yine devam ediyor. Konu ile ilgili dün Bozcaada Haber'in yayınladığı haberin ardından bugün Bozcaada Haber'e görüşlerini aktaran sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri ve meydandaki esnaf alınan kararın yanlış olduğunu ifade etti. Kararı tek destekleyen ise CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş oldu.

Mobil Reklam

Stant yerlerinin taşınması tartışma konusu oldu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam


Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, geçtiğimiz yıl hediyelik eşya stantlarını bulundukları yerden kaldırmak istemiş, fakat çıkan tartışmalar sonrasında hediyelik eşya stant sahipleri yerlerinin değişmesini istememişti.

Stantlarının İstiklal Ortaokulu'nun bahçesine taşınmasını istemeyen stant sahipleri imza toplayarak ve AKP’li Ali Balcı’yı devreye sokarak konuyu Valiliğe kadar taşıyarak durdurma yoluna gitmişti. Ardından olay siyasi bir krize dönüşerek stantlar geçtiğimiz sene yine aynı yerinde kalmaya devam etmişti.

İki yıldır siyasi bir krize dönen hediyelik eşya stantlarının yerinin, geçtiğimiz sene Başkan Yılmaz'ın ifade ettiği gibi bu sene aynı yerinde kalmayacağı kesinleşti. Stantların yeni yerinin ise Cumhuriyet Meydanı olacağı açıklandı. Edindiğimiz bilgilere göre Başkan Yılmaz, stant yeri için Cumhuriyet Meydanı öncesinde birkaç yer düşündü fakat yine engeller ile karşılaştı.

Dün Bozcaada Haber'in konu hakkında yayınladığı haberin ardından çok geçmeden bugün halkın ortak kullanımı olan ve Bozcaada'nın girişinde, adanın tek meydanının büyük bir bölümünün hediyelik eşya stantlarına ayrılmasına tepki gelmeye başladı. Bozcaada Haber, bugün konu ile ilgili olarak sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve meydanda bulunan esnaftan görüş aldı. Ayrıca bugün içerisinde görüşünü aldığımız yaklaşık 30 adalı vatandaşın büyük çoğunluğu kararın karşı beyanda bulundurlar. 

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız kişiler ve düşünceleri ise şöyle:

BOZTİD Başkanı Ülke Diler: Adanın girişinde böyle güzel bir meydanın kapatılması bence de iyi değil. Bu alandan herkes çoluk çocuk yararlanıyor tabii ki. Keşke yeni yeri meydan olmasa idi daha iyi olurdu.

AKP'li Ali Balcı: Bana bir tek vatandaş bile alınan karar için iyi demedi. Biz parti olarak yerinde kalmasını istedik ve meclis üyelerimize imza atmamaları konusunda uyardık. Eski yerinde iki kişinin önünü açmak için halkın meydanı ile oynanmamalı.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş: Ben bu kararı onaylıyorum. Yeni bir şekilde, meydana yakışacak ve hareket getirecek şekilde olmasını onaylıyorum. Halkı rahatsız etmeyecek şekilde ve düzenli olarak bu projenin doğru olduğunu düşünüyorum.

Kent Konseyi Başkanı Öznur Evergen: Eski yerinden kaldırılması kararı doğru ancak keşke yeni yeri Cumhuriyet Meydanı olmasaydı. Ben daha önce kalenin arkasında ki otopark alanını düşünmüştüm.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan esnaf ise bu konuda hemen hemen aynı görüştü. Pupa Cafe'nin işletmecisi Kemal Şahin ise alınan karar için Bozcaada Haber'e, "Evet belki biraz daha fazla para kazanacağız ancak bizim 3 kuruş daha fazla kazanmamız önemli değil. Sonuçta orada çocuklar bisiklete biniyor, insanlar oturuyor, tek nefes alınacak yer için bu karar saçma."

BOZCAADA HABER'İN ÇIKARIMI
Esnaftan, halktan ve konuştuğumuz kişilerden edindiğimiz genel kanıya göre stant yerlerinin değişmesi kararından çoğunluk memnun değil. Görüştüğümüz kişilerin büyük çoğunluğu hediyelik eşya stantlarının yerinin değişmesini istiyor. Fakat yeni yerin Cumhuriyet Meydanı olmasını istemiyor. Bu alanın halkın ortak kullanım alanı olduğunu, resmi törenlerin bu noktada yapıldığını ve ada girişindeki görüntüyü bozacağını dile getirenlerin sayısı fazla. 

Sitemizi ziyaret eden okuyucularımız, hediyelik eşya stantlarının yerinin değişip-değişmemesi veya Cumhuriyet Meydanı'na taşınması konusundaki görüşlerini sitemiz üzerinden yorum yazarak yapabilirler.
 




Bu haber 4903 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
6 Yorum

adalı
12-04-2016 08:37:00
eskiden kale arkasındaki otopark yapılan yerde kurulurdu pazar deniz kenarı serin serin olurdu eski kurulan yerler sıcak tozlu çünkü
Adadan Uzakta
11-04-2016 10:23:00

Herkes için çok özel anlamı ve anıları olan bu meydanın bir satış alanına çevrilmesi fikrinden derhal vazgeçilmesi gerekir. Eğer Bozcaada Belediye Başkanı demokrasiye ve çogulcu katılıma inandığını söylüyor, halkın sesine kulak vermeyi ilke edindiğini her fırsatta beyan ediyorsa; bu projeden acil vazgeçmeli ve tüm ada halkının belediye başkanı olduğunu bir defa daha göstermelidir.

Madrid'li Maria
11-04-2016 03:47:00

Bence en iyi yer KALE İÇİ (konser verilen alan) Tatile gelenlerin buzdolabına yapıştırmak için TÜM TEZGAHLARDA aynısı satılan ve hiç SANATSAL ÖZELLİĞİ olmayan magnetli 2 tanesi 3 TL'ye aldığı ne üdüğü belirsiz BOZCAADA'mızı hatırlatmayacak o döküm..baskılı ve özensiz şeyleri orada gezerek alsınlar..İSTANBUL'da ki toptancıların turistik yerler için yaptıkları BASMA KALIP.yaptıkları kopyalara; BOZCAADA...AYVALIK..FOÇA.. ÇEŞME..KUŞADASI..DİDİM..BODRUM yazarak fabrikasyon olarak milletin tatilini bir DİLENCİ gibi sömürüyorlar..ADALILARIN YAPTIĞI GERÇEK EL YAPIMI %10'dur..KALİTE YOK..ADA'da YAZ-KIŞ YAŞAYIP ELLERİ İLE ÜRETTİKLERİNİN SERGİLENDİĞİ BİR YER OLMALI.SADECE YAZLARI GELEN SATICILARIN SATTIĞI ve .FABRİKASYON DEĞİL

Thenes
10-04-2016 16:38:00
Bozcaada Haber biz kac defa baskana bizim bolgedeki yol sorunu icin basvurduk ama ilgilenmediler siz de bunu biliyorsunuz.simdi baskalarinin yolu icin koca meydan pazar gibi olacak.bence imza toplayalim meydan icin onerim bu
Aslihan
10-04-2016 16:05:00
Ailem İstanbul'dan Hakan beye oy vermeye gelmişti ama ne yazık ki kendisi giderek halktan kopuyor. Ben küçük kardesimle her aksam o alanda oturuyorduk ve benim gibi bütün halk o alanı dolduruyordu simdi 3-5 bank ile idare edin diyecekler. Giderek hükümetin tavrina benzemeye başladı
Cem Köseoğlu
10-04-2016 09:23:00

Bencede kalenin arkasındaki otopark alanı en uygun yer olurdu. Kesinlikle burası olmalı alternatifi yok.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ