Bugun...


kostasalto

Adalet Kurultayı’na Bozcaada’dan kimler katılacak?
26-30 Ağustos tarihlerinde Eceabat’ta gerçekleştirilecek Adalet Kurultayı’na Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın katılacağı öğrenildi.

Mobil Reklam

Adalet Kurultayı’na Bozcaada’dan kimler katılacak?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu temmuz ayında Ankara’dan İstanbul’a Adalet Yürüyüşü gerçekleştirmiş, sonrasında da Adalet Kurultayı düzenleyeceklerini dile getirmişti. Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kocadere mevkisinde 26-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak Adalet Kurultayı için bugün basın açıklaması gerçekleştirildi.

CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın da katıldığı basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yadımcısı Seyit Torun başkanlık etti. CHP milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz’ün de katıldığı toplantıda kurultaya dair detaylar konuşuldu.

Edinilen bilgiye göre Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz Adalet Kurultayı’na katılacak. Kurultaya, CHP Bozcaada İlçe Teşkilatı’ndan kimlerin katılacağının ise iki gün içinde belli olacağı öğrenildi.

ECEABAT’A ÖZEL İLGİ Mİ?

Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının Adalet Kurultayı için Çanakkale’nin Eceabat ilçesini seçmesi, nisan ayındaki referandumda Çanakkale ilçeleri arasında %78 ile en yüksek hayır oyunun çıktığı bu ilçeye özel ilgi olarak yorumlandı. Hatırlanacağı üzere Çanakkale ilçeleri arasında Eceabat hayır oylarında %78 olarak en fazla hayır oyunun çıktığı ilçe olurken, Bozcaada’a %75,5 ile ikinci sırada yer almıştı.

Eceabat - Kocadere’deki geniş alanın kurultay için hazırlandığı, 26 Ağustos’ta başlayacak kurultaya onbinlerce insanın katılacağı bekleniyor.

PROGRAM BELLİ OLUYOR

Kurultay esnasında Çanakkale il merkezinde tüm katılımcıların desteğiyle ‘Adalet Anıtı’ dikilecek. Bunun için ‘Adalete bir tuğla da sen koy’ sloganıyla yapılacak anıta katılımcılar isimlerini yazarak tuğla koyabilecek. Katılımcılara sertifika verilecek. Yine kurultay alanında haksızlık ve adaletsizliğe uğrayanlar ile ‘terör’ mağdurlarının anılacağı bir ‘hafıza sokağı’ oluşturulacak. Kurultayın sonunda beş gün boyunca yapılan etkinliklerden harmanlanan bir ‘adalet manifestosu’ açıklanacak.

Adalet kurultayı için sabah ve akşam oturumlarında konuşulmak üzere sekiz konu belirlendi. Bunlar mahkemede adalet, devlette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, inançta adalet, eğitimde adalet, yaşamda adalet, medyada adalet başlıkları olacak. Her oturumda, alanına göre mağdurlar, tanıklar yaşadıklarını anlatacak. Ardından uzmanlar sorunların kaynağını ve çözüm önerilerini masaya yatıracak.




Bu haber 2988 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ