Bugun...


kostasalto

AKP Çanakkale İl Başkanı Makas'tan belediyeye sert eleştiri
AKP Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, sosyal medya hesabından “Sözde CHP’nin adaleti!” diyerek Bozcaada Belediyesi’nin aldığı meclis kararı ile başlayan tatilcilerin araçlarından 50 TL ücret alınmasına sert tepki gösterdi. Haziran meclisinde “Çevre ve Trafik düzenlemesi katkı ücreti” altında öneriye sunulan teklif, AKP’li 2 üye dahil tüm meclis üyelerinin oyu ile oy birliği ile meclisten geçmişti. Başkan Yılmaz’ın AKP İl Başkanı Makas’ı aradığı ve konuya dair bilgi verdiği öğrenildi.

Mobil Reklam

AKP Çanakkale İl Başkanı Makas'tan belediyeye sert eleştiri
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediye Meclisi, 2019 yılında oy birliği ile aldığı meclis kararı ile tatilcilerin araçlarından dönüşte ücret alınmasını kararlaştırmıştı. Türkiye’de ve dünyada örnekleri olan uygulama için meclis, ada için tatilcilerin merkezde ve merkez dışında her yerde ücretsiz otopark kullanması, belediyenin daha çok çöp vs temizlik için mücadele etmesi ve ada merkezine girişlerin ve çıkışların yasaklandığı trafik uygulaması düzeni için her yıl personel istihdamı, duba ve bariyer sistemlerine ödenen harcamalara dayanarak “Çevre ve Trafik Uygulaması” adı altında tatilcilerin araçlarından ücret alınmasında hemfikir oldu.


Ancak 2019’da meclis kararı alınmasına rağmen hayata geçirilmeyen uygulama için Haziran ayında tekrardan konu değerlendirildi ve uygulamaya başlaması için onaya sunuldu. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın sunduğu öneri teklifi Adalet ve Kalkınma Partili ve İyi Partili meclis üyelerinin oyları ile de oybirliği ile alındı.

AKP’Lİ MAKAS: BUNA İNANMAK İSTEMİYORUZ

1 Ağustos tarihinden bu yana devam eden uygulamaya dün Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale İl Başkanı Naim Makas sert tepki gösterdi. 

Twitter’da bir kullanıcının makbuzlu fotoğrafla paylaştığı “Bozcaada’ya gittiniz, dönüş zamanı geldi ve feribot kuyruğuna girdiniz.. O sırada bir belediye görevlisi gelip size 50 liralık bir makbuz uzatıyor. Neden bu makbuzu ödemem gerekiyor diye sorduğunuz da ‘Belediyenin elektrik-su faturasını ödeyecek parası yok’ cevabı geliyor! Ve ekliyor ‘İtiraz edip ödemezseniz, 50 metre ilerdeki zabıtaya haber veriyoruz size 468 lira ceza kesiyor.’ Bunun böyle olduğuna inanmak istemiyoruz! #belediyebaşkanı’nın daha ikna edici bir açıklaması vardır kesinlikle..” şeklinde ifadeler içeren twitin fotoğrafını alıntılayan Makas, “CHP'nin Sözde Adaleti! @bozcaada_bld
bu makbuzları "elekt./su faturasını ödeyecek paramız yok” diyerek kesiyormuş. Buna inanmak istemiyoruz. "Ödemeyenlere de 468TL'lik zabıta cezası cabası" diyorlar.  Yani ısrar yok, tehdit var! 
@herkesicinCHP acilen bir açıklama yapmalıdır!

BAŞKAN YILMAZ’DAN NAİM MAKAS’A TELEFON

Bugün konu hakkında AKP’li Makas’ın açıklamasını hatırlattığımız Başkan Yılmaz, AKP’li Naim Makas’ı telefonla aradığını, meclisin oy birliği ile aldığı bir karar olduğunu, bu uygulama için duba, bariyer sistemleri, ciddi personel gereksinimi olduğu gibi nedenlerden dolayı “Çevre ve Trafik Uygulaması Katkı Ücreti” adı altında alındığını söyledi. Başkan Yılmaz konuşmanın samimi geçtiğini ve İl Başkanı Makas’ın anlayışla karşıladığını belirtti.




Bu haber 1802 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ