Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da fener alayı neden yapılmadı?
Son yıllarda Bozcaada’da geleneksel hale gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı Fener Alayı etkinliğinin, pandemi genelgesinin devam ettiği, bu nedenle Çanakkale Valiliği tarafından il genelinde resmi tören hariç kutlamalara izin verilmediği gerekçesi ile Bozcaada’da yapılamadığı öğrenildi. Ancak dün gece Bayramiç ve Çan’da yapılan fener alayı etkinlikleri kafaları karıştırdı.

Mobil Reklam

Bozcaada'da fener alayı neden yapılmadı?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da 30 Ağustos Zafer Bayramlarında geleneksel hale gelen fener alayı etkinliği dün gerçekleştirilemedi. Dün Bozcaada Haber’e ulaşan adalı yurttaşlar, fener alayının olup olmayacağı, hiçbir yerde fener alayı duyurusunu göremediklerini belirtti.

Bunun üzerine Bozcaada Haber her yıl fener alayını düzenleyen Bozcaada Belediyesi’ne fener alayının olup olmayacağını sorduk. Ancak belediyeden gelen cevap, valilik programı dışında il genelinde hiçbir etkinliğe izin verilmediği yönünde oldu.

 

Ancak dün gece Bayramiç ve Çan’da yapılan fener alayı kutlamaları ise kafaları karıştırdı.

Çanakkale il genelinde ağırlıklı olarak yapılmayan fener alayı vb etkinliklerin, dün Bayramiç ve Çan’da yapılması üzerine konuyu Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’a sorduk. Başkan Yılmaz Bozcaada Haber’e verdiği cevapta, “Biz her sene olduğu gibi yine fener alayını yapmayı çok istiyorduk. Bu nedenle resmi yazı ile kaymakamlığa başvurumuzu yaptık. Ancak bize gelen cevap Çanakkale Valiliği’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı programı dışında hiçbir etkinliğe izin verilmediği şeklinde oldu. Bayramiç, Çan nasıl yaptı bu konuda hiçbir fikrim yok” dedi.

Öte yandan dün Uğur Dündar’ın “Demokrasi Arenası Programı”nda konuşan Başkan Yılmaz’ın, “30 Ağustoslar Bozcaada’da çok coşkulu geçer” dedikten sonra cümlenin devamında “Ancak Uğur abinin dediği gibi bu akşam tarihe tanıklık edeceğiz” demesi dikkat çekti.

Bozcaada Haber'e gelen iddialara göre ise, valilik geçen yıldan bu yana geçerli olan pandemi genelgesine istinaden resmi program haricinde hiçbir etkinliğe izin vermedi. Ancak dün Çan, Bayramiç gibi Türkiye'nin birçok il ve ilçesinden gelen fener alayı coşkusu görüntüleri de dikkatlerden kaçmadı.

 




Bu haber 1621 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ