Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın İtalya'da ikinci kardeşi oldu
İtalya’nın Pantelleria adasından sonra Bozcaada Belediyesi, bu kez yine İtalya’nın Roma şehrine bağlı Nemi kasabası ile kardeşlik protokolü imzaladı.

Mobil Reklam

Bozcaada'nın İtalya'da ikinci kardeşi oldu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Geçtiğimiz sene Ekim ayında İtalya’nın Sicilya adasına bağlı Pantelleria Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayan Bozcaada Belediyesi, bu kez yine İtalya’ya bağlı bir kasaba belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Dün Roma’nın Nemi Belediyesi ile imzalanan kardeşlik protokolünün ardından Bozcaada’nın artık İtalya’da iki kardeş kenti bulunuyor.

 

Dün adamıza gelen Nemi Belediye Başkanı ve meclis üyelerini Bozcaada Belediye Başkan Vekili Recep Yalçın ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Ardından saat 16.00’da Bozcaada Kaymakamlığı’na ait toplantı salonunda imza töreni gerçekleşti. İmza törenine Kaymakam Abbas Yeşilkuş, Bozcaada Belediye Başkanı Vekili Recep Yalçın, Nemi Belediye Başkanı Alberto Bertucci, Nemi Belediye meclis üyeleri, Nemili misafirler ve aynı zamanda Nemi Belediyesi ile kardeş kent olmasına aracılık yapan Human 17 Derneği Başkanı Dr. Naci Hasanefendi katıldı.

 

İTALYA’DA İKİNCİ BİR EVİMİZ VAR

 

İmza protokolüne geçilmeden açılış konuşması yapan Bozcaada Belediye Başkan Vekili Recep Yalçın, Başkan Yılmaz’ın uzun süredir devam eden rahatsızlığından ötürü tedavi amaçlı kontrolleri olduğu için imza törenine katılamadığını ifade etti. Human 17 Derneği'nin tavsiyesine istinaden Nemi Belediyesi ile kardeşlik protokolünün gerçekleşeceğini ifade eden Yalçın, “Nemi ile adamızın benzer özelliklerini göz önünde bulundurarak iki belediyenin ortak projelerde birleşmesinin, karşılıklı kültür ve sanat alışverişi ile sosyal ve ekonomik açıdan önemli olduğunu düşünüyoruz. Bağcılık ve turizm adına farklı fikirlerin buluşabileceği, geleceğe yönelik hedefler belirlenerek bu hedeflere ulaşılabileceği ve her iki belediyenin bu etkileşimden maksimum fayda sağlayacağı kaçınılmazdır. Pantelleria adasından sonra İtalya’da ikinci bir evimiz olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

 

Nemi Belediyesi Başkanı Alberto Bertucci, "Nemi halkı adına, bugünkü misafirperverliğiniz adına çok teşekkür ediyorum. Bu kardeşlik imzasının iki anlamı var. Belediye Başkan Vekili Recep Yalçın’ın dediği gibi bu kardeşlik imzalaması iki halk arasında köprü oluşturup sosyal ve kültürel açıdan zenginlik katacak. İkinci anlamı ise şu; Uluslararası krizlerin olduğu şu günlerde iki belediyenin ve iki halkın kardeşlik imzası, halkların kardeşliği, birlikteliği ve beraberliği açısından güçlü bir mesaj olacağını düşünüyorum. Böylece bu barışın devletler seviyesinde de yapılabileceğinin mesajıdır bütün dünyaya. Böylelikle de kardeş şehir tarihinde yeni bir sayfa daha açıldı. Bozcaada da hem dünya açısından hem de Türkiye için çok önemli bir yer olduğunu biliyoruz. Biz doğası, tarihi ve değerleri açısından çok önemli iki yerden bahsediyoruz. Nemi ve Bozcaada, hem nüfus, hem de hacim açısından birbirine çok benziyor." dedi.

 

 

Kaymakam Abbas Yeşilkuş ise konuşmasında, “Ben adamızın çok büyülü olduğunu düşündüğümüz için sayın Nemi Belediye Başkanımıza ilk olarak,'Dünyanın en güzel adasına geldiniz' dedim. Gerçekten dünyanın en güzel adasında, dünyanın en güzel insanları ile kardeş oldunuz. Bu yüzden bu protokolün imzalanmasında kimlerin emeği geçtiyse kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten kardeşliğe ihtiyacımız var. Bu sadece yerelde değil tüm dünyada bu şekilde. Bu çok güzel bir örnek oldu. İnşallah kardeşliğimiz daim olur, bizler size gelir, sizler bize gelirsiniz. Ve bizler sizleri burada sık sık görmekten memnun oluruz. İnşallah bu örnekler dünyada çoğalır.” açıklamalarında bulundu.




Bu haber 3418 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ