Bugun...


kostasalto

Sağlık merkezinde eksikler bitmiyor
Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki donanım eksikliği Bozcaadalı yurttaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Mobil Reklam

Sağlık merkezinde eksikler bitmiyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz “Laz Recep” lakaplı Recep Gül’ün kalp krizi geçirmesinin ardından eve gelen ambulansta oksijen tüpü olmadığı iddia ediliyor. Yine dün (Cumartesi) yaşanan bir hadise sonrası hastaneye giden bir yurttaş, hastanede röntgen olmamasından dolayı burnunda kırık olup olmadığı öğrenemedi. Aynı hadisede alkol metre çalışmadığı için bir vatandaşın da alkol muayenesi yapılamadı.

 

Bozcaadalı yurttaşlar, Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki donanım eksikliğine artık isyan ediyor. Hastanede önemli bazı donanımların olmaması olası tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz yıl kapsamlı bir hale getirilerek Entegre Hastane’ye çevrileceği öğrenilen ancak bu konuda bir türlü adım atılmayan Toplum Sağlığı Merkezi’nde eski yıllara göre önemli eksiklikler bulunduğu dile getiriliyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü gece 02.00’de evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden “Laz Recep” lakaplı Recep Gül’ün ambulansla Toplum Sağlığı Merkezi’ne taşındığı sırada ambulansta oksijen tüpünün bulunmadığı iddia edildi. Konu hakkında bazı vatandaşlar Bozcaada Haber’e iddiaları ısrarla sordu. İddialar üzerine Bozcaada Haber, 82 yaşında hayatını kaybeden Recep Amca’nın eşi Halide Tuğrul Gül’ün evine gitti. İddialar hakkında pek de konuşmak istemeyen Halide Teyze sürekli hastaneye işi düşebileceği için çekincelerini belirterek açıklama yapmaktan kaçındı.

Bunun üzerine Bozcaada Haber, Toplum Sağlığı Merkezi’ne de konu hakkında bilgi almak için gitti. Bozcaada’ya geçici olarak geldiğini belirten görevli doktor ise iddialar hakkında kendisinin bir açıklama yetkisinin bulunmadığını belirtirken ambulansta her zaman ikinci bir oksijen tüpünün bulunduğunu ifade etti.

RÖNTGEN YOK, ALKOL MUAYENESİ YAPILAMADI

Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki son hadise ise dün gece yaşandı. Dün yaşanan talihsiz bir olay sonrası Bozcaada Haber’den Serkan İlik’in de şahit olduğu olay şu şekilde gerçekleşti: Dün gece talihsiz bir şekilde burnundan darbe alan bir misafir polis eşliğinde gece 03.00 sularında Toplum Sağlığı Merkezi’ne götürüldü. Nöbetçi doktor tarafından muayenesi yapılan kişinin burnunun kırık olup olmadığı röntgen cihazının çalışmadığı için öğrenilemedi. Hastaya kendi imkanları ile Çanakkale’deki en yakın hastaneye gitmesi önerildi. Ancak bu da en erken 07.00’da feribot olduğu için gerçekleşemedi. Aynı zamanda yasa gereği alkol muayenesi yapılması gereken vatandaşın, alkol metre bozuk olduğu için alkol muayenesi de yapılamadı.

BOZCAADA HABER SORUYOR

Hatırlanacağı üzere daha önce de ikinci bir ambulans eksikliği nedeni ile yaptığımız bir haber nedeni ile Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Serkan Karakaya bizleri mahkemeye vermişti. Bu tür haberleri üst makamlara gerekçe göstererek şartların daha da iyileştirilmesi sağlanması gerekirken bizler hedef haline gelmiştik.

Şunu belirtmek isteriz ki Bozcaada Haber, hiçbir kurum çalışanları ya da amirleri ile bir sorunu olmadığı gibi yarış içerisine de girecek değildir. Ancak Sağlık Kurumu’nun hiçbir şekilde bir bahanesi olamayacağına da inanmaktayız. Son yıllarda yaşanan eksiklikler nedeni ile birçok badire şans eseri ucuz atlatışmış olsa da daha kötüsü yaşanmayacağının da garantisi yoktur. Bu yüzden başta Sağlık Müdürü ve adadaki tüm yetkililerin Sağlık Merkezi’nde şartların en kısa zamanda iyileştirilmesine çalışması gerekiyor. Bizleri haksız yere mahkemeye vermek için harcanan mesainin, bu sorunları gidermek için harcanması tüm Bozcaadalılar’ın menfaatine olacaktır. Toplum Sağlık Merkezi kimsenin değil, sadece adalınındır. Adalı, oranın en iyi şartlarla hizmet vermesi için talepte bulunmaya, sitem etme hakkına sahiptir. Bozcaada Haber olarak bugüne dek tarafımıza ulaşan haberlerin bir kısmını kuruma zarar verir gerekçesiyle pas geçmiş olmamız bu iyileştirmelerin olup olmadığını takip etmeyeceğimiz anlamına da asla gelmemelidir.

Bozcaada Haber olarak bir sözümüz de yerel yöneticilere, siyasi parti temsilcilerine... Sağlık konusunda gerek Kaymakam Abbas Yeşilkuş’un Entegre Hastane konusundaki girişimleri, gerek Başkan Hakan Can Yılmaz’ın eski bir doktor olması ve konuya hassasiyetle yaklaştığını biliyoruz, görüyoruz. Fakat lütfen sağlık konusunda ada halkının daha fazla mağdur olmaması için elinizden gelenin daha fazlasını gösterin. Biz sizlere naçizane basın ayağında elimizden gelen desteği sağlamaya her zaman hazırdık, hazır olmaya da devam ederiz. 

Haberimizle ilgili Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerine doğacak bir cevap hakkı için her zaman Bozcaada Haber olarak açığız. Amacımız artık bu sağlık konusunun adanın sorunlarının arasından çıkmasını sağlamaktır...




Bu haber 3629 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

delgado
09-11-2016 21:48:00

"Başkan Hakan Can Yılmaz’ın eski bir doktor olması ve konuya hassasiyetle yaklaştığını biliyoruz, görüyoruz" bu cümle ne alaka seçim çalışmalarına mı başlandı hayırdır? sağdan soldan duyduğumuz dedikodularla şuraya sağlıkçılara gömen bi haber yapalım, üstü kapalı olarak hasta ölümünden sorumlu tutmaya varacak şeyler de yazalım, hakan beyi pohpohlayalım, serkan beyi boş geçmeyelim bi de ona dokunduralım yarın bigün aday filan olmaya kalkar önlem alalım. en sona da tarafsızız kelimesini koyalım ki taraf olduğumuzu düşünmesinler!

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ