Bugun...


kostasalto

Dr. Zihni Papakçı hayatını kaybetti
"Ünlü bir judocunun ölümle dansı" gibi birçok eserin sahibi olan eski Eski Judo Milli Takım Antrenörü Dr. Zihni Papakçı 69 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllardır senenin belirli bölümlerini Bozcaada’da geçiren Papakçı, Bozcaada Spor ve Kültür Derneği’nin de başkanı idi.

Mobil Reklam

Dr. Zihni Papakçı hayatını kaybetti
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

“Ünlü bir judocunun ölümle dansı" gibi birçok eserin sahibi olan eski Eski Judo Milli Takım Antrenörü Dr. Zihni Papakçı, hayatını kaybetti.

İtalyan Dante Derneği Başkanı, Türkiye Judo Milli Takım Antrenörü ve birçok esere imzasını atan Dr. Zihni Papakçı dün (19 Aralık Pazar) saat 07.15'te tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Zihni Papakçı'nın cenazesi Kanlıca Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek.

Uzun yıllardır senenin belirli bölümlerini Bozcaada’da geçiren, Bozcaadalı çocuklara judo eğtimi verilmesinde öncü olan Papakçı, aynı zamanda Bozcaada Spor ve Kültür Derneği’nin başkanlığını yapıyordu.

Bozcaada Haber olarak başta Zihni Papakçı’ya rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

ZİHNİ PAPAKÇI

Bir dönem tiyatro yönetmenliği de yapan ve Azerbaycan olmak üzere defalarca birçok yerde oynamış, "Anıtın Destanı" adlı oyunu Azerbaycan kanallarında canlı yayınlandı. Papakçı'nın ayrıca şu kitapları bulunmaktadır:

"Aykırı Düşünceler, Ünlü Bir Judocunun Ölümle Dansı, Papakçı Yazıları ve Görüşleri, Çanakkale'ye Can Verenler, Terekemeler (Karapapaklar) Kökeni, Tarihi, Gelenek ve İnançları, Karapapaklar (Terekemeler), Ölümsüz Düşünce Tilbe, Kök."

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Papakçı'nın vefatıyla ilgili, "Merhum hocamız Dr. Zihni Papakçı'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesine, spor camiamıza ve sevenlerine baş sağlığı dileriz" dedi. -




Bu haber 6488 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ