Bugun...


kostasalto

Meclisten haciz tehdidi sebebiyle 6 parselin satışına onay
Bozcaada Belediyesi Meclisi, yaklaşık 5 milyonu bulan ve UEDAŞ tarafından ipotek koyulan borcuna karşılık belediye arsalarını satışa çıkarma konusunda uzlaştı. Haziran meclisinde CHP’li 2 üye ve AKP’li 2 meclis üyesi belediye taşınmazlarının ada halkının malı olduğu gerekçesi ile satışına karşı çıkmıştı. Dün gerçekleşen Temmuz ayı meclis toplantısında ise CHP’li İbrahim Günel hariç, diğer tüm üyelerin kabul oyu vermesi ile belirlenen 6 parsel için satışa onay çıktı.

Mobil Reklam

Meclisten haciz tehdidi sebebiyle 6 parselin satışına onay
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi UEDAŞ’a olan elektrik borcunu ödeyemediği için UEDAŞ tarafından kısa süre önce belediye arsalarına ipotek koyulmuştu. Belediye kısa vadede elektrik borcunu ödeyebilmek için tekrardan belediye arsalarının satışını gündeme getirdi. Geçen ayki meclis oturumunda öneriye CHP’li 2 üye ve AKP’li 2 meclis üyesi, belediye taşınmazlarının ada halkının malı olduğu gerekçesi ve sürdürülebilir olmadığı gerekçesi ile karşı çıkmıştı.

Geçen ayki toplantıda CHP’li Recep Yalçın “Belediye borç batağında, icra ile yer satılacaksa bu kepazeliktir sonuçta. O safhaya gelmeden işi çözmek lazım. Mal satmamak milliyetçilik ise ben katılmıyorum” demişti.

Dün ise Temmuz ayı oturumunda UEDAŞ’tan 1,5 milyon TL’lik daha elektrik faturası geldiği belirtildi. Sırf UEDAŞ’a olan yaklaşık 5 milyonluk borcun acil şekilde ödenmesi için konu tekrardan meclis gündemine geldi.

Geçen mecliste arsa satışlarına karşı çıkan CHP’li Aykut Turgal ve AKP’li üyelerin de oyları ile belirlenen 6 parselin satışı oy çokluğu ile meclisten geçti. Karara karşı tek hayır oyu veren isim ise CHP’li İbrahim Günel oldu.

Şimdi sıra belirlenen 6 taşınmazdan kaçtanesinin ve hangilerinin ilk olarak satışa çıkarılacağına karar verilecek.




Bu haber 2417 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ