Bugun...


kostasalto

Bozcaada'yı nasıl bir sezon bekliyor?
Bozcaada Haber, Bozcaada’yı 2022 turizm sezonunda neler bekliyor, pandemi gölgesinde geçen 2 senenin ardından bu yıl da ekonomik kriz ve savaş gölgesinde nasıl bir sezon geçirmesi bekleniyor, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Erkan Yavuz’a sordu. Öngörülerini Bozcaada Haber’e açıklayan Yavuz’a, Turizm Master Planı hakkındaki görüşlerini de sorduk.

Mobil Reklam

Bozcaada'yı nasıl bir sezon bekliyor?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada, pandeminin ilk yılında sezona temmuz ayında başlamış, “Koronavirüsün görülmediği tek yer” olarak girdiği sezonu ise fırsata çevirerek ekim sonuna kadar iyi bir sezon geçirmişti. Geçen yıl ise yine pandemi nedeniyle nisan-mayıs aylarında ülke genelinde yaşanan tam kapanmalar ve kısıtlamalar ile yine sezona geç başlamıştı. Geçen yaz ise özellikle ağustos ayında ülkede baş gösteren yangınlarla birlikte Bozcaada tarihinin en yoğun günlerini yaşamıştı.

Bozcaada 2 yılın ardından bu kez sezona erken başlayacak. Hazırlıklarına başlayan adalı işletmeciler nisan ayının ilk günlerinden itibaren hizmet vermeye başlayacak. Ancak pandeminin ardından bu yıl da ülkede yaşanan ekonomik kriz ile artan hayat pahalılığı, gıda fiyatlarındaki astronomik zamlar, elektrik faturalarında ciddi artış ile Bozcaada’da turizminde de fiyat politikasında önemli değişiklikler bekleniyor.

2022 turizm sezonunda Bozcaada’yı neler bekliyor, ekonomik kriz ve Rusya-Ukrayna savaşı Bozcaada’yı nasıl etkileyecek, bu yıl tekrardan müsilaj tehlikesi olabilir mi? Bozcaada Haber, tüm merak edilenleri BOZTİD Başkanı Erkan Yavuz’a sordu.

Bozcaada Belediyesi’nin tamamladığı ve askıya çıkardığı master plan ile ilgili görüşlerini de sorduğumuz Yavuz, “Master plan çok daha önceden tamamlanıp hayata geçmesi gerekiyordu” dedi.  Master planın hazırlanırken adadaki her kesimden görüş alınmasının çok önemli olduğunun altını çizen Erkan Yavuz, planın hâlâ askıda olduğunu ve dileyenlerin hâlâ katkı verebileceğini belirtti.

Yüksek maliyet artışları, elektrik faturalarındaki fahiş artışın adamız işletmelerini de ciddi anlamda zorlayacağını düşünen Yavuz “Ancak böylesine bir sezonda da yine en çok, resmi yatak kapasitesinin 2 katı fazlası ruhsatsız kayıt dışı işletmeler olması olumsuz etki yaratacak” dedi. Artan gıda ve elektrik gibi maliyetlerin de zorunlu olarak önemli oranda adadaki fiyat tarifelerine yansıyacağını belirten Yavuz “Bu ve benzeri olumsuzluklara rağmen yeni otoyol ve köprünün açılması İstanbul-Bozcaada arası ulaşımı 3 saat gibi bir süreye düşürecek olması bizim için büyük bir avantaj sağlayacaktır. Son zamanlarda her şey dahil yerine Bozcaada gibi butik ve bakir lokasyonlar özellikle döviz artışı nedeniyle yurtdışına çıkamayan tatilcilerin öncelikli tercihi olacaktır” dedi.

Yavuz müsilaj endişesi ile ilgili “Bu sene kışın sert geçmesi ve deniz suyunun soğukluğundan müsilaj görülmeyecek diye tahmin ediyorum” şeklinde cevap verdi.

Kültürel ve sportif faaliyetlerle Bozcaada’nın güzel bir sezon geçeği tahmininde bulunan Erkan Yavuz “Tüm misafirlerimizi dört yanı huzur ile çevrili kara parçası Bozcaada’ya bekliyoruz” dedi.




Bu haber 2147 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ