Bugun...


kostasalto

Seramik-Cam-Heykel buluşması devam ediyor
Yoğun bir sanat sezonu geçiren Bozcaada, seramik sanatı alanında da iddialı olduğunu Bozcaada Sanat Galerisi'nde yapılan seramik-cam-heykel buluşması adlı son etkinlikle de ortaya koydu. Bir çok seramik sanatçısının yaşadığı adaya bu kez Çanakkale'den takviye geldi. 5 Eylül'de açılan sergi 13 Eylül'e kadar devam ediyor.

Mobil Reklam

Seramik-Cam-Heykel buluşması devam ediyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Sergi açılışında sanatçılar seramikçilik geçmişi çok parlak olan Çanakkale'nin ve onun sanat beldesi ilçesi Bozcaada'nın tüm Türkiye ve Ege'de tanınan bir seramik markası olması gerektiğini belirttiler.

 

Sergiye katılan sanatçılar şunlar:  Ergün Arda, Şerife Biçici, Ece Güneş  Erten, Meliha Coşkun,Sinem Kınay,Sibel Kuru, Hilal Ünver, Zerrin Saraçoğlu, Göksel Sevim, Belgin Şahin, Hülya  Talay ve Zeynep Tolun.

Seramik sanatçısı Sinem Kınay, Bozcaada Haber'in bu sergiye katkıda bulunan Geleneksel Çanakkale Seramikleri  Çalışma Grubu'nun çalışmaları hakkındaki sorularını yanıtladı:

 

Bozcaada Haber: Çalışma Grubunuzun işlevi nedir?

 

  •  

   KINAY:  Bizler seramiğe gönül vermiş, Çanakkale'de bu konuda nasıl bir katkı sağlayabilirim sorusu ile yola çıkan ve bu organizasyonu amatör ruhuyla yapan gönüllülerden oluşan bir çalışma grubuyuz. Çanakkale Kent Konseyi Kültür ve Sanat  Meclisi Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalışma Grubu benim başkanlığımda geçtiğimiz sene bu zamanlarda faaliyete geçti. Zerrin Saraçoğlu ve ben aynı zamanda Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi yürütme kurulunda bulunmaktayız. Çanakkale Kent  Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalışma Grubu olarak kente adını veren bu sanat ürünlerinin gerek Çanakkale gerekse ülkemizde yeteri kadar tanıtımının yapılmadığı gerçeğinden hareket ediyor ve bu eksiği kapatmanın yollarını arıyoruz.

 

Bozcaada Haber: Neler yapıyorsunuz!

 

KINAY: 2015 kasım -- 2016 mayıs tarihleri arasında seramik müzesi işbirliği ile her ay bir konuşmacının katılımı ile bilgilendirici eğitici bir sohbet ortamı oluşturduk. Katılımcılar  akademisyenler eski ustalarımız ,atölye sahipleri bizlere Çanakkale seramikleri hakkında slaytlı bir sunum yapıyorlar. Bu sunumların her birini görüntülü ve sesli kayıt altına aldık . Kent  Konseyi'nin desteği ile yapılan sunumlar bir kitaba dönüştürülecek. Her ay gerçekleştirdiğimiz bu sohbetlerimizin adı ‘’seramik buluşmaları ‘’.  2016 kasım ayında tekrar her ay bir konuşmacı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

 

Bozcaada Haber: Ya sergiler?

 

KINAY: 2016 yılında Seramik Müzesi'nde Çanakkale seramikleri karma sergisi gerçekleştirdik; akademisyenler , atölye sahipleri , eski ve yeni ustalarımız , şehir dışından Çanakkale seramiklerine gönül vermişlerin bir karma sergi buluşması oldu . Bu organizasyonu her sene Çanakkalede devam ettirip yurt içi ve yurt dışındaki kardeş kentlerimize de taşımak istiyoruz. Çalışmalarımızla ilgili bilgi isteyenler şu adrese bakabilirler: 




Bu haber 4796 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ