Bugun...


kostasalto

İlçe Tarım'dan öğrencilere yönelik "Hayvan Sevgisi" konulu sunum yapıldı
Son yıllarda Bozcaada'da yaşanan hayvan ölümlerinin önüne geçilmesi için Bozcaada Kaymakamlığı'nın talimatı doğrultusunda komisyon kurularak, çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde okullarda öğrencilere "Hayvan Sevgisi" kapsamında sunum yapıldı.

Mobil Reklam

İlçe Tarım'dan öğrencilere yönelik "Hayvan Sevgisi" konulu sunum yapıldı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada'da son yıllarda zehirlenmeye bağlı, kedi, köpek, tilki vb birçok hayvan ölüyor. Ayrıca başıboş köpeklerin ya da tilki saldırıların sonucunda birçok keçi, koyun vb küçük baş hayvan can verdi. Bozcaada Kaymakamlığı adamızda son yıllarda yaşana bu manzaraların önüne geçmek için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne talimat vererek çalışma başlatmasını   istedi. 

Yapılan çalışma ile ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Bozcaada Haber'e şu açıklamayı yaptı:

"Son günlerde basında ve sosyal medyada köpek ve kedilerin zehirlenerek öldüğü yer almaktadır. İlçemizde de bu tür ölüm vakaları vuku buluyor. 2019 yılında hayvan ölümlerini önleme kapsamında kaymakamlığımızın emirleri doğrultusunda Bozcaada Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Toplum Sağılığı Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Komisyon çalışması başlatıldı.

      İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak İlçemiz Ortaokul ve Lise'de 'Hayvan Sevgisi' başlığı altında, hayvanların ekosistemdeki yeri, önemi, hayvanların hayatımızdaki yerii önemi, evde yaşamımıza alınan evcil hayvanlarda bakım, sevgi ve bunun devamı hakkında bilgiler Powepoint ortamında  öğrencilere, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Müveddet Atmaca, Veteriner Hekim Ali Kaya'dan, Veteriner Hekim Ayşegül Beydili tarafından sunum yapıldı. Yapılan çalışma öğrenciler tarafından takdir gördü.

      Gelecek nesillerin daha bilinçli olması ve daha güzel bir dünyada yaşaması temennisi ile.




Bu haber 2828 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ