Bugun...


kostasalto

Tatilcilerin araçlarından 50 TL alınacak
Bozcaada Belediyesi, su ücretlerine yüzde 40 ve 50 oranında zamma gitti. Zamma sebep olarak belediyenin elektrik sarfiyatı gösterildi. Öte yandan Bozcaada Belediyesi gelirini arttırabilmek için “Çevre ve Trafik Düzenlemesi Katkı Ücreti” adı altında tatilcilerden araç başına ücret alacak.

Mobil Reklam

Tatilcilerin araçlarından 50 TL alınacak
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısında gelir tarifesindeki bazı kalemlerin fiyatlarında yüzde 40-50’ye varan zamlara gidildi. Başkan Yılmaz, “Bütün belediyelerde olduğu gibi Bozcaada Belediyesi de sıkıntı içerisinde. Özellikle içme suyu için elektrik sarfiyatından dolayı…” diyerek 2022’de içme suyu için elektriğe 4 milyon 260 bin TL fatura çıktığı belirtildi. Bunun da 3 milyon 262 bini ödendiğini, belediyenin ise akıllı ve mekanik sayaçlardan 2 milyon 3 yüz bin TL gelir elde ettiğini belirtirken “Asla sudan para kazanalım diyen bir belediye ya da belediye başkanı olmadığımı biliyorsunuz ama makas giderek açılıyor, ciddi oranda açılıyor” dedi.

Meclis oy birliği ile ticarethanelerde hem mekanik hem de akıllı sayaçlarda m3 su ücretlerine yüzde 50, hanelerde ise yüzde 40 zamma gitti. Belediye geçen Ocak ayında da suya zam yapmıştı.

Misafir tekne olarak limana bağlanan teknelerden de metrekare üzerinden kat sayı ücreti (en x boy ile metrekare hesaplanacak) olarak 11 TL alınmasına karar verildi.

İyi Parti Meclis Üyesi Cevdet Çebi ise meclis toplantısında inşaatlarda kaçak su kullananların olduğunu, bunların denetimin yapılması gerektiğini vurguladı.

TATİLCİLERİN ARAÇLARINDAN 50 TL ALINACAK

Bozcaada Belediyesi 2019 yılında aldığı meclis kararına göre adaya gelen tatilcilerin araçlarından dönüşlerde ücret alınacaktı. Ancak 2019’dan bu yana uygulanmayan karar son meclis toplantısında yeniden oylandı.

Buna göre artık sezonda Bozcaada’ya gelecek tatilciler dönüş sırasında araç başına “Çevre ve Trafik Düzenlemesi Katkı Ücreti” adı altında ücret ödeyecek. Tarife taksi, pikap gibi binek araçlar için dönüş sırasında araç başına 50 TL, otobüs, kamyon, minibüs için 100 TL, tır ve iş makinaları için 150 TL olarak belirlendi.
Alınan karara göre 1’inci ikameti Bozcaada’da olanlar (Halk Kartlılar) ücretlerden muaf olacak ancak adalılar araçları için yılda bir defaya mahsus pul bedeli olarak 100 TL ödeme yapacaklar.




Bu haber 11761 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ