Bugun...


kostasalto

Sezon öncesi ilaçlamada sıkıntı mı var?
İki yıldır Bozcaada Belediyesi'nin açtığı ihaleyi kazanarak adanın tamamında ilaçlama işini üstelenen firmanın 2016 yılı ihalesini kazanmasına rağmen, Belediye tarafından iptal edildi. İhalenin iptalinin gerekçeli kararı hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, sezon öncesi ilaçlamada sorun yaşanırsa sezonda ciddi sıkıntılar yaşanabileceği endişesi taşınıyor.

Mobil Reklam

Sezon öncesi ilaçlamada sıkıntı mı var?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi Başkan Dr. Hakan Can Yılmaz’ın göreve gelmesinin ardından adada iki yıldır ilaçlama işlerini Çanakkale’den bir firma üstleniyordu. Geçtiğimiz yıl tek başına ihaleye girerek adanın tamamını ilaçlayan firma bu yıl Ocak ayı başından itibaren yine ilaçlama işlerine devam ediyordu. Ancak bu yıl için geçtiğimiz ay belediye tarafından davet usulü ile ihale yapıldığı ve ihaleyi yine aynı firmanın kazandığı öğrenildi. Ancak edindiğimiz bilgilere göre davet usulü yapılan ihalede usulde yapılan bir yanlışlık nedeni ile ihale tekrardan yapıldı. Bu sefer ihale belediye tarafından açık usulle yapıldı ve ihaleye tek başına giren yine aynı firma kazandı. Ancak iddialara göre ihale yapıldıktan 17 gün sonra Bozcaada Belediyesi tarafından tek taraflı olarak ihale yeniden iptal edildi.

 

Ancak endişeleri arttıran konu ise tam da bu zamanlarda ilaçlamaların ağırlıklı olarak yapılması gerektiği ve bu konuda sıkıntı yaşandığı takdirde sezonda sinek ve haşerelerin artabileceği konusu olarak belirtiliyor.

 

BAŞKAN YILMAZ: “İLAÇLAMA DEVAM EDİYOR”

 

Konu ile ilgili olarak bugün Başkan Yılmaz ile ulaşmaya çalıştık. SMS yolu ile Bozcaada Haber’e açıklama yapan Başkan Yılmaz, “İlaçlama bizim tarafımızdan devam ediyor, hatta bu akşam da yapılacak. Yeni ihale de Mayıs ortalarına yetişecek” dedi.

 

FİRMA İHALENİN İPTAL SEBEBİNİ BİLMİYOR

 

Bugün Bozcaada Haber, konu ile ilgili olarak Çanakkale’deki ilaçlama firmasının sahibi Özgür Erkan ile iletişime geçti. Firma sahibi Özgür Erkan, “Biz Belediye ile iki yıldır çalışıyoruz. Bugüne kadar da bildiğim kadarıyla herkes memnundu. Ama bana da ihalenin neden iptal edildiği hakkında bir bilgi verilmedi ve ben de iptali 17 gün sonra internetten öğrendim.” dedi.

 

Ayrıca konu ile ilgili olarak BOZTİD Başkanı Ülke Diler, “Sezon öncesi ilaçlamanın hayati önemi var. Bu konuda iyi önlem almak lazım. Biz de bu konuya bir bakacağız” dedi.

 




Bu haber 2370 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

adali17
19-04-2016 12:51:00
belediyenin işi ilaçlama yapmak mıdır?? ekibi mi var? herkes işini yapmalı. çaycı çayını satacak,lokanta çorba yapacak,belediye halkına hizmet götürecek,böcekçide ilaçlayacak.. ama ihalede usulsuz işlem varsa başkan bunu açıklamalı.
Cintonik
19-04-2016 02:06:00

Başkan ihale açıp kapamasını ve sonrasında iptal etmesini seviyor galiba. Önce davet üzerine sonra açık ihale en son ıhaleyi iptal et. Ne haberden nede olanlardan birşey anlamak mümkün değil. Umarım herşey şeffaf olur.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ