Bugun...


kostasalto

Hediyelik eşya stantlarının yerleri değişiyor
İki yıldır tam bir arapsaçına dönen hediyelik eşyacıların yeri konusu sezon öncesi nihayete ermiş görünüyor. Bir değişiklik olmazsa stantlar Cumhuriyet Meydanı’na kurulacak.

Mobil Reklam

Hediyelik eşya stantlarının yerleri değişiyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, geçtiğimiz yıl hediyelik eşya stantlarını bulundukları yerden kaldırmak istemiş, ardından stant sahipleri imza toplayarak AKP’li Ali Balcı’yı devreye sokarak konuyu Valiliğe kadar taşıyarak durdurma yoluna gitmişti.

 

Bu sezon öncesi söylentilere göre ilk olarak Kitap Fuarı’nın hemen yanında yer alan bölüme stantların kurulması öngörülmüş, ardından da kale surları dibi düşünülmüştü. En sonunda bugün Başkan Yılmaz’ın da teyit ettiği habere göre, hediyelik eşya stantları bu sezon Cumhuriyet Meydanı’na kurulacak.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda okul duvarına boydan boya ve devamında yol tarafına doğru “L” biçimde kurulacak stantların sayısı da 52’den 38’e düşürülüyor. Tek tip ve ebatta, aynı tip güneşliklerin olacağı stantların görüntüsü de farklılık göstermemiş olacak.

 

Yaz sezonunda meydanı kullanan halk için, okul dibindeki oturaklar kapanacağından ötürü, tam karşı yere yeni oturakların yapılacağını belirten Başkan Yılmaz, geçen senelerden borcu olanlara, kendi yerini bir başkasına devredenlere bu sene stant hakkı verilmeyeceğini de dile getirdi. 

 



Bu haber 3225 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
4 Yorum

Adadan Uzakta
11-04-2016 10:15:00

O meydan çocukların özgürce oynadığı, bisikletleri ve kaykayları ile gezebildiği, gençlerin akşamları oturup sohbet ettiği, şarkılar söylediği, postahane yanındaki cafelere oturup neredeyse vapur iskelesine kadar tüm merkezi bütün ferahlığı ile seyredilebildiği Bozcaada'nın tek meydanı.. Çocuklarımız ile birlikte Atatürk anıtının önüne oturup sohbet ettiğimiz ve hepimiz için çok özel anıları olan bir meydan..Umarım adanın kalabalıktan ve karmaşadan uzak olan bu tek meydanı bir pazar yeri keşmekeşliğine, bir gürültü ve görüntü kirliliğine dönüşmeden, Başkan aldığı bu yanlış karardan vazgeçer..

yorumcu
09-04-2016 16:55:00
Adaya gelenler ilk görebilecekleri belkide adanın en güzel yerini seyyar satıcıların alanı yaparsanız, o zaman burasının ezine panayır alanından ne farkı kalır. kaldıki 13-14 mayısta tezgahlarını açmak isteyenler koşu olduğu için ne yapacaklar o meydanını nasıl bir kalabalık olduğunu şenliklerin olduğunu düşünürsek seyyar satıcıların çadırları hiçde hoş bir görüntü vermez bence ve belkide böyle bir durumdan sonra koşu organizasyonununda bir daha olmayabileceğinide göz ardı etmezsiniz umarım.
Melike Denli
09-04-2016 04:22:00

Başkan şaşırdın mı ne yapıyorsun? Adanın girişini, koca meydanı pazar alanı gibi mi yapacaksın? Gerçekten son dönemde yaptığınız en büyük hata ve ada merkezinin kalbini yok edeceksiniz. Umarım birileri dur der.

CAN
08-04-2016 13:45:00

Bence çok yanlış olur. Orası bir meydan satış alanı değil. Harika bir Atatürk heykeli bulunan bir meydan. Ayrıca arnavut kaldırımlı yollardan dolayı çoçukların paten kaydıkları, bisiklete bindikleri düz bir alan. Kitap fuarının yanı okulun bahçesi daha uygun olur diye düşünüyorum.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ