Bugun...


kostasalto

Meclis toplantısında Halk Market ve Salhane eleştirisi
İyi Parti İlçe Başkanı ve İyi Parti’nin Bozcaada Belediyesi Meclisi’ndeki tek temsilcisi Cevdet Çebi, Nisan ayı meclis toplantısında belediye şirketinin işlettiği Halk Market’i ve Salhane’yi fiyat ve hizmet konusunda eleştirdi.

Mobil Reklam

Meclis toplantısında Halk Market ve Salhane eleştirisi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında belediye şirketinin bilançosu açıklandı. Rapora göre Salhane, Halk Market ve büfe dahil (trafik düzenlemesi, temizlik vs personel) şirketin 2021 yılına ait yıllık cirosu 5 milyon 805 bin iken, şirketin karı ise 153 bin TL olarak açıklandı.

İYİP’li Cevdet Çebi, şirketin şeffaf yönetilmediğini, fiyatların uygun olmadığını, diğer işletmeler ile rekabet içerisinde olduğunu söyledi.

Halk Market’in halka daha uygun fiyatla alışveriş yapma imkânı için açıldığını, ancak Halk Market’in fiyatlarının diğer marketlerle aynı olduğunu söyleyen Çebi, Salhane’nin de kışın kapalı kalmasına tepki gösterdi.

İşte konu hakkında mecliste konuşulanlar:

İyip’li Çebi: Kendi adıma meclis üyesi olarak bilmiyorum. Biz Salhane’nin, Halk Market’in zarar mı ediyor, belediyeye zararı ne kadar? Bunların hiçbirini bilmiyoruz. 5 milyon kazanıyorsun, 153 bin TL gelirin var.

Başkan Yılmaz: Ama markette falan çok az karla çalıştığımızı biliyorsunuz.

Çebi: Bence zarar ediyoruz. Hem bu ekmek fırını olsun, market olsun belediyeye baya külfeti olan işletmeler.

Başkan Yılmaz: Biz belediye olarak 1 lira ödemiyoruz şirkete. Kar etmiyor derseniz anlarım ama belediyeden biz onlara hiç para aktarmıyoruz.

CHP’li Öznur Evergen: Zaten belediyeler kar etmek için açmıyor ki, hizmet için açıyor böyle yerleri.

Çebi: Peki, amacınız ne? Ama gidin bakın halk marketin fiyatı ile yanındaki marketin fiyatı aynı. Hangi kalemlerde daha ucuz mal veriyorsunuz?

Başkan Yılmaz: Ben birçok kalemde ucuz olduğunu biliyorum.

CHP’li Recep Yalçın: Diğer marketler arasındaki fiyat dengesini sağlıyor.

Başkan Yılmaz: Zaten amacımız kar etmek değil, bir denge unsuru yaratmak diğer marketler arasında.

Çebi: Tam tersi, bizim market diğer marketçi arkadaşlara rekabet gibi geldi.

Başkan Yılmaz: Tam da üstüne bastığınız gibi, evet rekabet. Onlar biraz daha fiyatları uyguna çekmesi için yaptık.

Çebi: Sizin fiyatlarınıza bakıp onlar fiyat mı belirliyor diyorsunuz? Bence hiçbir değişiklik olmadı başkanım. Ben hiç zannetmiyorum.

CHP’li İbrahim Günel: Biz geçen sene de şirketin bir önceki bilançosunu istedik şirketin. Nerelere ne harcama yapılmış bunları meclis üyelerine vermeleri gerekiyor. Ki biz de bakalım bu nedenle o bakımdan Cevdet kardeşimiz haklı. Mart ayında verilmesi gerekiyordu bunu gene vermedi.

Çebi: Mesela hizmet diyoruz ama hizmet de vermiyoruz ki. Salhane şu anda kapalı. Bozcaada’da kışın yaşayan insanlara bir şey veremiyoruz.

AKP’li Nejla Ersöz: Salhane’nin yaz kış 12 ay açık olması gerekiyor.

Başkan Yılmaz: Bu sene çok farklıydı. Bu sene gerçekten oranın önünden geçilebilecek gibi değildi.

CHP’li Aykut Turgal: Şirketlerin mali durumundan ziyade meclis Salhane’nin kapalı olması konusunda haklı. Biz orayı 12 ay açık kalsın diye açtık. Şimdi Cevdet abi söyledi çalışmıyorsa personeller niye maaş alıyorlar. Biz çalıştırmıyoruz hata bizde yani.  

Çebi: Salhane’nin bütün ada halkının gittiğinde çay vs kahve de içebileceği bir yer olması lazım. Orası tam halka hizmet veren yer olmalı. Şeffaflıktan bahsediyoruz ya başkanım, şeffaf olmak lazım. 

 




Bu haber 2079 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ