Bugun...


kostasalto

Kriz şimdilik çözüldü ama...
Ulusal basına da yansıyan ve iki gündür ada gündeminde olan akaryakıt krizinde şu an için çözüme ulaşıldı. Yerel yönetimin de desteği ile Bozcaada Opet, ada halkını mağdur etmemek için akaryakıt tankerinin ücretini geliş ve gidiş olarak ödeyecek.

Mobil Reklam

Kriz şimdilik çözüldü ama...
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

GESTAŞ’ın feribot geçiş ücretine yüzde 100 oranında zam yapmasını sebep olarak göstererek akaryakıt satışını durduran OPET, adalıyı mağdur etmemek adına  yeni yakıt tankerini getirdi. GESTAŞ’la görüşmeler sürerken yakıt satışına devam edeceği kaydedildi. 

Dün yaşanan krizin ardından Kaymakam Abbas Yeşilkuş, dün gece geç saatlere kadar mesaiye devam ederken birkaç gündür tedavi amaçlı İstanbul'da bulunan Başkan Yılmaz'da sabah feribotu ile adaya döndü. Yaşanan krizi çözmek için bugün tüm gün görüşmelere devam eden Kaymakam Abbas Yeşilkuş ve Başkan Yılmaz hem GESTAŞ yetkilileri ile hem de Bozcaada Opet yetkililieri ile ortak çözüm arayışında bulundular. 

 

Bilindiği üzere OPET, 950 TL’den 1.900 TL’ye çıkan astronomik zam sebebiyle ilgili mercilere durum hakkında bilgilendirme yaparak, herhangi bir sonuç alınamadığı için de, istasyondaki yakıt bitince satışı durdurmuştu. GESTAŞ ise olayın zam değil  şeklinde açıklarken, önceki dönemde tankerden sadece geliş ücreti alındığını dönüş için ise tekrar ücret ödenmediği öğrenildi. Ancak edinilen bilgilere göre GESTAŞ, yeni ücretlendirmeyi hem geliş hem de dönüş olarak uygulayacak.

 OPET'in akşam üstü Bozcaada Haber'e yaptığı açıklamada, feribot ücreti yüzde 100 artsa da mağduriyet yaratmamak adına 1.900 TL’yi ödeyeceği ve istasyonu çalışır hale getireceğini ifade etti. Sipariş edilen yakıtınsa adaya geldiği ve yarın satışların başlayacağı öğrenildi.

Bu işlemin bir defaya mahsus mu olup olmadığı konusunda da net bir bilgi yok. Yani önümüzdeki günlerde kriz çözülmezse ada yine yakıtsız günlerle karşı karşıya kalabilir.




Bu haber 2964 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ