Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da seçim vakti!
Pazar günü yapılacak seçimlere artık sayılı saatler kaldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi adamızda da birçok aday belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve muhtarlık için yarışacaklar. İki mahallede ilk kez toplam 9 sandık kurulacak ve 2 bin 509 seçmen oy kullanacak. İşte Bozcaada’nın seçim tablosu!

Mobil Reklam

Bozcaada’da seçim vakti!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Yerel Seçimler’a artık sadece saatler kaldı. 2 bin 509 seçmenin oy kullanacağı ilçemizde ilk kez dokuz sandık kurulacak. Uzun yıllardır adamızdaki seçimlerde 3’ü Alaybey Mahallesi, 4’ü de Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere 7 sandık kuruluyordu. Bu seçimde iki mahalleye de birer sandık eklenecek ve ilk kez 9 sandık kurulmuş olacak.

Alaybey Mahallesi’nde oturan seçmenler İstiklal Ortaokul (1001 ve 1002 no’lu sandık) ile Halk Eğitim Merkezi’nde (1003 ve 1004 no’lu sandık) oylarını kullanırken; Cumhuriyet Mahallesi’nde ikâmeti olan seçmenler İstiklal İlkokulu’nda (1005, 1006, 1007, 1008 ve 1009 no’lu sandık) oylarını kullanacaklar.

 

Alaybey Mahallesi’ndeki seçmenler için kurulacak dört sandıkta 491’i kadın, 585’i erkek olmak üzere bin 76 seçmen oy kullanacak. Cumhuriyet Mahallesi’nde ise beş sandık kurulacak. Bu sandıklarda oy kullanacak bin 433 seçmenin 680’i kadın, 753’ü ise erkek seçmenden oluşuyor. Bu seçimlerde oy kullanacak kadın seçmenlerin sayısı bin 171 olurken erkek seçmenlerin sayısı da bin 338 olarak göze çarpıyor.

EN GENÇ SEÇMEN ELVEDA TOSUN

Bir gün kalan yerel seçimlerde Bozcaada’da oy kullanacak en yaşlı ve en genç seçmenler de merak ediliyor. 19 Mart’ta yayınlanan “Bozcaada Seçim” gazetesinin haberine göre göre bu seçimlerde 90 yaşın üstünde 10 seçmen sandığa gidecek. En yaşlı seçmen ise 1 Temmuz 1926, İzmir – Urla doğumlu Nefise Bige olacak. 93 yaşındaki Nefise Bige’den sonra en yaşlı seçmen de 1927 doğumlu Fatma Güler. Bozcaada doğumlu olan Fatma Güler (92) Bozcaada Ortaokulu’nda oyunu kullanacak.

 

Bozcaada’daki en genç seçmen de seçimde oy kullanmayı 30 gün ile elde eden Elveda Tosun olacak. Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde 1 Mart 2001 tarihinde dünyaya gelen Elveda Tosun 18 yaşında ve bu seçimin Bozcaada’daki en genç seçmeni. Elveda Tosun gibi 18 yaşında olan 5 kişi daha bu seçimde ilk oyunu atacak.

 

ADAYI ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL KİM YÖNETECEK?

Belediye Başkanlığı için Millet İttifakı’nın Cumhuriyet Halk Partili adayı ve aynı zamanda da mevcut belediye başkanı Hakan Can Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Erdoğan Madak, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Özgür Acar, Saadet Partisi’nden Gencay Konakçı ve Bağımsız Türkiye Partisi’nden de Naime Bulut yarışacaklar.

 

MUHTARLIK YARIŞI ÇETİN GEÇECEK

Bozcaada’da her ne kadar Belediye Başkanlığı yarışı daha fazla gündemde olsa da muhtarlık seçimleri de büyük bir çekişmeye sahne olacak. İki mahallesi bulunan adamızda yedi aday muhtar olabilmek için yarışacaklar. Alaybey Mahallesi’nde 2 aday yarışırken, Cumhuriyet Mahallesi’nde tam 5 aday var.

 

Alaybey Mahallesi’nde bir önceki dönem muhtar seçilen Emin Meral’in karşısında bir kadın aday var. Ziraat Bankası’nda çalışan Hanife Özeren ve Emin Meral, Alaybey Mahallesi’nin önümüzdeki beş yıllık süreçte yeni muhtarı olmak için yarışacaklar.

Cumhuriyet Mahallesi’nde ise uzun yıllardır muhtarlık yapan İrfan Serim tekrar muhtarlığa adaylığını koydu. Karşısında ise dört zorlu rakibi var. Kadın aday Binnur Şen’in haricinde Ünsal Yayım, Murat Zorlu ve Ali Nantu yeni muhtar olmak için mevcut muhtar İrfan Serim’i devirmeye çalışacaklar.

 

Muhtarlık seçimi için son ana kadar başvuru yapılabildiği için son gün bir sürpriz adayın çıkıp çıkmayacağı veya bu adaylardan geri çekilenin olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

 

9 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ SEÇİLECEK

Pazar günkü seçimde Belediye Meclis Üyeliği için de ayrı pusulada oy kullanacak. Bilindiği üzere Bozcaada’da kontenjan dahil 9 meclis üyesi bulunuyor. Seçimlerde partilerin aldıkları oy oranına göre 8 meclis üyesi dağıtımı yapılırken, kazanan partinin +1 kontenjan adayı otomatikman ekleniyor.  

Millet İttifakı’nın listesi sırasıyla; Recep Yalçın, Cevdet Çebi, Öznur Evergen, İbrahim Günel, Aykut Turgal, Neyran Erbatur, Arzu Karabıyık ve İlknur Işın’dan oluşuyor. İttifakın kontenjan adayı ise Güzin Özarmağan.

AKP’nin beleciye meclis listesi ise sırasıyla şu şekilde: Özgün Yavaş, Necla Ersöz, Fatma Karakuz, Kubilay Katırcı, Behiç Varlı, Serkan Nantu, Özkan Yavuz ve Ali Yunatçı. AKP’nin kontenjan adayı ise Ali Balcı.

MHP’nin belediye meclis listesi ise sırasıyla Cem Biga, Zafer Acar ve Büşra Yamaç’tan oluşuyor. Partinin kontenjan adayı ise İlker Ülker olarak açıklandı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR HİZMETTE OLACAK

31 Mart Pazar günkü yerel seçimlerde, yaşlı ve yürüme zorluğu çeken vatandaşlar için oy verme işlemi süresince Bozcaada Belediyesi’ne ait elektrikli araçların hazır bulundurulacağı açıklandı.

Bozcaada Belediyesi, bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların Belediye’nin Mavi Masa hattından faydalanabileceklerini açıkladı. Mavi Masa hattını kullanarak özel araç çağırmak isteyen vatandaşların 0549 715 17 17 numaralı hattı aramaları veya mesaj atmaları yeterli olacak. Araçlar talebe göre seçmeni evinden alıp, oy kullanacağı sandığa getirecek.

BOZCAADA'NIN ÜNLÜLERİ DE SANDIĞA GİDECEK

Öte yandan Bozcaada ile özdeşleşen ve her seçim oylarını Bozcaada'da kullanan ünlü isimlerde yine adamızda sandığa gidecek. Ata Demirer, Feridun Düzağaç, Murat Şeker, Erdinç Gülener gibi isimler Pazar günü yapılacak seçimler için Bozcaada'da olacak.

BOZCAADA HABER VE BOZCAADA TV TAM GÜN MESAİDE OLACAK

2014 yılından beri yayın hayatına devam eden Bozcaada’nın internet haber sitesi Bozcaada Haber ve bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de İstiklal İlkokulu’na kuracağı masasında seçime dair gelişmeleri gün boyunca anı anına takipçilerine duyuracak. Ayrıca Bozcaada TV ile ortak canlı yayınlar yapacak. Halk Eğitim Merkezi, İstiklal İlkokulu ve İstiklal Ortaokulu’na kurulan sandıklarda oy kullanmaya gelecek seçmenlerle de seçim üzerine sohbetlerde bulunan ekip üyeleri özel analiz ve grafiklerle seçimin nabzını hem seçim öncesi tutuyor, hem de seçim sonrası tutmaya devam edecek.

Bozcaada Haber, seçime dair anlık gelişmeleri Twitter’dan paylaşacak. Twitter adresimizi şimdiden takibe alın: https://twitter.com/haberbozcaada

Ayrıca Bozcaada TV de hem Facebook sayfasından, hem de http://bozcaadatv.net/canli-yayin/ adresinden canlı yayınlarla seçimin nabzını tutacak.

Ve tabii ki www.bozcaadahaber.net adresimizden günün yaşanılanları yapacağımız haberlerle duyurulacağı gibi, anlık yaşananlar da “Dakika Dakika Bozcaada’da Seçim” haberimizin içerisinde olacak.

 

 




Bu haber 2974 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ