Bugun...


kostasalto

Bozcaada’dan Hatay’a dayanışma yolculuğu
Geçen yıllarda Bozcaada’da çalışan ve daha sonra memleketlerine dönen Ertuğrul ve Nusret Çil kardeşler, depreme yaşadıkları Hassa-Derinçay köyünde yakalanmış, evleri yıkılmıştı. Bozcaada’dan toplanan yardımlar ve bir yaşam konteyneri aileye teslim edildi.

Mobil Reklam

Bozcaada’dan Hatay’a dayanışma yolculuğu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da bir süre önce çalışan ve adalıların birçoğunun tanıdığı Ertuğrul ve Nusret Çil kardeşler depreme memleketlerinde yakalanmışlardı. Adadakiler ile bağlantıya geçen aile, sağlık durumlarının iyi olduğunu fakat evlerinin ne yazık ki yıkıldığını belirtmişlerdi. Bozcaada Belediyesi çalışanlarından Hande Kırıcı’nın organizasyonunu üstlendiği bir kampanya ile aileye yaşam konteyneri ve birçok malzeme adalılar tarafından temin edildi.

İki haftadır süren kampanya neticesinde önce bir tır ile konteyner köye yerleştirildi. Ardından da Bozcaada Kurye’nin aracıyla toplanan malzemeler deprem bölgesine götürüldü. Araca bizzat Hande Kırıcı da eşlik etti.

Ayrıca deprem bölgesinde kurulan ilişkiler sebebiyle Hatay’da ihtiyaçlarını belirten 4 aileye Çanakkale’de toplanan bazı yardımlar yine aynı araçla götürüldü ve ailelere teslim edildi.

Kampanyayla ilgilenen Hande Kırıcı, “Gelen her türlü yardımı hâlâ kabul ediyoruz. Bölgeye yapılacak yardımların uzun vadeye yayılacağını belirtmek isterim. Zira hâlâ çok eksiği olan vatandaşlar var. Ayrıca Oyuncak Kardeşliği için de oyuncak çok önemli. Onlar da çok güzel işler yapıyorlar. Gittiğimde bizzat onları da ziyaret ettim ve 23 Nisan’a yapacak oldukları projede bizimde katkımız olmasını istiyorum. Kime ne kadar yetebiliyorsak, faydamız oluyorsa… Oradakilerin istediği aslında eksiklerinden ziyade, unutulmamak, aranmak, ziyaret edilmek. En büyük istekleri bu.” açıklamasını yaptı.

Bozcaada Haber olarak biz de kampanyaya maddi-manevi destekleriyle katılan tüm bağışçılara, uzun yolculukla malzemelerin teminini sağlayan Semih Sezer’e ve kampanyayı yürüten arkadaşımız Hande Kırıcı’ya teşekkür ederiz.




Bu haber 1050 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ