Bugun...


kostasalto

Balıkçılık konusunun işlendiği Mendirek’in son sayısı çıktı
Yaklaşık 6 yıldır yayında olan Bozcaada Mendirek dergisinin 34’üncü sayısı çıktı. Son sayısında Bozcaada’daki balıkçılığı sayfalarına taşıyan dergi önemli bir arşiv çalışması gerçekleştirdi.

Mobil Reklam

Balıkçılık konusunun işlendiği Mendirek’in son sayısı çıktı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’daki deniz ve balıkla ilgili 40 dolayında kişiyle görüşerek hazırlanan Mendirek dergisinin son sayısı çıktı. Derginin editörü ve genel yayın yönetmeni Mustafa Dermanlı yaptığı açıklamada, “40’ı aşkın balıkçı ve yetkili ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Bozcaada’daki balıkçılığın gerilemesi, balık popülasyonunun azalmasının sebeplerine dair önemli bilgiler elde ettik. Bu görüşmeleri yaparken Bozcaada’da deniz ve balıkla, kısa veya uzun süre uğraş vermiş genç-yaşlı birçok isimle görüştük. Görüşme talebimizi geri çeviren birkaç kişi de oldu. Onlara da hâlâ kapımız açık ve niyetimiz ada balıkçılığına dair bir şeyler yapmak. Kabul ederlerse ve ortaklaşabilirsek, dergide yer verememiş olsak da onların da görüşlerini hem raporumuzda, hem kitapta, hem de hazırlayacağımız videolardan yer vermek isteriz. Görüşmeyi henüz gerçekleştirememiş olduğumuz önemli isimler de var. Onlar da listemizde, unuttuklarımız olursa bizlere hatırlatırsanız mutlaka en kısa sürede iletişime geçer, onların da anlatılarını arşive almak isteriz. ‘Geçmişten günümüze Bozcaada Balıkçılığı’ dosyasını tüm sayfalarımıza aldığımız bu özel sayıyı takdim eder, iyi okumalar dileriz” dedi.

Derginin içeriğine ilişkin “Bozcaada Podcast” hesabı üzerinden 1 saatlik bir de yayın hazırlandı. Bu dosyanın nasıl hazırlandığı ve derginin içeriğinin konuşulduğu programa https://soundcloud.com/bozcaadapodcast/bozcaada-balikciligi linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bozcaada’daki aboneler dergilerini Eroğlu Kırtasiye’den edinebilirler. Ayrıca yine hem kırtasiyeden, hem de gazete bayisinden de dergiden satın almak mümkün.

Abone olmak isteyenler ise https://egebakkaliyesi.com/kutuphane/mendirek-dergisi linkinden kolayca abone olabilirler.




Bu haber 2517 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ