Bugun...


kostasalto

Bozcaada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden fidan dağıtımı ve eğitim
Bozcaada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 26 Şubat Cumartesi günü 60 adalı üreticiye 6400 adet aşılı asma dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca yapılan açıklamada, 02-03 Mart 2022 tarihleri arasında İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Zir.Yük.Müh. Özgür Dursun, Zir.Yük.Müh. Serkan Kaptan ve Zir.Yük.Müh. Hande Uçar Özkan tarafından Zeytin Yetiştiriciliği hakkında eğitim toplantısı yapılacağı belirtildi. 2 toplantı da Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleşecek.

Mobil Reklam

Bozcaada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden fidan dağıtımı ve eğitim
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü:

İlçemiz Tarım ve Orman İlçe Müdürü Müveddet ATMACA;  1996 yılından itibaren devam eden Gökçeada –Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi ile ilçemizde tarımsal, hayvansal üretimi artırma sürdürülebilirliği sağlama yönünün de 2022 yılında da desteklerimize ve eğitim çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. İlk çalışma olarak  adamızda M.Ö 5.yy'da basılan Tenedos sikkelerinin üzerinde yer alan üzüm salkımları, Homeros'un İlyada'sından Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sine kadar birçok eski yazılı kaynaklara konu olan üzümümüzde sürdürülebilirliği sağlama yönünde 26 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 11:00 de Bozcaada Kaymakamlığı bahçesinde pandemi kurallarına uygun şekilde 60 üreticimize Manisa Bağcılık Araştırma Müdürlüğünden teminini sağladığımız 6400 adet aşılı asma fidanı dağıtımını gerçekleştirdik.

Eğitim çalışmalarımızda ilk olarak ada üreticilerimiz tarafından son 5 yıldır dikimi artan zeytincilerimizi de düşünerek zeytin yetiştiriciliği ile ilgili;  02-03 Mart 2022 tarihleri arasında İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli  Zir.Yük.Müh. Özgür DURSUN, Zir.Yük.Müh. Serkan KAPTAN ve Zir.Yük.Müh. Hande UÇAR ÖZKAN  tarafından Zeytin Yetiştiriciliği hakkında eğitim toplantısı yapılacaktır.

EĞİTİM TOPLANTIMIZDA;

 02 Mart 2022 Çarşamba günü Bozcaada Halk Eğitim merkezinde saat 10:00’da teorik olarak “Geleneksel ve Organik Zeytin yetiştiriciliği, Zeytin Hastalık ve zararlıları ve Zeytinde Budama” eğitimi  power-point sunumu olarak  anlatımlı ve  soru –cevap şeklinde,

03 Mart 2022 tarihinde ise üreticilerimizin zeytin bahçelerinde uygulamalı olarak “Zeytinde Budama” eğitimi verilecektir.

Üreticilerimizin yoğun talebi üzerine”  Zeytinciliği Geliştirme Projemiz” çerçevesinde 75 üreticimizin dilekçeleri değerlendirilerek 8000 adet Zeytin fidanları da Mart ayımızın üçüncü haftasında üreticilerimize teslim edilecektir.

"Asma fidanlarımızı diktik bu defada eğitimimiz vermeliyiz" diyerekten asma yetiştiriciliği ile ilgili de 09-10 Mart 2022 tarihlerinde de Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik elemanları tarafından; 9 Mart Çarşamba günü saat 10.00 da Halk Eğitim Müdürlüğünde sunum ve soru cevap şeklinde eğitim toplantımız akabinde 10 Mart tarihinde de bağlarımızda uygulamalı budama eğitimi yapılacaktır. İlçe Müdürü Müveddet Atmaca son olarak tarımsal projelerimizin yanında hayvancılık projelerimizde aynı hızla devam edeceğini belirterekten üreticilerimize "sağlıklı bol bereketli kazançlı yıl dileyerek" ,TÜM ÜRETİCİLERİMİZİ EĞİTİM TOPLANTISINA DAVET EDİYORUZ, dedi.

 

 




Bu haber 2212 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ