Bugun...


kostasalto

DİSK: Hizmet İş asılsız suçlamalar ile zan altında bırakıyor!
Bozcaada Belediyesi’ndeki işçilerin geçen ay sendika değiştirmesi üzerine HAK- İŞ Hizmet İş Sendikası ve DİSK - Genel İş Sendikası arasındaki söz düellosu devam ediyor. Hismet İş’ten Yılmaz’ın açıklamalarına yer veren haberlere DİSK’ten kınama geldi.

Mobil Reklam

DİSK: Hizmet İş asılsız suçlamalar ile zan altında bırakıyor!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Geçen ay Bozcaada Belediyesi’nde çalışan işçilerin bir kısmının DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’ndan ayrılarak HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikası’na geçmesinin ardından yaşanan polemik devam ediyor. Olay üzerine geçen hafta açıklama yapan Hak İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Bozcaada Belediyesi’ni işçileri baskı altına almakla, tehdit etmekle suçlamıştı. Vedat Yılmaz, Genel İş Sendikası’nın yöneticilerinin belediye işçilerini işten atmakla tehdit ettiğini ileri sürmüştü.

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Çanakkale şubesinin yeni başkanı Metin Acar da Vedat Yılmaz’a cevap vermekte gecikmedi. Erdinç Uslan’dan boşalan başkanlık koltuğuna oturan yeni başkan Acar, “Sayın Vedat Yılmaz gerçeklikten uzak ve asılsız suçlamalar ile Bozcaada Belediyesi ve Genel-İş Sendikası’nı zan altında bırakarak insanlarla karşı karşıya getirmeye çalışmaktadır” dedi.

İşte DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın Çanakkale Şube Başkanı Metin Acar tarafından yapılan açıklamanın tam metni:

“Çanakkale kamuoyuna açıklama,

Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yapılmış olan asılsız haberleri DİSK Genel- İş Sendikası Çanakkale yönetimi olarak kınıyoruz. Hizmet İş Sendikası İl Başkanı Sayın Vedat Yılmaz gerçeklikten uzak ve asılsız suçlamalar ile Bozcaada Belediyesi ve Genel-İş Sendikası’nı zan altında bırakarak insanlarla karşı karşıya getirmeye çalışmaktadır.

DİSK Genel-İş Sendikası olarak işçi arkadaşlarımız ile görüştüğümüz doğrudur. İşçi arkadaşlarımız ile görüştüğümüzde içlerinden birkaç kişinin öncülüğü ile sendika değişikliğine gittiklerini kendileri de beyan etmişlerdir. Kendileri ile yaptığımız görüşmelerden sonra gerek belediye yönetimi gerekse bizlerin hiçbir baskı ve zorlaması olmadan eski sendikalarına dönmüşlerdir. Bundan sonraki süreçte de kimseyi ötekileştirmeden kucaklayıcı bir tavır sergileyerek örgütlenmemiz devam edecektir.

Unutulmamalıdırki; Sendikalar, işçi sınıfının ekonomik-demokratik hakları için mücadele verirken farklı işlevlere sahip siyasi partilerden, siyasal iktidarlardan, sermayeden, devletten, resmi ideolojiden bağımsız çalışmak zorundadırlar. Bu nedenle DİSK bağımsız bir örgüttür. Türkiye gibi güdümlü sendikacılık geleneğinin çok köklü olduğu bir ülkede sendikal bağımsızlık son derece önemlidir.

Kendileri gerek belediye gerekse diğer örgütlenme çalışmalarına insanları nasıl üye yapıp nasıl zorlama yapılacağını çok iyi bildikleri için bizlere bu şekilde çamur atmaya çalışmaktadırlar.

Hizmet İş Sendikası OHAL ile yönetilen ülkemizde usulsüz ve haksız işten çıkarmalar olurken neredeydi, kıdem tazminatının kandırılması gündemde iken neredeydi? DİSK Genel-İş Sendikası olarak gücümüzü her zaman emekçi kardeşlerimizden alarak onlar için mücadele etmeyi kendimize görev edinmiş bir sendikayız.

Hizmet İş Sendikası sözde emekçi kardeşlerimiz için mücadele ettiğini söylerken bile siyaset yapmaktan geri kalmıyorlar. Adalet ve demokrasi vurgusu yaparak insanların akılları ile dalga geçmekte ve adalet kurultayına gölge düşürmeye ve çamur atmaya çalışmaktadırlar.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi için sınıf bilinci içindeki DİSK Genel-İş Sendikası olarak her zaman mücadele edeceğiz.

Yaşasın DİSK

Yaşasın GENEL-İŞ

Yaşasın ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ..

Metin ACAR

DİSK Genel-İş Sendikası”

 




Bu haber 2753 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ