Bugun...


kostasalto

Gestaş’ın ilk seferi iptal etmesi tepkilere neden oldu
Gestaş’ın Bozcaada-Geyikli hattnda sabah ilk seferleri iptal etmesi ancak Gökçeada’da tüm seferlerin saatinde yapılacağını açıklaması Bozcaada’da tepkilere neden oldu. Öte yandan Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz sosyal medyada yaptığı açıklamalarla duruma tepki gösterdi.

Mobil Reklam

Gestaş’ın ilk seferi iptal etmesi tepkilere neden oldu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Gestaş’ın Bozcaada-Geyikli hattnda sabah ilk seferleri iptal etmesi ancak Gökçeada’da tüm seferlerin saatinde yapılacağını açıklaması Bozcaada’da tepkilere neden oldu. Gestaş, az önce son dakika yaptığı açıklama ile Bozcaada’dan 7.15 Geyikli’den ise 08.00 seferlerinin iptal edildiğini ancak diğer tüm seferlerin saatinde yapılacağını açıkladı. Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek ve  Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz sosyal medyada yaptığı açıklamalarla duruma tepki gösterdi. 

Bozcaada’daki şiddetli poyraz nedeniyle iki gündür seferlerin hiçbiri yapılamadı. Gestaş (31 Mart Pazar) seçim sabahı fırtına nedeniyle Bozcaada’dan 07.15, Geyikli’den ise 08.00 seferlerinin iptal edildiğini açıklamış diğer seferler hakkında ise bir bilgi vermemişti. Ancak yaklaşık 2-3 saat önce Gestaş’ın deniz mili olarak ana karadan daha açık denize sahip olan Gökçeada’da tüm seferlerin yapılacağını açıklaması Bozcaada’da tepkilere neden oldu. Birçok kişi Gökçeada’da seferlerin tümünün yapılacağı açıklanırken mil mesafesi ve daha sığ denize sahip Bozcaada’da sabah seferlerinin iptal edilmesi, diğer seferler hakkında ise bilgi vermemesine anlam veremedi.

 

BAŞKAN YILMAZ: ‘HERKES GEYİKİ İSKELESİ’NE GELSİN’

Konuyla ilgili olarak Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, yaklaşık yarım saat önce sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu: 

“BU AYRIMCILIĞI BOZCAADA HALKI HAKKETMİYOR:

Gestaş seçim günü Çanakkale'de tüm seferlerini gerçekleştireceğini ancak Bozcaada Hattının ilk seferini iptal ettiğini duyurdu.

Bizden kat be kat uzakta olan Gökçeada hattında sabah dahil tüm seferler yapılırken, Bozcaada’da ilk seferin iptal gerekçesini BİRİLERİ MUTLAKA BOZCAADA HALKINA AÇIKLAMAK ZORUNDADIR. HALKIN SİYASİ TERCİHİNE İPOTEK KONULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ. BOZCAADA SEÇMENİNE ÇAĞRIMIZDIR:

HERKES YARIN EN DOĞAL, EN İNSANİ VATANDAŞLIK HAKKI OLAN “KENDİNİ YÖNETECEK KİŞİLERİ SEÇME “ HAKKINI KULLANACAKTIR.

HER TÜRLÜ DURUMA KARŞI ÖNLEM ALINMIŞTIR.

HERKES LÜTFEN YARIN GEYİKLİ İSKESİ’NE GELSİN”

 

MİLLETVEKİLİ ERKEK: ‘ÇARŞAF GİBİ DENİZ’

CHP Çanakkale Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise sosyal medya hesabından Gestaş’a şu şekilde tepki gösterdi:

“Yarın sabah 08.00 Geyikli-Bozcaada Feribotu iptal edilmiş. Gerekçe hava koşulları. Yüzlerce seçmen oy kullanmak için Bozcaada'ya geçmeyi beklerken bu karar alınıyor.

1. Gökçeada seferlerinde herhangi bir iptal yok. Oysa hava koşulları nedeniyle bir iptal olursa önce Gökçeada olur. Oraya sefer yapılabiliyorsa Bozcaada'ya daha rahat yapılabilir.

2. Yarın için hava koşulları gayet uygun. Poyraz olması bekleniyor. Oysa Lodos'ta seferler yapılamaz. Poyraz'da ve hatta çok daha kötü hava koşullarında seferler yapılmıştır.

3. İptal edilen saat, denizin ve havanın en uygun olduğu saattir. "Çarşaf gibi deniz" Çanakkale'de sabah saatlerinde olur.

4. AK Parti Deniz Otobüsü firması gibi davranan Gestaş'ın ilk hareketi değil bu. Daha önce de bu gibi davranışlarda bulundu. Burası Çanakkale. Özgürlük, barış ve kardeşlik kentidir. Kumpaslara ve pusuculara hiç sıcak bakılmaz burada.

5. Ne yaparsanız yapın, hangi pusuyu kurarsanız kurun seçmen iradesine engel olamayacaksınız. Halk sandıkta hesap sorar. Biz de takipçisi oluruz!”

GESTAŞ: ‘DİĞER SEFERLER ZAMANINDA OLACAK’

Konuyla ilgili gelişmeler yaşanırken Bozcaada Haber iddiaları bir Gestaş yetkilisine sordu. İddialara değinilmeyen cevap, “Sabah hava çok sert veriyor. Diğer seferler muhtemelen zamanında olacak” şeklinde oldu.

Bu görüşmenin ardından saat 00.13’de Gestaş’tan sabah ilk seferlerin iptal edildiğini ancak diğer seferlerin saatinde yapılacağını belirten açıklama geldi. O mesaj da şöyle:

“Bozcaada 'dan 07.15, Geyikli 'den 08.00 seferleri hava muhalefeti nedeniyle  iptal edilmis olup diger seferler tarifeye gore saatinde yapilacaktir bilginize.”

Ayrıca yaşanan gelişmeler neticesinde Gestaş'ın bu hamlesi, sabah ilk sefer haricinde diğer seferlerin çalışacağını bildiği halde bunu açıklamak istemediği şeklinde algılandı.

Yoğunluğa ek sefer yapılıp yapılmayacağı açıklanmazken, sabah ilk seferlerin karşılıklık olarak çalışmayacağı, sonraki seferlerin normal saatinde çalışacağı Bozcada-Geyikli hattındaki tarife şu şekilde:

 




Bu haber 3527 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ