Bugun...


kostasalto

Akvaryum Koyu'na girişten para aldı ancak durduruldu!
Dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun tek giriş çıkış yolu mülk sahibi tarafından kurulan düzenekle kapatıldı ve girişlerden 150 TL alınmaya başlandı. Daha önce de iki kez demir kapı ile koyun girişini kapatan mülk sahibinin işletme açmadan koya girenlerden ücret alması tepki görürken Başkan Yılmaz; faaliyetin izinsiz olduğu nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

Mobil Reklam

Akvaryum Koyu'na girişten para aldı ancak durduruldu!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

1950-60’lı yıllarda mermer ocağı için satın alınan ancak mermerin beklenen kalitede olmaması nedeniyle ocak faaliyeti gerçekleşmeyen adanın güney sahilinin neredeyse tamamını kaplayan (2 bin 185 dönüm) sit alanı imarsız bölge, adanın turizmde popüler olması ile birlikte aile tarafından bugüne kadar birçok proje hayata geçirilmeye çalışmıştı. Daha önce çöp ve moloz dökülüyor iddiası ile koyu demir kapı ile iki kez kilitleyen, ardından önceki yıllarda birçok tesisi içinde barındıran projeler ile bölgenin imara açılmasını savunan, geçen yıl ise yine bölgede ekoturizm projesi yapmak için meclise proje sunan ancak reddedilen, son olarak ise bölgedeki bitki örtüsünü kazıyarak yerine badem diken Naci Erdoğan, bu kez Akvaryum Koyu’na kurduğu bariyer sistemi ile girişlerden 150 TL ücret almaya başladı.

 

Koyun tek girişi olan yolun mülk sahibi tarafından alınan giriş ücreti hem tatilcilerden hem de adalılardan tepki gördü. İşletme kurmadan gerçekleştirilen faaliyet dün durduruldu.

Başkan Yılmaz konu hakkında Bozcaada Haber’e şu açıklamada bulundu:

“Evet 25 Haziran Pazar günü vatandaşlardan gelen şikâyet üzerine 478 parselde bulunan Akvaryum koyuna inen yol üzerinde herhangi bir geçerli iş yeri açma ya da çalıştırma fırsatı olmaksızın giriş ücreti altında fiş kesip ücret almak kaydıyla ticari faailiyette  bulunduğu tespit edilmiş ve buna istinaden de belediye tarafından yetkili idarelerden usulüne uygun olarak iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı alınmadan iş yeri açılamaz ve çalıştırılamaz hükmü doğrultusunda buradaki ticari faaliyet sonlandırılmış ve işletme yönünden mühürleme işlemi uygulanmıştır. Bunun devamı halinde de hukuki ve idari takibin yapılacağı malikine iletilmiştir ve ayrıyeten de bu yapılan işlemde yine aynı gün 25 Haziran Pazar günü Bozcaada Kaymakamlığı’na ve kişinin kendisine bir yazı yazarak durumu bildirdik.”

İşte son yıllarda mülk sahibi Naci Erdoğan'ın  Akvaryum Koyu için yaptığı girişimler basına böyle konu olmuştu.




Bu haber 2473 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ